Skip to content

Mikä on kirjanmerkki?

1 de toukokuu de 2021

Jos etsit pikalinkin tallennusvaihtoehtoa, jossa on sisäänrakennetut ominaisuudet tallennettujen linkkien pesulistan järjestämiseen, sinun ei tarvitse etsiä selaimesi hakupalkista pidemmälle. Tämä pieni tähtimäinen kuvake ei ole vain ulkonäkö, se on itse asiassa selaimesi kirjanmerkkitoiminto. Katsotaanpa, mitä verkkoselaimen kirjanmerkit todella ovat ja kuinka saada niistä kaikki irti.

Mikä on kirjanmerkki?

Joskus kutsutaan ”suosikkeiksi” tai ”tallennetuiksi linkeiksi”, selaimen kirjanmerkki on ominaisuus, jossa selain antaa sinun tallentaa linkin verkkosivulle, jotta voit käyttää sitä myöhemmin myöhemmin etsimättä verkkosivustoa uudelleen hakukoneella tai joudut syöttämään tarkan verkko-osoitteen manuaalisesti selaimesi hakupalkkiin. Kirjanmerkki itsessään on tallennettu linkki. Selaimesi kirjanmerkkien hallinta on yleensä sarja kansioita ja alikansioita, joiden avulla voit järjestää suuren määrän kirjanmerkkejä. Suurimmaksi osaksi kirjanmerkkitoiminto voidaan yleensä tunnistaa tähtimäisellä kuvakkeella, joka sijaitsee selaimesi päähakupalkin oikealla puolella. Kun olet valmis tallentamaan katselemasi verkkosivuston linkin, voit valita tähtikuvakkeen ja tallentaa linkin automaattisesti selaimesi kirjanmerkkikansioon. Tavallisesti tähtikuvake joko vaihtaa väriä tai näyttää jonkinlaisen animaation, kun olet valinnut sen. Lisäksi saatat nähdä ponnahdusikkunan, joka kehottaa sinua valitsemaan kansion tai alikansion, johon linkki tallennetaan.

Tallennettujen kirjanmerkkien etsiminen

Aiemmin tallennettujen kirjanmerkkien käyttämiseksi useimmilla selaimilla on yleensä joko erillinen kuvake kirjanmerkkikansiossasi ja / tai ne sallivat sinun käyttää niitä asetusvalikossa. Esimerkiksi Google Chromessa voit käyttää kirjanmerkkejäsi sen asetusvalikossa; Valitse kolme pystysuoraa pistettä selaimen oikeassa yläkulmassa ja korosta sitten Kirjanmerkit näyttääksesi lisää kirjanmerkkivaihtoehtoja. Firefoxissa, joka sijaitsee työkalurivin oikealla puolella, valitse kuvake, joka on muotoiltu neljän kirjan sarjaksi, joka on hyllytetty pystysuoraan avataksesi kirjanmerkkivalikon ensimmäiseksi vaihtoehdoksi. Ja lopuksi, Microsoft Edge antaa käyttäjien käyttää tallennettuja kirjanmerkkejä sen asetusvalikossa; valitse selaimen oikeassa yläkulmassa olevat kolme vaakasuuntaista pistettä ja valitse sitten Suosikit. Toinen tapa tarkastella kirjanmerkkejäsi Edgessä on valita tähdenlento -kuvake suoraan hakupalkin oikealla puolella.

Kuinka hallita verkkoselaimen kirjanmerkkejä

Vaikka on houkuttelevaa vain kerätä valtava vuori kirjanmerkkejä järjestämättä niitä, on erittäin suositeltavaa, ettet tee sitä. Suurin osa selaimista tarjoaa useita helppokäyttöisiä, kirjanmerkkitoimintoja, jotka auttavat sinua hallitsemaan suosikkisivustoasi. Seuraavat kirjanmerkkien hallintaominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä kirjanmerkkien lajittelussa, tallentamisessa ja tarkastelussa.

Kansiot ja alikansiot

Kun keräät kirjanmerkkejä, voi olla hyödyllistä saada itsesi tapana luoda kansioita erityyppisille kirjanmerkeille ja tallentaa ne sitten vastaaviin kansioihin. Esimerkiksi, jos tiedät, että rakastat kerätä linkkejä resepteihin, luo kansio selaimesi kirjanmerkkien hallintaan vain näille reseptilinkeille, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa sen etsimiseen myöhemmin.

Kirjanmerkkipalkki

Kirjanmerkkipalkin käyttö kulkee käsi kädessä kansioiden ja alikansioiden kanssa. Nyt kun sinulla on hyvin järjestetyt kansiot kaikille linkeillesi, tee niiden saaminen helpommaksi luomalla kuvakkeet selaimen päätyökaluriville. Kirjoita kirjanmerkkipalkki. Kun otat selaimen kirjanmerkkipalkkiominaisuuden käyttöön, se luo yleensä toisen rivin tilaa selaimesi päätyökalurivin alle, jolloin voit kiinnittää siihen linkkejä kirjanmerkkikansioihisi. Tämä antaa sinulle pääsyn suosikki kirjanmerkkeihisi suoraan selaimen asetusten sijaan.

Kirjanmerkkien synkronointi selainten välillä

Joten mitä jos päätät käyttää uutta selainta kaikkiin verkkoselaustarpeisiisi? Mitä tapahtuu kaikille suosikkilinkeillesi, jotka on tallennettu vanhaan selaimeesi? Älä huoli, kaikki ei ole kadonnut. Itse asiassa useimpien selainten avulla voit siirtää kirjanmerkkisi muihin selaimiin yksinkertaisella ominaisuudella, jota yleensä kutsutaan kirjanmerkkien synkronoimiseksi. Jos päätät käyttää uutta selainta etkä ole vielä poistanut vanhaa selainta, kannattaa ehkä tarkistaa, onko uuden selaimesi asetuksissa kirjanmerkkien synkronointiominaisuus. Tällä tavoin, jos pystyt synkronoimaan vanhat kirjanmerkit uuteen selaimeesi, sinun ei tarvitse rakentaa tallennettuja linkkejä uudessa selaimessa. Voit vain siirtää ne.

Ovatko jotkut selaimet parempia kirjanmerkkien käsittelyssä kuin toiset?

Kirjanmerkkien käytöstä on tullut erittäin hyödyllinen apuohjelma web-selailussa, vaikka se on valinnainen. Koska useimmissa, ellei kaikissa selaimissa, on jonkinlainen kirjanmerkkitoiminto, et todellakaan voi mennä pieleen käyttämällä sitä missään nykyisessä verkkoselaimessa. Parhaimman selaimen määrittäminen riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja siitä, miten aiot hallita kirjanmerkkejäsi. Se on todella sinun tehtäväsi.