Skip to content

Mikä on MPLS-tiedosto?

16 de heinäkuu de 2021

MPLS-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto voi olla Mathcad Font-tiedosto, jota PTC Mathcad -matematiikkaohjelmisto käyttää. Blu-ray-soittolistamuoto käyttää myös MPLS-laajennusta – ne ovat samanlaisia ​​kuin MPL-tiedostot ja ne tallennetaan tyypillisesti viiteen numeroon, kuten xxxxx.mpls, bdmv soittolista levyn hakemistoon.

Audio-soittolistatiedostot (.PLS) ovat samanlaisia ​​kuin MPLS-tiedostot, koska niitä käytetään myös soittolistatiedostoina, mutta älä sekoita näitä kahta; niiden avaamiseen käytetään erilaisia ​​ohjelmia, eikä niitä käytetä samassa yhteydessä. MPLS on myös lyhenne sanoista Multiprotocol Label Switching, mutta sillä ei ole mitään tekemistä MPLS-tiedostojen kanssa, joita olet tekemisissä.

Kuinka avata MPLS-tiedosto

Mathcad näyttää todennäköiseltä ohjelmalta, joka avaa MPLS Mathcad -fontitiedoston, mutta on epäselvää, voiko ohjelma itse avata sen vai käyttääkö ohjelmisto vain MPLS-tiedostoja automaattisesti, kun ne on tallennettu tiettyyn kansioon. Kerro meille, jos tiedät kumpikin tapa varmasti. Jos MPLS-tiedostosi on Blu-ray-soittolistatiedosto, minkä tahansa Blu-ray-soittimen pitäisi pystyä toistamaan soittoluettelossa luetellut tiedostot. Muussa tapauksessa voit kokeilla ohjelmaa, kuten VLC, Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC), MediaPlayerLite, JRiver Media Center tai CyberLink PowerDVD. BDInfo on kannettava ohjelma (sitä ei tarvitse asentaa, jotta sitä voidaan käyttää), joka voi avata myös MPLS-tiedostoja. Tämä ohjelma voi käyttää MPLS-tiedostoa nähdäksesi kuinka pitkät videotiedostot ovat ja mihin videoihin MPLS-tiedosto viittaa. Onko MPLS-tiedostosi missään yllä mainituista muodoista? On mahdollista, että sinulla on täysin erilainen, joten sitä ei voi avata missään näistä ohjelmista. Jos näin on, yritä tarkastella MPLS-tiedostoa tekstitiedostona tekstieditoriohjelmalla, kuten Notepad ++. Tiedoston alusta tai lopusta saattaa löytyä tekstiä, joka ilmoittaa, missä muodossa se on, mikä voi auttaa sinua löytämään sopivan sovelluksen sen avaamiseen tai muokkaamiseen. Jos huomaat, että sinulla on useampi kuin yksi ohjelma, joka avaa MPLS-tiedostoja, mutta se, joka tekee sen oletuksena, ei ole haluamasi, tätä on melko helppo muuttaa. Katso ohjeet kohdasta Kuinka muuttaa tiedostoyhdistelmiä Windowsissa.

Kuinka muuntaa MPLS-tiedosto

Meillä ei ole tarkkoja tietoja Mathcadin kanssa käytettävien MPLS-tiedostojen muuntamisesta, mutta jos ne on mahdollista muuntaa, voit todennäköisesti tehdä sen Mathcad-ohjelmalla jonkinlaisen Tiedosto> Tallenna nimellä tai Viedä valikkovaihtoehto. Jos MPLS-tiedostosi on Blu-ray-soittolistatiedosto, muista, että se on vain soittolistatiedosto eikä varsinainen videotiedosto. Tämä tarkoittaa, että et voi muuntaa MPLS-tiedostoa MKV-, MP4- tai muuksi videotiedostomuodoksi. Siitä huolimatta voit tietysti muuntaa todellinen videotiedostot yhdestä muodosta toiseen ilmaisella videotiedostomuunnimella. Sama pätee tekstitystyyppeihin, kuten SRT. MPLS: stä SRT: ksi ei ole oikea muuntomenetelmä, koska MPLS-tiedosto on vain luettelo videotiedostoista, ei tekstivirta, joka voidaan näyttää tekstityksenä elokuvan aikana.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jotain, jota voit harkita, jos et vieläkään voi avata MPLS -tiedostoa edes kokeilemalla ohjelmia ylhäältä, on se, että luet tiedostotunnistetta väärin. Jotkut tiedostotunnisteet kuuluvat muotoihin, jotka eivät liity täysin tällä sivulla mainittuun, vaikka loppuliitteet näyttävät paljon samanlaisilta. MPN, MSP (Windows Installer Patch), MLP (Meridian Lossless Packing Audio), MPY (Media Control Interface Command Set) ja PML (Process Monitor Log) -tiedostot ovat vain muutamia esimerkkejä, mutta monia muita voidaan antaa. Jos huomaat, että tiedostotunniste ei todellakaan ole MPLS, etsi sitten todellinen tiedostomuoto saadaksesi lisätietoja muodosta, jonka pitäisi auttaa sinua löytämään ohjelma, joka kykenee avaamaan tai muuntamaan sen.

Lisätietoja MPLS-tiedostoista

Jos olet kiinnostunut edistyneestä lukemisesta, Wikikirjoissa on paljon enemmän opittavaa MPLS Blu-ray Playlist -tiedoston rakenteesta ja muodosta.