Skip to content

Mikä on kannettavien tietokoneiden valmiustila?

4 de heinäkuu de 2021

Sen sijaan, että suljet kannettavan tietokoneen kokonaan, voit asettaa sen valmiustilaan, joka tunnetaan myös nimellä lepotila. Tutustu valmiustilan käytön etuihin ja haittoihin.

Yleiskatsaus

Sen sijaan, että sammuttaisit koko kannettavaa tietokonetta, mukaan lukien näyttö, kiintolevy ja muut sisäiset laitteet, kuten optiset asemat, valmiustila siirtää tietokoneen virransäästötilaan. Kaikki avoimet asiakirjat tai ohjelmat tallennetaan järjestelmän RAM-muistiin, kun tietokone siirtyy lepotilaan.

Mitä pidämme

Tärkein etu on, että kun käynnistät kannettavan tietokoneen valmiustilasta, paluu työskentelyyn kestää vain muutaman sekunnin. Sinun ei tarvitse odottaa kannettavan tietokoneen käynnistymistä, kuten tekisit, jos tietokone sammutettaisiin kokonaan. Verrattuna lepotilaan, toinen vaihtoehto tietokoneen virran katkaisemiseksi, valmiustilassa tai lepotilassa, kannettava tietokone palaa nopeammin.

Mitä emme pidä

Haittapuoli on kuitenkin se, että valmiustila kuluttaa vähän sähköä, koska virtaa tarvitaan tietokoneen tilan pitämiseen muistissa. Se kuluttaa enemmän virtaa kuin lepotila. How Geo panee merkille, että lepotilan tai lepotilan tarkka virrankulutus riippuu tietokoneestasi, mutta yleensä lepotila kuluttaa vain muutama wattia enemmän kuin lepotila ja jos akun varaustaso laskee kriittisesti alhaisen unen aikana, tietokone siirtyy automaattisesti lepotilaan tallentaa tietokoneen tilan. Valmiustila on hyvä vaihtoehto säästää kannettavan akun virtaa, kun olet poissa kannettavasta lyhyeksi ajaksi, kuten esimerkiksi tauko lounaalla.

Kuinka käyttää sitä

Siirry valmiustilaan napsauttamalla Windowsin Käynnistä-painiketta, sitten Virta ja valitsemalla Lepotila. Lisätietoja muista vaihtoehdoista, kuten tietokoneen virtapainikkeen käytöstä tai kannettavan kannen sulkemisesta sen siirtämiseksi valmiustilaan, on tässä Microsoftin ohjeartikkelissa.

Tunnetaan myös: valmiustilassa tai lepotilassa.