Skip to content

Mikä on langaton Internet-palveluntarjoaja?

3 de heinäkuu de 2021

Langattoman internetpalvelun tarjoaja tarjoaa julkisia langattomia verkkopalveluja asiakkaille maksua vastaan.

Mitä langattomat Internet-palveluntarjoajat tekevät?

Langattomat Internet-palveluntarjoajat myyvät kotitalouksien internetiä kotitalouksille vaihtoehtona perinteisille Internet-palveluille, kuten DSL ja kaapeli. Nämä kiinteät langattomat laajakaistapalvelut ovat osoittautuneet erityisen suosituiksi Yhdysvaltojen maaseutualueilla, joissa suuret kansalliset palveluntarjoajat eivät yleensä tarjoa palvelua.

Langattoman Internet-palveluntarjoajan käyttäminen

Jotta voit käyttää langatonta Internet-palveluntarjoajaa, sinun on tilattava palvelu ja allekirjoitettava palvelusopimus. Lisäksi langaton Internet-palveluntarjoaja, kuten muutkin Internet-palveluntarjoajat, edellyttää asiakkailta tyypillisesti erityislaitteiden (nimeltään Customer Premise Equipment tai CPE) asennusta.

Kiinteät langattomat palvelut käyttävät katolle asennettua pientä antennimaista antennia erityisellä modeemimaisella laitteella, joka yhdistää kaapeleiden kautta kodin laajakaistareitittimen ulkoiseen yksikköön. Muussa tapauksessa määritys ja sisäänkirjautuminen langattomaan Internet-palveluntarjoajaan toimivat samalla tavalla kuin muuntyyppisessä laajakaistayhteydessä. WISP: n kautta käytettävät Internet-yhteydet tukevat tyypillisesti hitaampia latausnopeuksia kuin perinteiset laajakaistapalvelut niiden käyttämän langattoman tekniikan vuoksi.

Ovatko matkapuhelin- tai muut hotspot-palveluntarjoajat myös langattomia Internet-palveluntarjoajia?

Yleensä langattomana Internet-palveluntarjoajana toimiva yritys toimittaa vain langatonta verkkoa ja Internet-yhteyttä. Matkapuhelinoperaattoreita ei pidetä langattomina Internet-palveluntarjoajina, koska niillä on myös huomattava liiketoiminta puheviestinnän alalla. Raja langattomien Internet-palveluntarjoajien ja puhelinyhtiöiden välillä on kuitenkin hämärtymässä, ja termiä WISP käytetään joskus vaihdettavasti viittaamaan molempiin. Yrityksiä, jotka asentavat langattomat hotspotit lentokentille, hotelleihin ja muihin julkisiin paikkoihin, pidetään myös langattomina Internet-palveluntarjoajina.