Skip to content

Mikä on kyberlukko?

30 de huhtikuu de 2021

Kun viranomaiset pakottivat MegaUpload.com-sivuston sulkemaan tammikuussa 2012, verkkolukkopalvelut työntyivät erittäin huonoon julkiseen valoon. Dropbox, HotFile, MediaFire, MegaVideo: nämä ovat vain joitain muita kyberlukituspalveluita, jotka haluavat saada yrityksesi tänään, ja niiden päällä on kiistanalainen pilvi. Mitä cyberlockerit tarkalleen tekevät? Ja miksi cyberlockerit uhkaavat musiikin ja elokuvien tekijänoikeuksia? Verkkolukot ovat kolmannen osapuolen tiedostojen jakamispalveluja. Verkkolukot tunnetaan myös nimellä ”tiedostonhallintapalvelut”. Mainonnasta ja tilauksista johtuen nämä cyberlockerit tarjoavat salasanasuojatun kiintolevytilan verkossa. Sinulla on mahdollisuus jakaa cyberlocker-salasanatiedot ystävien kanssa, jotka voivat ladata yksityisesti mitä tahansa sisältöä, jonka laitat näihin kansioihin. Verkkoreleiden koko vaihtelee parista sadasta megatavusta kahteen tai useampaan gigatavuun ja vaihtoehtoja maksullisten tilausten lisäämiseksi. Nämä tallennuskoot kasvavat, kun laitteisto halpenee ja kaistanleveys paranee tulevina kuukausina.

Työ- ja yksityiselämän työkalut

Paljon helpompaa kuin tiedostoliitteiden lähettäminen, nämä cyberlockerit ovat erittäin hyödyllisiä asiakirjojen ja valokuvien siirtämiseen ystävien välillä. Ehkä teet yhteistyötä häät PowerPoint-näyttelyssä tai haluat näyttää serkkuillesi lomavalokuvasi Uudesta-Seelannista. Sen sijaan, että lähetät 46 valokuvaa Gmailin kautta häiritsevän sähköpostimyrskyn sijasta, voit pudottaa ne vain cyberlocker-ikkunaan selaimen kautta. Ystäväsi pääsevät sisältöön huolimatta tukkeutuneesta postilaatikosta, ja he voivat palata palvelukseen jakamalla tiedostoja kanssasi.

Työkalut musiikin piratismille

Tämä on tekijänoikeusviranomaisten huolenaihe – koska verkkolukitukset ovat niin käteviä ja hienostuneita, että niihin mahtuu suuria elokuva- ja musiikkitiedostoja, on yleistä käytäntöä, että ihmiset jakavat kopioita .avi-elokuvista ja .mp3-kappaleista kyberlokeroidensa kautta. Ja toisin kuin jäljitettävissä oleva BitTorrent-tiedostojen jakaminen, verkkolukkoja on erittäin vaikea valvoa, koska ne käyttävät henkilökohtaisia ​​yhteyksiä, jotka ovat olennaisesti näkymättömiä valvontatyökaluille. Tämän mukavuuden ja nimettömyyden takia cyberlockerit ovat ihanteellinen työkalu laittomien elokuva- ja musiikkitiedostojen kaupankäyntiin.

Mitkä ovat hyvät tietoverkkopalvelut?

Verkkolukituspalveluita on useita. Ne tarjoavat kukin erikokoisia rajoituksia joko ilmaisille tilauksille (ts. Vilkkuva mainonta) tai maksetuille tilauksille (suuremmat kokorajoitukset, ei mainontaa). Jotkut suosituimmista cyberlocker-palveluista ovat:

  • DropBox
  • MediaFire