Skip to content

Mikä on musiikin suoratoisto?

4 de heinäkuu de 2021

Musiikin suoratoisto tai äänen suoratoisto on tapa tuottaa ääntä – musiikki mukaan lukien – ilman, että sinun tarvitsee ladata tiedostoja Internetistä. Musiikkipalvelut, kuten Spotify, Pandora ja Apple Music, käyttävät tätä tapaa tarjota kappaleita, joita voi nauttia kaikentyyppisissä laitteissa.

Suoratoisto äänen jakelusta

Aiemmin, jos halusit kuunnella musiikkia tai muun tyyppistä ääntä, latait äänitiedoston muodossa, kuten MP3, WMA, AAC, OGG tai FLAC. Kuitenkin, kun käytät suoratoistomenetelmää, tiedostoa ei tarvitse ladata. Voit aloittaa kuuntelun laitteen tai älykaiuttimien kautta melkein välittömästi. Suoratoisto eroaa latauksista siinä, että musiikkikopiota ei tallenneta kiintolevylle. Jos haluat kuulla sen uudelleen, voit suoratoistaa sen helposti uudelleen, vaikka jotkin maksetut musiikin suoratoistopalvelut antavat sinulle mahdollisuuden tehdä molempia – suoratoistaa ja ladata. Suoratoisto toimii siten, että äänitiedosto toimitetaan pieninä paketteina, joten tiedot puskuroidaan tietokoneellesi ja toistetaan melko paljon heti. Niin kauan kuin tietokoneellesi toimitetaan tasainen pakettivirta, kuulet äänen keskeytyksettä.

Vaatimukset musiikin suoratoistolle tietokoneille

Tietokoneessa, ilmeisten tarpeiden, kuten äänikortin, kaiuttimien ja Internet-yhteyden lisäksi, saatat tarvita myös oikean ohjelmiston. Vaikka verkkoselaimet toistavat musiikin suoratoistomuotoja, tietokoneeseesi asennetut ohjelmistomediasoittimet voivat olla hyödyllisiä. Suosittuja ohjelmistojen mediasoittimia ovat VLC, Winamp ja RealPlayer. Koska suoratoistoäänimuotoja on paljon, joudut ehkä asentamaan muutaman näistä soittimista voidaksesi toistaa kaikkea suoratoistomusiikkia eri lähteistä Internetissä.

Maksetut suoratoistomusiikkitilaukset

Suoratoistomusiikkitilaukset ovat saavuttaneet valtavaa suosion kasvua. Apple Music, joka on saatavana Windows- ja Mac-tietokoneissa, on suoratoistomusiikkitilaus, jossa on yli 40 miljoonaa kappaletta, joita voit suoratoistaa tietokoneellesi. Amazon Music ja YouTube Music tarjoavat samanlaisia ​​tilauksia. Kaikki nämä maksetut ohjelmat tarjoavat ilmaisia ​​kokeilujaksoja, joiden avulla voit arvioida niiden palveluja. Jotkut palvelut, kuten Spotify, Deezer ja Pandora, tarjoavat ilmaisia ​​mainostuennut musiikkitasot mahdollisuudella maksettuihin premium-tasoihin.

Suoratoisto mobiililaitteisiin

Älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi suoratoistomusiikin tarjoajien tarjoamat sovellukset ovat parhaat ja yleensä ainoa tapa nauttia heidän suoratoistomusiikistaan. Jokainen musiikkipalvelu tarjoaa kuitenkin sovelluksen, joten sinun tarvitsee vain ladata se Apple App Storesta tai Google Playsta, jotta voit lisätä musiikin suoratoistoa älypuhelimeesi tai tablet-laitteeseesi.