Skip to content

Mikä on näytön peittokuva?

14 de kesäkuu de 2021

Näytön peittokuva on nykyaikaisten Android-älypuhelimien ja -tablettien ominaisuus, jonka avulla yhteensopivat sovellukset näkyvät muiden lisäksi. Se näkyy yleisimmin sovelluksissa, kuten Facebook Messenger, jossa chat-päät voivat näkyä, kun saat viestin, ja sovelluksissa, kuten Twilight, jotka käyttävät värisuodattimia näytön päällä silmien rasituksen helpottamiseksi ja haitallisen sinisen valon estämiseksi myöhään yöllä.

Onko näytön peittokuva hyvä asia?

Näytön peittokuvalla on sen käyttötarkoitukset, ja monia nykyaikaisten sovellusten edistyneempiä ominaisuuksia ei voida käyttää ilman sitä. Sen avulla he voivat ”piirtää” käyttämääsi sovellusta.

Näytön peittokuvien avulla sovellukset voivat tehdä enemmän kuin vain lähettää sinulle ilmoituksia ja jatkaa vuorovaikutusta kanssasi ja olla vuorovaikutuksessa riippumatta siitä, mitä teet laitteellasi. Ilman tätä ominaisuutta, jos haluat saada päivityksiä kyseisestä sovelluksesta, sinun on avattava se manuaalisesti. sovellukset, jotka tekevät visuaalisia muutoksia puhelimeesi, eivät toimi ollenkaan. On kuitenkin tapauksia, joissa näytön peittoa voidaan käyttää vahingollisesti. Jos käyttöoikeuksien valintaikkuna ilmestyi, mutta sen päällä oli hämärtävä näytön päällekkäisyys, käyttäjä saattoi huijata hyväksymään sellaisen, josta he eivät olleet tietoisia. Tämän estämiseksi Android-laitteet varoittavat tiettyjä toimintoja käyttäessään näytön peittokuvaa ja estävät häntä jatkamasta. Tällöin varoitus tulee näkyviin, ja käyttäjien on poistettava näytön peittotoiminto käytöstä jatkaakseen.

Mitkä laitteet vaikuttavat?

Näytön peittokuva ja siihen liittyvät ongelmat eivät rajoitu mihinkään tiettyyn laitteeseen. Yleisimmät virheet löytyvät Samsung- ja Lenovo-laitteista, mutta näillä laitteilla ei ole luontaista ongelmaa. Se, että nämä laitteet ovat muita suositumpia, ei tarkoita, että ongelmia ei voi syntyä muilla, kapeammilla Android-laitteilla. Jos laite tukee näytön peittokuvaa, se on yhtä herkkä näytön peitteen havaitsemisvirheelle kuin mikään muu.

Android-näytön peitto havaittu

Yleisin ongelma, jonka Android-käyttäjät kokevat näytön päällekkäisyydessä, on ”Näytön peittokuva havaittu” -virhe. Se ilmestyy, kun yrität käyttää Google Play -kauppaa maksamaan jotain, avaamaan uuden sovelluksen tai muuttamaan käyttöoikeuksia näytön peittoa käytettäessä. Varmistaaksesi, ettei se tee mitään haitallista, Android näyttää ”Näytön peittokuva havaittu varoituksen”, joka on kytkettävä pois päältä, ennen kuin voit jatkaa.

Näyttökuva näytön peittokuvasta havaitusta virheestä.

Se on suhteellisen helppoa, ja siihen on useita tapoja. Voit ladata sovelluksen, joka tekee sen puolestasi, mutta se ei auta paljoa, jos et voi avata uusia sovelluksia, kun näytön peite on paikallaan. Voit tehdä sen myös manuaalisesti.