Skip to content

Mikä on kaksivaiheinen todennus?

19 de maaliskuu de 2021

Kaksivaiheinen todennus (2FA) on suojausominaisuus, joka lisää uuden suojaustason tilillesi. Kaksitekijäinen todennus ei vaadi vain käyttäjänimeä ja salasanaa, vaan pyytää vahvistuskoodia, jonka saat tekstillä, sähköpostilla tai kolmannen osapuolen sovelluksen kautta. 2FA tunnetaan myös kaksivaiheisena todennuksena tai kaksivaiheisena vahvistuksena.

Kuinka kaksitekijäinen todennus toimii

Kun kirjaudut verkkosivustolle, sinun on annettava käyttäjänimi ja salasana. Kaksivaiheinen todennus auttaa suojaamaan kirjautumistasi väliaikaisella koodilla, joka sinun on hankittava ennen sisäänkirjautumista.

Jos sinulla ei ole tilisi koodia, et pääse käyttämään sitä, minkä vuoksi kaksivaiheinen todennus on välttämätön lisävaihe turvallisuuden kannalta. Sinulla on rajoitettu aika käyttää koodia ennen sen vanhenemista. kun se tapahtuu, sinun on pyydettävä toista. Kun koodi on käytetty, sitä ei voi käyttää uudelleen.

Vaikka hakkereilla olisi käyttäjänimesi ja salasanasi, he eivät pääse tilillesi ilman mahdollisuutta saada siihen liittyvää 2FA-koodia.

Kuinka saada 2FA: n varmennuskoodit

Vahvistuskoodin saamiseksi on kaksi eri tapaa:

  • Tekstiviesteinä Android- tai iOS-laitteellesi.
  • 2FA-mobiilisovelluksen kautta.

Näin koodit toimivat:

Näistä kahdesta menetelmästä sovelluksen reitti on turvallisempi vahvistuskoodien vastaanottamiseksi. Jos hakkeri tietää käyttäjänimesi, salasanasi ja puhelinnumerosi, he voivat (erityisillä työkaluilla) siepata SMS 2FA -koodin lähetyksen ja käyttää sitä sitten pääsyyn tilillesi. Tämän vuoksi on parasta käyttää todennussovellusta aina kun mahdollista.

Jos valitset tekstiviestimenetelmän, sinun on yhdistettävä tilisi puhelinnumeroon.

Jos valitset todennustoiminnon sovellustavan, sinun on lisättävä tämä tili siihen. Kun tarvitset koodia, avaa sovellus ja syötä tämän tilin alla oleva numero. (Koodit luodaan automaattisesti tietyn aikavälin jälkeen.)

Kahden tekijän todennuksen käyttäminen

Kun olet määrittänyt kaksivaiheisen todennuksen, se on helppokäyttöinen. Kirjaudu vain sisään, kuten tavallista, pyydä koodi tekstiviestillä tai sovelluksen kautta ja kirjoita se kirjautumissivulle.

Kahden tekijän todentamisen haitat

2FA: n käyttämisessä tileillesi on vain yksi haittapuoli: mukavuus. Kirjoitusta on enemmän, ja prosessi on vähän aikaa vievää. Sinulla on myös oltava matkapuhelimesi valmiina ja päällä (jotta voit hakea tarvittavan 2FA-koodin), mikä voi olla vaikeaa matkustettaessa ulkomaille tai kuolleelle alueelle.

Tämän ylimääräisen turvallisuustason lisääminen on vaivan arvoista. Vaikka kaksivaiheinen todennus ei ole täydellinen, se on huomattavasti turvallisempi kuin tili, jota suojaavat vain käyttäjänimi ja salasana.