Skip to content

Mikä on Keylogger-troijalainen?

2 de toukokuu de 2021

Keylogger-troijalainen virus on aivan kuin se kuulostaa: ohjelma, joka kirjaa näppäilyt. Tietokoneen tartunnan vaara on, että se seuraa jokainen painallus syötät näppäimistön kautta, mukaan lukien salasanat ja käyttäjänimet.

Miksi Keylogger-troijalainen virus on niin salakavalaa?

troijalainen näppäinlukijat asennetaan ilman erillistä ilmoitusta tavallisen ohjelman mukana. Troijalaiset hevosvirukset eivät nimensä tavoin näytä todellakin vaarallisilta. Ne on liitetty tavallisiin, yleisesti käytettyihin sovelluksiin. Troijalaisia ​​näppäinlukijoita kutsutaan joskus näppäimistön haittaohjelmiksi, keylogger-viruksiksi ja Troijan hevonen näppäinlukijoiksi. Jotkut yritykset käyttävät ohjelmia, jotka kirjaavat näppäinpainallukset seuratakseen työntekijöiden tietokoneen käyttöä, samoin kuin erilaiset lapsilukko-ohjelmat, jotka kirjaavat lapsen Internet-toiminnan. Näitä ohjelmia pidetään teknisesti avainkäyttäjinä, mutta ei haitallisessa mielessä.

Mitä Keylogger-troijalainen tekee

Näppäinlukija valvoo ja kirjaa kaikki tunnistamansa näppäimet. Se tallentaa tiedot paikallisesti jakamaan hakkereille joko fyysisen tai verkkoyhteyden kautta. Näppäinlukija voi tallentaa mitä tahansa, mitä se on ohjelmoitu valvomaan. Jos sinulla on keylogger-virus ja syötät tietoja näppäimistöllä missä tahansa, voit lyödä vetoa, että troijalainen näppäilijä kirjaa sen. Tämä pätee riippumatta siitä, kirjoitatko tietokoneellesi asennetun ohjelman (kuten Microsoft Word) tai verkkosivuston (kuten pankkisi tai sosiaalisen median tilisi). Jotkut haittaohjelmien haittaohjelmat voivat pidättää näppäilyjä, kunnes tietty toiminta on rekisteröity. Esimerkiksi ohjelma saattaa odottaa, kunnes avaat verkkoselaimesi ja käytät tiettyä pankkisivustoa, ennen kuin se alkaa.

Riskitekijät

Helpoin tapa päästä näppäilytallennustroijalaiseen tietokoneeseesi on, kun virustorjuntaohjelma on vanhentunut, sammutettu tai puuttuu kokonaan. Troijalaiset näppäinlukijat ja muut virukset kehittyvät aina uusiksi versioiksi uusilla strategioilla, ja ne kulkevat suoraan virustorjuntaohjelmiston kautta, joka ei tunnista niitä. Tyypillisesti näppäinlukija pääsee tietokoneellesi osana jonkinlaista suoritettavaa tiedostoa, kuten .exe-tiedostoa. Näin minkä tahansa tietokoneesi ohjelma voi kuitenkin käynnistää, joten et voi yksinkertaisesti välttää suoritettavien tiedostojen lataamista. Yksi asia sinä voi on eläinlääkäri ohjelmistolähteitä huolellisesti. Jotkut verkkosivustot tunnetaan hyvin ohjelmien skannaamisesta ennen niiden julkaisemista yleisölle, jolloin voit olla varma, että ne eivät sisällä haittaohjelmia. Toiset ovat yksinkertaisesti alttiimpia kiinnittämään näppäinlukijat (kuten torrentit). Hanki vinkkejä keylogger-virusten välttämiseen oppimalla ohjelmistojen turvallinen lataaminen ja asentaminen.

Ohjelmat, jotka voivat poistaa troijalaisen keylogger-viruksen

Monet virustorjuntaohjelmat suojaavat tietokonettasi haittaohjelmilta, mukaan lukien keylogger-troijalaiset. Niin kauan kuin sinulla on käynnissä päivitetty virustentorjuntaohjelma, kuten Avast tai AVG, sinun on oltava riittävän turvallinen estämään kaikki keylogger-yritykset. Jos joudut poistamaan tietokoneellasi jo olevan näppäinlaitteen, joudut kuitenkin etsimään haittaohjelmia manuaalisesti käyttämällä ohjelmaa, kuten Malwarebytes tai SUPERAntiSpyware. Toinen vaihtoehto on käyttää käynnistettävää virustentorjuntaohjelmaa. Jotkut muut työkalut eivät välttämättä Poista keylogger-viruksia, mutta käytä sen sijaan vaihtoehtoista syöttötapaa, jotta keylogger ei ymmärrä mitä syötät. Esimerkiksi LastPass-salasananhallinta voi lisätä salasanasi verkkolomakkeeseen muutamalla hiiren napsautuksella, ja virtuaalisen näppäimistön avulla voit kirjoittaa hiirellä.