Skip to content

Mikä on lähikenttäyhteys (NFC)?

21 de heinäkuu de 2021

Lähikenttäyhteys (NFC) on protokolla, joka löytyy monista mobiililaitteista. Se mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän älypuhelinten, tablettien, kannettavien tietokoneiden ja tulostimien välillä lähellä toisiaan. Tämä tekniikka on hyödyllinen moniin tarkoituksiin. Esimerkiksi napauttamalla kahta Samsung-älypuhelinta yhdessä voit vaihtaa kappaleen, yhteystiedot tai laskentataulukon. NFC: tä voidaan käyttää myös kaupan maksamiseen heiluttamalla puhelinta kassalla laitteen lähellä tai lähettämään asiakirjoja tulostimeen tulostettavaksi.

NFC ja tulostimet

NFC: n avulla voit käyttää tulostinta tulostamaan suoraan mobiililaitteestasi ilman, että kumpikaan laite on osa kiinteää tai langatonta verkkoa. Useimmat suuret tulostimenvalmistajat (kuten HP, Brother, Canon ja Epson) ovat ottaneet NFC: n käyttöön monissa tulostimissa. Useimmissa NFC-valmiissa koneissa on NFC-merkki kosketusnäyttöä ja skannausta varten. Canon on sisällyttänyt NFC: n joihinkin uusimpiin digitaalikameroihin. Valokuvat voidaan tulostaa suoraan kamerasta tulostimeen joko lähellä olevan aallon avulla tai pitämällä kameraa lähellä tulostinta ja painamalla kameranäytön painiketta. Toiminta toimii samalla tavalla älypuhelimissa ja tableteissa. Canon lisäsi NFC: n joihinkin uusiin huipputulostimiinsa, kuten Pixma MG7520 All-in-One, ja sisälsi NFC: n myös Pixma Printing Solutions -sovellukseen. Epson otti NFC: n käyttöön useissa all-in-one-tulostimissa, kuten WorkForce Pro WF-4630 All-in-One. Brother sisällytti NFC: n joihinkin huippuluokan malleihin, kuten MFC-J5620DW -mallimalliin.

Kuinka NFC toimii tulostettaessa

Aloittava NFC-laite (kuten älypuhelin) lähettää yhteyden tai a tag. Vastaanottava laite (kuten tulostin) puolestaan ​​lähettää NFC-tunnisteen. Kun nämä kaksi laitetta ovat todentuneet tällä tavalla, ne vaihtavat tietoja (kuten älypuhelin lähettää asiakirjan tulostimeen tulostettavaksi). Nämä toimet on suoritettu ilman kuljettajia.