Skip to content

Mikä on levyn allekirjoitus ja miksi se on välttämätöntä?

1 de toukokuu de 2021

Levyn allekirjoitus on kiintolevyaseman tai muun pääkäynnistystietueeseen tallennetun muun tallennuslaitteen yksilöivä tunnistenumero. Käyttöjärjestelmä käyttää sitä erottamaan tietokoneen tallennuslaitteet. Muita levyallekirjoituksen ehtoja ovat levyn identiteetti, yksilöllinen tunniste, kiintolevyn allekirjoitus ja vikasietoisuusallekirjoitus.

Kuinka löytää laitteen levyn allekirjoitus

Windowsissa luettelo kaikista yksittäisistä tietokoneista Windowsin asennuksen jälkeen tallennetuista levyn allekirjoituksista on tallennettu Windowsin rekisterin HKEY_LOCAL_MACHINE-polkuun tässä paikassa: HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM MountedDevices

Levyn allekirjoitus koostuu kahdeksasta aakkosnumeerisesta numerosta 0: sta 9: een ja A: sta F. Seuraava on esimerkki HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM MountedDevices-rekisteripaikasta löytyvän levyn heksadesimaaliarvosta, ensimmäisten 4 tavun (8 numeroa) ) olevan levyn allekirjoitus: 44 4d 49 4f 3a 49 44 3a b8 58 b2 a2 ca 03 b4 4c b5 1d a0 22 53 a7 31 f5

Levyn allekirjoitusten törmäykset ja miksi ne tapahtuvat

Levyn allekirjoituksen törmäykset Windowsissa tapahtuvat, kun kahdella tallennuslaitteella on sama allekirjoitus. Yleisin tapaus on, kun asema on kloonattu sektorikohtaisesti identtisen kopion tekemiseksi ja käyttäjä yrittää sitten asentaa sen alkuperäisen viereen. Samanlainen tilanne on, kun varmuuskopiointiohjelmisto tai virtualisointityökalut tekevät virtuaalisen kiintolevyn fyysisestä kiintolevystä. Näiden kahden käyttäminen samanaikaisesti voi johtaa levyn allekirjoituksen törmäysvirheeseen, koska asemat ovat identtisiä kopioita.

Kuinka tunnistaa levyn allekirjoitusvirhe Windowsissa

Vanhemmissa Windows-versioissa (kuten Windows Vista ja Windows XP) allekirjoituksen törmäyksestä ilmoittavan levyn allekirjoitus muuttuu automaattisesti, kun se on kytketty, koska Windows ei salli kahden levyn toimintaa samanaikaisesti, jos niillä on identtiset allekirjoitukset . Windows ei myöskään hyväksy kahta samanlaista levyallekirjoitusta Windows 10: ssä, Windows 8: ssa ja Windows 7: ssä. Näissä Windows-versioissa kuitenkin toinen asema, joka luo allekirjoituksen törmäyksen, viedään offline-tilaan eikä sitä asenneta käytettäväksi ennen törmäystä on korjattu. Levyn allekirjoituksen törmäysvirhe näissä uusissa Windows-versioissa saattaa näyttää yhdeltä seuraavista viesteistä:

  • Tämä levy on offline-tilassa, koska sillä on allekirjoitustörmäys toisen online-levyn kanssa.
  • Tämä levy on offline-tilassa, koska sillä on allekirjoitustörmäys.
  • Käynnistyksen valinta epäonnistui, koska vaadittuun laitteeseen ei pääse.

Kuinka korjata levyn allekirjoituksen törmäysvirhe Windowsissa

Jos haluat korjata kiintolevyn allekirjoituksen törmäysvirheen kiintolevylle, joka tallentaa vain tietoja ja johon ei ole asennettu Windows-käyttöjärjestelmää, kuten varmuuskopioasemaa, käännä kiintolevy verkossa Levynhallinnassa. Tämä prosessi luo uuden allekirjoituksen. Jos kiintolevyä, jolla on törmäysvirhe, käytetään Windowsin käynnistämiseen, sen korjaaminen voi olla hieman vaikeampi. Vieraile Microsoftin verkkosivustolla vaiheiden korjaamiseksi levyn allekirjoituksen törmäysvirheestä ja kuvakaappauksen esimerkkeistä virheistä, joita saatat kohdata Levynhallinnassa.

Lisätietoja levyn allekirjoituksista

Käynnistystietueen korvaaminen tai korjaaminen, uuden käyttöjärjestelmän asentaminen tai levyn osiointityökalun käyttäminen voi korvata levyn allekirjoituksen. Tämä prosessi on yleinen vain vanhemmissa järjestelmissä ja työkaluissa. Suurin osa nykyaikaisista käyttöjärjestelmistä ja osiointiohjelmista säilyttää nykyisen allekirjoituksen. Lisätietoja levyn allekirjoituksen muuttamisesta (menettämättä kaikkia aseman tietoja) on osoitteessa HowToHaven.com.