Skip to content

Mikä on MSI-tiedosto?

19 de heinäkuu de 2021

.MSI-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Windows Installer Package -tiedosto. Jotkut Windows-versiot käyttävät sitä asennettaessa päivityksiä Windows Update -sovelluksesta, samoin kuin muut asennustyökalut. MSI-tiedosto sisältää kaikki tarvittavat tiedot ohjelmiston asentamiseksi, mukaan lukien tiedostot, jotka tulisi asentaa, ja mihin tietokoneeseen nämä tiedostot olisi asennettava. ”MSI” oli alun perin tämän muodon kanssa toimivan ohjelman nimi, joka oli Microsoft Installer. Nimi on kuitenkin sittemmin muuttunut Windows Installeriksi, joten tiedostomuoto on nyt Windows Installer Package -tiedostomuoto.

MSU-tiedostot ovat samankaltaisia, mutta ovat Windows Vista Update Package -tiedostoja, joita Windows Update käyttää joissakin Windows-versioissa ja jotka Windows Update Standalone Installer (Wusa.exe) on asentanut.

Kuinka avata MSI -tiedostot

Windows Installer on Windows-käyttöjärjestelmä, joka käyttää MSI-tiedostoja kaksoisnapsauttamalla. Sitä ei tarvitse asentaa tietokoneellesi tai ladata mistä tahansa, koska se on sisäänrakennettu Windowsiin. Pelkästään MSI-tiedoston avaamisen pitäisi käynnistää Windows Installer, jotta voit asentaa sen sisältämät tiedostot. MSI-tiedostot on pakattu arkistomaiseen muotoon, joten voit itse purkaa sisällön tiedostojen purkamisohjelmalla, kuten 7-Zip. Jos sinulla on kyseinen tai vastaava ohjelma asennettuna (suurin osa niistä toimii samalla tavalla), voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella MSI-tiedostoa ja avata tai purkaa tiedosto nähdäksesi kaikki siihen tallennetut tiedostot. Tiedostojen purkutyökalun käyttäminen on hyödyllistä myös, jos haluat selata MSI-tiedostoja Macissa. Koska Windows käyttää MSI-muotoa, et voi vain kaksoisnapsauttaa sitä Macissa ja odottaa sen avautuvan. MSI-tiedoston muodostavien osien purkaminen ei tarkoita, että voit ”asentaa” ohjelmiston manuaalisesti – MSI tekee sen puolestasi automaattisesti.

Kuinka muuntaa MSI-tiedosto

MSI: n muuntaminen ISO: ksi on mahdollista vasta, kun olet purkanut tiedostot kansioon. Käytä tiedostojen purkutyökalua, kuten edellä kuvattiin, jotta tiedostot voivat olla tavallisessa kansiorakenteessa. Napsauta sitten kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten WinCDEmu-kaltainen ohjelma Luo ISO-kuva. Toinen vaihtoehto on muuntaa MSI EXE: ksi, jonka voit tehdä Ultimate MSI: n kanssa EXE Converteriksi. Ohjelmaa on helppo käyttää: valitse MSI-tiedosto ja valitse, mihin EXE-tiedosto tallennetaan. Muita vaihtoehtoja ei ole. Windows 8: ssa esitetyt ja MSI: n kaltaiset APPX-tiedostot ovat sovelluspaketteja, jotka toimivat Windows-käyttöjärjestelmässä. Käy Microsoftin verkkosivustolla, jos tarvitset apua MSI: n muuntamiseen APPX: ksi. Katso myös CodeProjectin opetusohjelma.

Kuinka muokata MSI-tiedostoja

MSI-tiedostojen muokkaaminen ei ole yhtä suoraviivaista ja helppoa kuin useimpien muiden tiedostomuotojen, kuten DOCX- ja XLSX-tiedostojen, muokkaaminen, koska se ei ole tekstimuoto. Microsoft tarjoaa kuitenkin Orca-ohjelman osana Windows Installer SDK: ta, joka muokkaa MSI-tiedostoa. Käytä Orcaa erillisessä muodossa ilman koko SDK: ta. Technipagesilla on kopio, jonka voit ladata. Kun olet asentanut Orcan, napsauta hiiren kakkospainikkeella MSI-tiedostoa ja valitse Muokkaa Orcan kanssa. UKK

  • Mitä eroa on EXE- ja MSI-tiedostoilla?

    Vaikka molemmat ovat sovellusten asentajien tyyppejä, ensisijainen ero näiden kahden laajennuksen välillä on niiden tarkoitus. Vaikka EXE: tä käytetään ensisijaisesti suoritettavan tiedoston osoittamiseen, MSI osoittaa Windowsin asennusohjelmatiedoston.

  • Kuinka asennat MSI-tiedoston komentokehotteesta?

    Avaa korotettu komentokehote. Kirjoita komentokehoteikkunaan msiexec / a “pathtotheMSIfile” MSI-tiedoston sijainti ja paina Tulla sisään.

  • Kuinka luot MSI-tiedoston EXE: stä?

    Suorita .exe-tiedosto, mutta älä jatka asennusta. Siirry Windowsin temp-kansioon (voit kirjoittaa ”% temp%”Suorita-valintaikkunassa), etsi EXE-tiedoston MSI-paketti ja kopioi MSI-paketti haluamaasi paikkaan.