Skip to content
5G

Mikä on langattoman 3G-tekniikan määritelmä?

1 de toukokuu de 2021

3G on langattoman tekniikan kolmas sukupolvi. Se sisältää parannuksia aikaisempiin langattomiin tekniikoihin verrattuna, kuten nopea tiedonsiirto, edistynyt multimediayhteys ja globaali verkkovierailu. 3G: tä käytetään enimmäkseen matkapuhelinten ja matkapuhelinten kanssa yhteyden muodostamiseksi puhelimeen Internetiin tai muihin IP-verkkoihin ääni- ja videopuhelujen soittamiseksi, datan lataamiseksi ja Internetissä surffaamiseksi. 3G-standardi, vaikka se toimii edelleen varalla joillekin matkapuhelinoperaattoreille, on korvattu 4G-standardilla, jonka itse 5G-palvelut peittävät.

pictafolio / E + / Getty Images

3G: n historia

3G noudattaa G: n mallia, jonka ITU aloitti 1990-luvun alussa. Tämä malli on langaton aloite nimeltä International Mobile Communications 2000. 3G tulee siis heti toisen sukupolven 2G: n ja 2,5G: n jälkeen. 2G-tekniikoihin kuuluu muun muassa Global System for Mobile. 2,5G toi standardit, jotka ovat 2G: n ja 3G: n välissä, mukaan lukien General Packet Radio Service, Enhanced Data rate for GSM Evolution, Universal Mobile Telecommunications System ja muut.

Kuinka 3G on parempi?

3G tarjoaa useita parannuksia 2,5G: n ja aiempien verkkojen kautta:

  • Useita kertoja suurempi tiedonsiirtonopeus
  • Parannettu ääni- ja videotoisto
  • Videoneuvottelutuki
  • Web- ja WAP-selaus suuremmilla nopeuksilla
  • IPTV (TV Internetin kautta) -tuki

Tekniset tiedot

Siirtonopeus 3G-verkoissa on välillä 128–144 kilobittiä sekunnissa laitteille, jotka liikkuvat nopeasti, ja 384 kbit / s hitaille laitteille, kuten kävely jalankulkijoille. Kiinteiden langattomien lähiverkkojen nopeus ylittää 2 Mbps. 3G on joukko tekniikoita ja standardeja, joihin kuuluvat muun muassa W-CDMA, WLAN ja matkapuhelin.

Käyttövaatimukset

Toisin kuin Wi-Fi, jonka avulla voit saada ilmaiseksi hotspotissa, sinun on tilattava palveluntarjoaja, jotta saat 3G-verkkoyhteyden. Tällaista palvelua kutsutaan usein datasuunnitelmaksi tai verkkosuunnitelmaksi. Laitteesi on kytketty 3G-verkkoon sen SIM-kortin (matkapuhelimen tapauksessa) tai 3G-datakortin (joka voi olla erityyppisiä, kuten USB, PCMCIA jne.) Kautta, jotka molemmat toimitetaan yleensä tai myy palveluntarjoaja. Nämä kortit ovat tapa, jolla laite muodostaa yhteyden Internetiin, kun se on 3G-verkon toiminta-alueella. Itse asiassa laite on taaksepäin yhteensopiva vanhempien tekniikoiden kanssa, minkä vuoksi 3G-yhteensopiva puhelin voi saada 2G-palvelun, jos se on käytettävissä, kun 3G-palvelua ei ole.

3G: n tulevaisuus

2010-luvun alun 3G-villitys on vetäytynyt; Useimmat laitteet tukevat nyt 4G-standardia ja käyttävät 3G: tä varalla, jos 4G-yhteyksiä ei ole käytettävissä. Joissakin osissa maailmaa, erityisesti maaseudulla, 3G on edelleen runkopalvelu.