Skip to content

Mikä on komento tietokoneille?

30 de huhtikuu de 2021

Komento on erityinen käsky, joka annetaan tietokonesovellukselle jonkinlaisen tehtävän tai toiminnon suorittamiseksi. Windowsissa komennot syötetään yleensä komentorivin tulkin kautta, kuten komentokehote tai palautuskonsoli. Komennot on aina syötettävä komentorivin tulkkiin tarkalleen. Komennon väärä kirjoittaminen (väärä syntakse, kirjoitusvirhe jne.) Voi aiheuttaa komennon epäonnistumisen tai pahempaa, saattaa suorittaa väärän komennon tai oikean komennon väärällä tavalla, mikä aiheuttaa vakavia ongelmia. On olemassa monia erilaisia ​​komentoja ja monia lauseita, jotka käyttävät sanaa komento sen ei luultavasti pitäisi, koska ne eivät oikeastaan ​​ole komentoja. Se voi olla eräänlainen sekava. Alla on joitain suosittuja komentoja, joita saatat kohdata.

Komentokehotuskomennot

Komentokehotteen komennot ovat tosi komennot. Todelliset komennot ovat ohjelmia, jotka on tarkoitettu suoritettavaksi komentoriviliittymästä (tässä tapauksessa Windowsin komentokehote) ja joiden toiminta tai tulos tuotetaan myös komentoriviliittymässä.

DOS-komennot

DOS-komentoja, joita kutsutaan tarkemmin MS-DOS-komennoiksi, voidaan pitää Microsoftin pohjaisten komentojen ”puhtaimpina”, koska MS-DOS: lla ei ole graafista käyttöliittymää, joten jokainen komento asuu kokonaan komentorivimaailmassa. Älä sekoita DOS-komentoja ja komentokehotteita. MS-DOS ja komentokehote saattavat näyttää samanlaisilta, mutta MS-DOS on todellinen käyttöjärjestelmä, kun taas komentokehote on ohjelma, joka toimii Windowsin käyttöjärjestelmässä. Molemmilla on useita komentoja, mutta ne eivät todellakaan ole samat.

Suorita komennot

Suorituskomento on yksinkertaisesti nimi, joka annetaan suoritettavalle tietylle Windows-pohjaiselle ohjelmalle. Suorituskomento ei ole komento tiukimmassa mielessä – se on enemmän kuin pikakuvake. Itse asiassa Käynnistä-valikossa tai aloitusnäytössä elävät pikakuvakkeet eivät yleensä ole muuta kuin ohjelman suoritettavan tiedoston kuvake – pohjimmiltaan juoksukomento, jossa on kuva. Esimerkiksi Windowsin maalaus- ja piirustusohjelman Paint-komento on mspaint ja se voidaan suorittaa Suorita- tai Hakukentästä tai jopa komentokehotteesta, mutta Paint ei tietenkään ole komentoriviohjelma. Jotkut muut esimerkit ovat hieman hämmentäviä. Esimerkiksi etätyöpöytäyhteyden ajo-komento on mstsc mutta tässä ajon komennossa on joitain komentorivikytkimiä, jotka tekevät ohjelman avaamisesta tietyillä parametreilla erittäin helppoa. Etätyöpöytäyhteys ei kuitenkaan ole komentoriville suunniteltu ohjelma, joten se ei oikeastaan ​​ole komento.

Ohjauspaneelin komennot

Toinen komento, johon viittaat ja joka ei oikeastaan ​​ole komento, on Ohjauspaneelin sovelmakomento. Ohjauspaneelin sovelmakomento on oikeastaan ​​vain ohjauspaneelin (ohjaus) ajo-komento, jonka parametri kehottaa Windowsia avaamaan tietyn ohjauspaneelin sovelman. Esimerkiksi tämän komennon suorittaminen avaa Päiväys ja aika -sovelluksen suoraan ohjauspaneelista.

ohjaus / nimi Microsoft.DateAndTime

type = ”code”> Voit suorittaa tämän komennon komentokehotteesta, mutta Ohjauspaneeli ei ole komentoriviohjelma.

Palautuskonsolin komennot

Palautuskonsolin komennot ovat myös oikeita komentoja. Palautuskonsolin komennot ovat käytettävissä vain palautuskonsolista, komentorivin tulkki on käytettävissä vain vianmääritykseen ja vain Windows XP: ssä ja Windows 2000: ssa.