Skip to content

Mikä on löysyys ja miten se toimii?

5 de heinäkuu de 2021

Slack on monikäyttöinen viestintäalusta ja yhteistyökeskus. Se sisältää pikaviestit, ääni- ja videopuhelut sekä joukon työkaluja, jotka auttavat ryhmiä jakamaan tietoja ja työskentelemään yhdessä. Slackillä on erilliset sovellukset Windowsille, Macille, Androidille, Linuxille ja iOS: lle, ja se toimii myös verkkoselaimissa. Tässä on katsaus Slackin toimintaan. Slack tarjoaa ilmaisia, standardeja (6,67 dollaria per henkilö kuukaudessa) ja Plus (12,50 dollaria per henkilö kuukaudessa) suunnitelmia organisaatioille. Suuremmat yritykset voivat ottaa yhteyttä Slackiin saadakseen yritystason hinnoittelun.

Löysät työtilat ja kanavat

Slack-työtila on tiimisi koti, samanlainen kuin hallintapaneeli. Ryhmät tai ihmisryhmät voivat luoda ilmaisen Slack-työtilan ja päivittää sitten Slack-suunnitelmansa, jos he tarvitsevat lisäominaisuuksia, kuten rajattomat työtilat ja taatun käyttöajan. Työtilan käyttäjät täyttävät hakemiston, ja kaikki käyttäjät voivat kommunikoida suoraan keskenään pikaviestien avulla.

Slack Channels ovat jaettuja ryhmäkeskustiloja työtilan jäsenille. Käyttäjät voivat kommunikoida koko tiimin tai tiettyjen tiimin jäsenten kanssa eri kanavilla. Omista kanavat tietyille tiimeille, projekteille, keskusteluaiheille tai muulle valitsemallesi muulle. Työtilassa voi olla rajoituksia jopa Slackin ilmaisessa versiossa. Jaa viestejä, tiedostoja ja työkaluja kanavalla. Kanavan luoja voi antaa kanavalle käyttöoikeuden kaikille jaetussa työtilassa oleville käyttäjille tai rajoittaa pääsyn kutsuttuihin käyttäjiin. Esimerkiksi omistetun projektin parissa työskentelevillä tiimin jäsenillä voi olla oma kanava, kun taas koko tiimillä on pääsy kanavaan yleisistä asioista. Kun liityt Slack-työtilaan, luot tilin kirjautumistiedoilla. On mahdollista liittyä useisiin työtiloihin ja kirjautua sisään kaikkiin työtiloihin samanaikaisesti.

Käytä löyhää viestintää ja puheluita

Jos olet luomassa uutta Slack-työtilaa, kutsu käyttäjiä liittymään siihen. Jos liityt työtilaan, sinun on ensin saatava kutsu. Kun olet jäsen, Slackin viestit ovat helppoja ja intuitiivisia. Kun olet Slackissa, näet sivun vasemmalla puolella luettelon kanavista ja suorista viestikontakteista. Valitse kanava tai suora viesti sinun ja toisen jäsenen välillä, niin näet viestihistoria keski-ikkunassa. Ilmainen Slack-suunnitelma sallii 10000 viestin tallentamisen, kun taas maksetut suunnitelmat tallentavat enemmän. Aloita sivuvalikosta suorat viestiketjut muiden jäsenten kanssa, lisää viesti kanavalle, etsi lisää kanavia liittyäksesi tai luo uusi kanava ja kutsu jäseniä. Desktop Slack -versiot mahdollistavat ääni- ja videopuhelut. Ilmainen Slack-versio tukee vain henkilökohtaisia ​​puheluita, kun taas maksulliset versiot sallivat jopa 15 osallistujaa. Maksetut versiot tukevat myös näytön jakamista. Slack iOS- ja Android-mobiilisovellukset eivät tue videopuhelua tai näytön jakamista.

Slackin lisäominaisuudet

Slack on enemmän kuin yksinkertainen chat-asiakasohjelma. Sen joukko yhteistyö- ja ryhmätyökaluja erottaa Slackin tehokkaana viestintätyökaluna. Tässä on katsaus joihinkin Slackin lisäominaisuuksiin.

Ilmoitusasetukset

Muuta Slack-ilmoitusasetuksiasi, jotta voit olla osa monia Slackin kiireisiä kanavia häiritsemättä jatkuvia ilmoituksia. Rajoita ilmoituksia, jotta ne näkyvät vain, kun sinut mainitaan kanavassa tai vain silloin, kun käytetään tiettyjä sanoja, jotka saattavat liittyä tekemäsi työhön. Hallitse ilmoituksia myös automaattisella aikataululla. Voit esimerkiksi poistaa ilmoitukset käytöstä normaalin työaikataulusi ulkopuolella.

Tiimin työkalut

Joukkueet voivat käyttää erityisiä sanoja kiinnittääkseen tiimin jäsenen huomion tiettyyn asiaan. Kirjoita @käyttäjän nimi chat-viestiin varoittamaan jonkun tärkeästä keskustelusta, jonka hänen pitäisi nähdä. Jaa tiedostot, kuvat ja paljon muuta tiimin jäsenten välillä suoraan Slackissa. Slack seuraa kanavilla ja suorissa viesteissä jaettua sisältöä, mikä helpottaa näiden tietojen löytämistä ja viittaamista. Etsi hakupalkista tiettyjä chat-viestejä tai jaettuja tietoja. Lisää jonkin verran kevyttä työtä chattailuun jakamalla GIF-tiedostoja välittömästi ja käyttämällä hymiöitä ja animoituja hymiöitä. Liitä online-GIF: n URL-osoite keskusteluihin, jotta voit jakaa sen muiden käyttäjien kanssa automaattisesti. Slack tukee myös suoraa integraatiota Giphyn kanssa. Tai luo omat mukautetut Slack-emojisi.

Viestintätyökalut

Haluatko käydä nopean äänikeskustelun käynnistämättä kameraa? Voit aloittaa Slack Huddle -palvelun millä tahansa kanavalla tai suoraviestillä. Voit myös jakaa näytön muiden huddle-osallistujien kanssa. Slack Huddle on käytettävissä vain maksetuille Slack-joukkueille. Paid Slack -tiimit voivat myös jakaa video- ja äänitallenteita. Slack sisältää automaattisesti transkription kaikilla tallenteilla, jotka voidaan tallentaa haettavaan arkistoon. Voit ajoittaa nauhoitusten näkyvän tiettynä ajankohtana. Slack Business +- ja Enterprise Grid -suunnitelmat tukevat Slack Atlasia, joka lisää kattavat käyttäjäprofiilit, jotka voivat auttaa uusia tulokkaita ymmärtämään organisaatiosi rakennetta. Slack Atlas integroituu Workday-kaltaisten työkalujen kanssa auttamaan tiimejä pitämään kaikki tiedot ajan tasalla.

Löysä sovellusten integrointi

Edistyneempiä Slack-toimintoja varten työtilan järjestelmänvalvojat voivat integroida muita sovelluksia, mukaan lukien Google Drive ja Dropbox, tiedostojen jakamisen virtaviivaistamiseksi. Käytä erilaisia ​​botteja muiden tehtävien käsittelemiseen, kuten tietojen hankkimiseen ulkoisista työkaluista tai pikakyselyjen luomiseen. Vaikka nämä sovellusintegraatiot eivät ole keskeinen osa Slackia, ne tekevät alustasta monipuolisemman kuin muut yksinomaan viestintään omistetut sovellukset. Lisätietoja on osoitteessa Slack tai lataa Slack Windowsille, Macille, Linuxille, iOS: lle tai Androidille.