Skip to content

Mikä on Kindle?

2 de toukokuu de 2021

Kindle on Amazonin digitaalinen lukulaite. Vähittäiskaupan jättiläinen on tuottanut ja myynyt useita erilaisia ​​Kindle-laitteiden tyyppejä ja malleja vuodesta 2007 lähtien.

Kindle kehitys

Ensimmäinen Kindle ilmestyi vuonna 2007 yhdellä päätavoitteella: tehdä e-kirjoista valtavirtaa. Se myytiin loppuun noin viidessä tunnissa, eikä sitä ollut mahdollista varastoida vasta keväällä 2008. Aikaisemmissa Kindle-laitteissa ei ollut kosketusohjausta, mutta niissä oli näppäimistö (samanlainen kuin BlackBerry-laitteissa). Amazon lanseerasi neljännen sukupolven Kindle-laitteen vuonna 2011 oli ensimmäinen, joka vaihtoi näppäimistön kosketusohjaukseen.

Pixabay
Kindlen kehittyessä vuosien varrella sen muotoiluun on sisällytetty vaikuttavampia ominaisuuksia – mukaan lukien etuvalaistu näyttö pimeässä lukemiseen, parempi sivun kääntötoiminto, tiheämmän E-mustenäyttö, joka tarjoaa puhtaan ja terävän lukukokemuksen (lähellä todellista kirjaa) ja lisääntynyt tallennustila.

Kuinka Kindle-laitteet toimivat

Kindle-laitteet on suunniteltu toimimaan saumattomasti Amazonin laajan Kindle Store -kirjaston kanssa, mukaan lukien Kindle Unlimited -ohjelma. Kindlen käytön aloittamiseksi sinun tarvitsee vain käynnistää se ja muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon. Kun olet muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon ja kirjautunut sisään Amazon-tilillesi, voit selata kirjoja Kindle Storesta, ostaa niitä ja toimittaa ne heti laitteellesi. Kaikkien Kindle-laitteellesi ostamiesi ja lataamiesi kirjojen, aikakauslehtien tai sanomalehtien digitaaliset muodot tallennetaan paikallisesti laitteeseen sekä pilveen Amazon-tilisi kautta. Jos paikallinen kirjasto tukee e-kirjoja, voit lainata kirjoja Libby-sovelluksella ja lähettää kirjat suoraan Kindleesi. Selvitä, mikä on Amazon Cloud Reader ja miten sitä käytetään.

Kindle-ominaisuudet

Uusimmat Amazon Kindle -mallit sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • 2–4 gigatavua tallennustilaa (jopa lähes 1400 kirjaa)
 • 6-7 tuuman näyttö
 • Sisäänrakennettu säädettävä LED-etuvalo
 • Resoluutio 167-300 ppi
 • Häikäisemätön kosketusnäyttö
 • Wi-Fi- tai 3G-yhteys
 • Viikkoa akkua
 • Näytön kiertotunnistus parantaa katselua vaaka- tai pystytilassa
 • Napauttamalla -ohjaimet korostaaksesi tekstiä, kääntämällä sanoja, etsimällä sanastosta, lisäämällä merkintöjä ja säätämällä tekstin kokoa
 • Sivun kirjanmerkit
 • Sujuva sivun kääntötoiminto
 • Näytteet lukea ennen ostamista
 • Arkistointitoiminto
 • Järjestäminen luomalla kokoelmia
 • Facebook- ja Twitter-integraatio

Viimeisimmässä huippuluokan Kindle-mallissa, Oasisissa, on lisäominaisuuksia, kuten enemmän valaistuksen säätöjä, ergonominen muotoilu, automaattinen pyörivä sivun suunta ja sivun kääntöpainikkeet.

Kuinka Kindle eroaa muista tableteista ja sähköisistä lukijoista

Kindle näyttää ja toimii hyvin samanlaisena kuin mikä tahansa muu tabletti tai e-lukulaite. Se on litteä, kompakti ja toimii siirtymisessä kosketusnäytön avulla. Kindle-laitteet on kuitenkin erityisesti suunniteltu Kindle-e-kirjojen selaamiseen, ostamiseen, lataamiseen ja lukemiseen. Se on sen päätarkoitus. Tabletit ovat yleiskäyttöinen laitetyyppi, joka on tarkoitettu nauttimaan erilaisista teknologiatoiminnoista, kuten Internet-selailu, multimediakulutus, ohjelmistojen käyttö ja paljon muuta. Kaikissa Kindle-laitteissa, Fire-mallia lukuun ottamatta, on käyttöjärjestelmä ja näyttö, joka rajoittaa sen vain Kindle Storeen pääsemiseen ja siitä ostamiesi / lataamiesi kirjojen lukemiseen. Amazon julkaisi vuonna 2011 monikäyttöisemmän Kindle-mallin nimeltä Fire (aiemmin Kindle Fire), jota voitiin käyttää Amazon Kindle Storen e-lukijana tablet-tietokoneen lisäksi Internetin selaamiseen, musiikin kuunteluun, videoiden katseluun ja pelejä. Amazon tarjoaa myös oman valikoiman sovelluksia, jotka voidaan ladata Fireen (ja muihin sovelluksia tukeviin Amazon-tuotteisiin, kuten Fire TV: hen).

Kindle-sovelluksen käyttäminen tabletilla tai älypuhelimella

Amazon tarjoaa ilmaisen Kindle-sovelluksen sekä iOS- että Android-alustoille. Sovelluksen avulla voit olennaisesti nauttia samanlaisesta kokemuksesta nykyisellä tablet-laitteellasi tai älypuhelimellasi ilman sinun on ostettava Kindle-laite. Android-käyttäjät voivat ostaa kirjoja Kindle-sovelluksen kautta, mutta iOS-käyttäjät eivät. iOS-käyttäjien on ostettava kirjoja Amazon.comista verkkoselaimella, jotka sitten siirretään heidän sovellukseensa vastaavan Amazon-tilin kautta. Aivan kuten varsinaista Kindle-laitetta, voit käyttää Kindle iOS- tai Android-laitetta kirjojen ostamiseen, arvostelujen lukemiseen, näytteiden lukemiseen, sivujen kääntämiseen lukiessasi, kirjanmerkkisivujen korostamiseen, tekstin korostamiseen, muistiinpanojen lisäämiseen, tekstin koon säätämiseen , muuta taustaa ja muuta. Se on hieno, ilmainen vaihtoehto saada Kindlen kaltainen lukukokemus nykyiseltä laitteeltasi.