Skip to content

Mikä on kiintolevyn toimintavalo?

3 de toukokuu de 2021

Kiintolevyn toimintavalo, jota joskus kutsutaan HDD-LED, a kiintolevyn valo, tai a kiintolevyn toiminnan ilmaisin, on pieni LED-valo, joka syttyy aina kun kiintolevyä tai muuta sisäänrakennettua tallennustilaa luetaan tai siihen kirjoitetaan. Tieto siitä, milloin tietokoneen kiintolevyä käytetään, on hyödyllistä, jotta voit välttää akun vetämistä tai tietokoneen irrottamista, kun käyttöjärjestelmä käyttää edelleen aseman tiedostoja. Tämä virhe voi aiheuttaa tärkeiden tiedostojen vioittumisen.

Flickr Toimituksellinen / Getty Images

Missä kiintolevyn LED sijaitsee?

Työpöydällä kiintolevyn toimintavalo on yleensä sijoitettu tietokoneen kotelon etuosaan. Kannettavassa tietokoneessa kiintolevyn LED-valo sijaitsee yleensä virtapainikkeen lähellä, joka on joskus näppäimistön vieressä ja toisinaan tietokoneen reunalla. Tabletti- ja muissa pienikokoisissa tietokoneissa kiintolevyn valo on laitteen jossakin reunassa, yleensä pohjassa. Myös ulkoisilla kiintolevyillä, flash-asemilla, verkkoon liitetyllä tallennuslaitteella ja muilla tietokoneen ulkopuolella olevilla tallennuslaitteilla on yleensä aktiivisuusindikaattorit. Yksi poikkeus on älypuhelimet, jotka yleensä tekevät ei ota yksi. Tietokoneesi tai laitteesi tyypistä riippuen valo voi olla mitä tahansa väriä, mutta se on yleensä valkokulta tai keltainen. Vaikka paljon harvinaisempi, joissakin laitteissa indikaattori voi sen sijaan olla punainen, vihreä tai sininen. Muodon osalta valo itse voi olla pieni ympyrä tai kiintolevyn valaistu kuvake. Usein LED on muotoiltu sylinteriksi, joka edustaa sylinterimäisiä astioita, jotka muodostavat kiintolevyn osan, joka tallentaa tiedot. Jotkut toimintavalot on merkitty tunnuksella HDD mutta tämä on harvinaisempaa kuin luulisi. Valitettavasti sinun on joskus erotettava kiintolevyn LED virran merkkivalosta yksinkertaisesti sen käyttäytymisen perusteella (ts. Kiintolevyn aktiivisuuden ilmaisin vilkkuu).

Kiintolevyn toimintavalon tilan tulkitseminen

Kuten edellä mainitsimme, kiintolevyn toimintavalo ilmaisee, milloin tallennuslaitetta käytetään. Vaikka sen ei ole tarkoitus olla menetelmä tietokoneongelman diagnosoimiseksi, sitä voidaan usein käyttää juuri siihen.

Kiintolevyn valo palaa aina

Jos kiintolevyn toimintavalo palaa jatkuvasti, varsinkin kun tietokone ei muuten reagoi, se on yleensä merkki siitä, että tietokone tai laite on lukittu tai jäätynyt. Suurimman osan ajasta ainoa toimintatapasi on käynnistää uudelleen manuaalisesti, mikä yleensä tarkoittaa virtajohdon vetämistä ja / tai akun poistamista. Jos sinulla on vielä pääsy tietokoneellesi, yritä käynnistää uudelleen oikein ja katso, poistuuko ongelma varmuuskopioinnin aloittamisen jälkeen.

Kiintolevyn valo pitää vilkut päällä ja pois päältä

Normaalin päivän aikana on täysin normaalia, että kiintolevyn toimintavalo vilkkuu jatkuvasti ja sammuu koko päivän. Tällainen käyttäytyminen tarkoittaa vain sitä, että asemaan kirjoitetaan ja siitä luetaan, mitä tapahtuu, kun tapahtuu useita asioita, kuten silloin, kun levyn eheytysohjelma on käynnissä, virustorjuntaohjelmat skannaa, varmuuskopiointiohjelmisto varmuuskopioi tiedostoja, tiedostoja ladataan ja ohjelmistoja päivitetään mm monet muita asioita. Windows odottaa usein, kunnes tietokoneesi on käyttämättömänä, ennen kuin suoritat tiettyjä tehtäviä, mikä tarkoittaa, että kiintolevyn toimintavalo voi vilkkua, vaikka et aktiivisesti tee mitään. Vaikka tämä ei ole normaalisti syytä huoleen, se voi joskus tarkoita, että jotain haitallista tapahtuu ilman sinun tietosi. Jos luulet, että tietokoneessasi on haittaohjelmia tai joku käyttää tietokonettasi onnistuneesti etäyhteydellä ilman lupaasi, ja siksi kiintolevyn merkkivalo syttyy ja sammuu yhä uudelleen, tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta ja asenna palomuuriohjelma.

Kuinka nähdä, mitä kiintolevytoimintaa tapahtuu

Jos olet huolissasi siitä, miksi kiintolevyn merkkivalo aktivoituu, helpoin tapa seurata tietokoneellasi olevia ohjelmia ja palveluita on Tehtävienhallinta. Tehtävienhallinta on käytettävissä Ctrl + Vaihto + Esc pikanäppäin. Sieltä, Prosessit välilehdellä, voit lajitella käynnissä olevat sovellukset ja prosessit niiden mukaan, jotka käyttävät eniten järjestelmäresursseja, kuten suorittimen, levyn, verkon ja muistin. ”Levy” -vaihtoehto näyttää nopeuden, jolla luetellut prosessit ja ohjelmat pääsevät kiintolevylle. Sieltä sinun pitäisi katsoa, ​​miksi kiintolevyn toimintavalo palaa. Katso Tehtävienhallinta: Täydellinen läpikäynti, jos tarvitset lisää apua ohjelman selviytymisessä! Jos Windows-versiollasi ei ole tätä vaihtoehtoa Tehtävienhallinnassa, Hallintatyökalujen Resurssien seuranta -vaihtoehdolla on oma osio nimeltä Prosessit levytoiminnolla ( Levy välilehti), jonka avulla voit nähdä samat tiedot.

Lisätietoja kiintolevyn toimintavalosta

Vaikka tämä ei ole kovin yleistä, jotkut tietokoneiden valmistajat eivät sisällä kiintolevyn toimintavaloa. Jos näin on tietokoneessasi, tai luulet HDD: n olevan LED tietokoneellasi tekee ei toimi (esim. se on aina vinossa), sinulla on vielä muutama vaihtoehto älykkään ohjelmiston ansiosta. Ilmainen Activity Indicator -ohjelma toimii ilmaisinalueellasi, mikä antaa sinulle vastaavan määrän kiintolevyn toimintavaloa yhdessä edistyneiden kirjausten kanssa, jos olet kiinnostunut. Toinen ilmainen ohjelma, yksinkertaisesti nimeltään HDD LED, on pohjimmiltaan ohjelmistoversio todellisesta HDD LED: stä, jonka sinulla on tai haluat. Jos sinulla ei ole edistyneitä tarpeita, tämä työkalu on hyvä korvike todelliselle.