Skip to content

Mikä on lentokonetila?

2 de toukokuu de 2021

Jos olet koskaan ollut lentokoneessa, olet perehtynyt ilmoitukseen, joka tulee ennen lentoonlähtöä jokaisella lennolla mobiililaitteiden ja matkapuhelimien kytkemiseksi lentokonetilaan. Tämä tila kytkee olennaisesti kaiken puhelimesi verkkoyhteyden pois päältä, jotta ne eivät häiritse lennon instrumentointipaneeleja. Mutta tässä tilassa on enemmän, sinun pitäisi todennäköisesti tietää.

Mikä on lentokonetila matkapuhelimessa?

Matkapuhelimen lentokonetila sammuttaa kaiken verkkoviestinnän, mukaan lukien matkapuhelinyhteydet, Wi-Fi ja Bluetooth. Joissakin puhelimissa se sammuttaa jopa puhelimen GPS-toiminnon. Alun perin lentokonetila on suunniteltu käytettäväksi lentäessä, joten voit pitää puhelimesi päällä, mutta sammuttaa kaikki langattomat viestisignaalit, jotka saattavat häiritä lentokoneen mittaristoa. Nykyään useimmissa lentokoneissa on kuitenkin käytettävissä Wi-Fi, ja monilla koneilla saattaa pian olla matkapuhelinyhteys, joten mitä järkeä on käyttää lentokonetilaa näinä päivinä?

Techa Tungateja / Getty Images

Mitä lentokonetila tekee?

Koska lentokonetila sammuttaa langattoman viestinnän signaalit, sillä on myös joitain lisäetuja. Koska lentokonetila poistaa laitteistosignaalit käytöstä, se voi myös pidentää akun käyttöikää. Lentokonetilassa käytöstä poistettavia toimintoja ovat:

  • Mobiiliverkot: Tämä on palveluntarjoajasi verkko (tai verkot). Kun tämä on poistettu käytöstä, et voi lähettää tai vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä.
  • Wi-Fi-Internet-yhteydet: ”Muu” verkkoyhteytesi on Wi-Fi-internetyhteytesi. Kun tämä ei ole käytössä, et voi muodostaa yhteyttä Internetiin.
  • Bluetooth-yhteydet: Bluetoothia käytetään yhteyden muodostamiseen kaikenlaisiin laitteisiin, kuten kuulokkeisiin, kelloihin ja muihin kannettaviin laitteisiin. Kun Bluetooth kytketään pois päältä, yhteys näihin laitteisiin katkaistaan.
  • GPS-seuranta: Lentokonetila ei välttämättä sammuta GPS-seurantaa kaikissa laitteissa, mutta niille, jotka käyttävät tätä, sijaintisi ei ole enää käytettävissä GPS-verkossa, ennen kuin poistat lentokonetilan käytöstä.

Nämä toiminnot voivat kaikki olla voimakoneita, joten lentokonetilan käyttämisen lisäksi, kun todella lennät, se on myös hyvä vaihtoehto, kun puhelimesi akku on vähissä ja haluat vähentää laitteen käyttämää virtaa. Tietysti, kun lentokonetila on käytössä, et voi lähettää ja vastaanottaa puheluita, joten puhelimen käyttötavasta riippuen tämä ominaisuus voi olla hyödyllinen laitteesi käyttämän virran vähentämisessä. Lentokonetila voi olla hengenpelastaja, jos olet vanhempi, jolla on pieniä lapsia. Koska lentokonetila poistaa käytöstä kaikki viestintäsignaalit, puhelimen vaihtaminen lentotilaan ennen kuin annat sen lapselle, voi säästää paljon vaivaa, jos he soittavat vahingossa tai muodostavat yhteyden verkkosivustoihin tai sovelluksiin, jotka kuluttavat paljon mobiilidataa.

Voitko käyttää Wi-Fi-yhteyttä lentokonetilassa?

Vaikka Wi-Fi sisältyy lentokonetilaan, ja se sammuu automaattisesti, kun otat lentokonetilan käyttöön, se voidaan kytkeä uudelleen päälle erillään muista lentokonetilan ohjaamista toiminnoista. Koska monet lennot tarjoavat nyt lennon aikana käytettävän Wi-Fi-yhteyden, Wi-Fi-yhteyden ottaminen uudelleen käyttöön saattaa olla jotain, jota harkitset tekevän, kun sinun on asetettava puhelin lentokonetilaan. Lennon aikana käytettävän Wi-Fi-yhteyden käyttö on yleensä erittäin kallista, joten ellet ole pitkällä lennolla tai jos sinulla on kiireellisiä asioita, jotka on hoidettava Internetin kautta, sinun kannattaa harkita odottamista, kunnes koneesi laskeutuu uudelleen. Ota laitteen Wi-Fi-ominaisuudet käyttöön. Vastaavasti Bluetooth voidaan ottaa uudelleen käyttöön erikseen muista lentotilan toiminnoista, joten jos sinulla on joukko Bluetooth-kuulokkeita tai jokin muu Bluetooth-laite, jonka haluat yhdistää puhelimeesi, kun se on asetettu lentokonetilaan, voit siirtyä Asetukset ja ota tämä toiminto uudelleen käyttöön ottamatta laitteiden mobiiliverkkoa uudelleen käyttöön. Kaikki lentoyhtiöt eivät salli sinun käyttää Bluetoothia lennon aikana. Ennen kuin otat uudelleen käyttöön lentokonetilassa käytöstä poistetut ominaisuudet, varmista, että olet perehtynyt lentoyhtiön käytäntöihin, jolla matkustat.