Skip to content

Mikä on NOMEDIA-tiedosto?

18 de heinäkuu de 2021

.NOMEDIA-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Android No Media -tiedosto. Ne näkyvät vain Android-puhelimissa ja -tablet-laitteissa tai laitteissa, jotka on liitetty Android-laitteeseen. Näillä erityistiedostoilla ei koskaan ole tiedostonimeä (ts. Ne nähdään aina nimellä .nomedia) ja niitä käytetään kertomaan muille sovelluksille, jotta vältetään mediatiedostojen etsiminen samasta kansiosta, jossa NOMEDIA-tiedosto on. Esimerkiksi, jos siellä on kansio nimeltä Kuvakaappaukset ja siinä on .NOMEDIA-tiedosto, niin useimmat siellä kuvia tai videoita etsivät sovellukset ymmärtävät, että heidän ei pitäisi lukea mitään tietoja siitä. Toisin sanoen kansio näyttää näkymättömältä.

Käyttää NOMEDIA-tiedostoa

Koska tiedosto kätkee olennaisesti kansion muista sovelluksista, NOMEDIA-tiedoston sijoittamisen puhelimen kansioon ilmeisin etu on piilottaa yksityiset kuvat tai piilottaa ei-toivotut tai turhat soittoäänet, kuvat, videot jne. Voit esimerkiksi laita arkaluontoiset valokuvasi ja videosi a Salainen sisältö albumi Galleria-sovelluksessasi ja lisää sitten NOMEDIA-tiedosto siihen, että rento tarkkailija, joka katselee kuviasi, näkee vain sen, mitä haluat heidän näkevän. Nämä tiedostot ovat hyödyllisiä myös tilanteissa, joissa laite saattaa muuten saada massiivisen suorituskyvyn, jos multimediasoitin skannaa kansion läpi, jossa on satoja tai tuhansia kuva- tai videotiedostoja. Jos et halua sovelluksen selaavan tiettyä kansiota, voit säästää muistia ja akun kestoa merkitsemällä sen ”ei media” -kansioon. Tieto siitä, mihin NOMEDIA-tiedostoja käytetään, on myös hyödyllistä, jos multimediasovelluksesi ei näytä kaikkia kuvia tai videoita. Esimerkiksi, jos Google Photos ei varmuuskopioi tiedostoja tietyssä kansiossa, saatat huomata, että se johtuu siitä, että siinä on NOMEDIA-tiedosto, jolloin tiedoston poistaminen tai uudelleennimeäminen antaa Google Photosin lukea sisällön normaalisti.

Kuinka luoda tai poistaa NOMEDIA-tiedostoja Androidissa

NOMEDIA-tiedosto on sijoitettava kansioon, joka on merkittävä kansioksi “ei mediaa”. Voit luoda tiedoston, jos haluat piilottaa kansion sisällön, tai poistaa NOMEDIA-tiedoston musiikin, videoiden, soittoäänien jne. Piilottamiseksi. Voit luoda ja poistaa NOMEDIA-tiedostoja suoraan laitteeltasi sovelluksella, kuten g (x) labs ’ Nomedia tai Droidan sovellus samalla nimellä. Jos käytät g (x) -laboratorioiden versiota, vaihda vaihtoehto kohtaan PÄÄLLÄ minkä tahansa kansion viereen, johon haluat lisätä .NOMEDIA-tiedoston. Toisella napauta ja pidä kansiota tämän erityistiedoston luomiseksi; kansio muuttuu punaiseksi osoittamaan, että siinä on NOMEDIA-tiedosto.

Näyttökuvat kahdesta nomedia-tiedostonhallintasovelluksesta

Jotkin File Explorer -sovellukset, kuten File Manager Pro, antavat sinun nimetä tiedostot uudelleen, mikä tarkoittaa, että voit nimetä minkä tahansa tiedoston missä tahansa kansiossa kutsutaksesi .nomedia. Ilmeisesti tämä on kuitenkin hyvä idea, jos kansiossa on merkityksetön tiedosto, jonka uudelleennimeäminen on kunnossa. Ole erittäin varovainen käyttäessäsi sovelluksia, joita ei ole erityisesti suunniteltu NOMEDIA-sisällön käsittelemiseen. Koska sovellus ei välttämättä näytä NOMEDIA-kansioita (useimmat eivät näy), data saattaa olla piilotettu myös kyseisestä sovelluksesta, kuten File Manager Pron tapauksessa. Mitä tämä tarkoittaa, ettet voi Näytä käyttämällä samaa sovellusta. Toinen tapa luoda tai poistaa NOMEDIA-tiedostoja on tietokoneeltasi. Asenna ES File Explorer File Manager Android-laitteellesi ja avaa sitten Verkko > Etähallinta valikosta. Ota etäverkkotoiminto käyttöön ja siirry sitten tietokoneella sovelluksessa annettuun FTP-osoitteeseen.

Kuinka luoda tai poistaa NOMEDIA-tiedostoja Windowsissa

Windowsissa voit avata Resurssienhallinnan ja kirjoittaa osoitteen siirtymispalkkiin tämän sivun yläosassa olevan kuvan mukaisesti. Sieltä voit luoda uuden tekstitiedoston nimeltä .nomedia missä tahansa kansiossa, tai nimeä mikä tahansa tiedosto uudelleen NOMEDIA-tiedostotunnisteeksi (poista myös tiedoston nimi).

Näyttökuvat, jotka osoittavat, miten NOMEDIA-tiedosto tehdään Android-kansioon Windowsista

Tämä menetelmä toimii myös poistamalla tai nimeämällä NOMEDIA-tiedosto kumoamaan piilotettu vaikutus. Jos sinulla on vaikeuksia tehdä NOMEDIA-tiedosto tietokoneeltasi, avaa ensin tekstieditori ja tallenna sitten sieltä .nomedia tiedosto tietokoneen kansioon (varmista, että Tallenna tyypinä vaihtoehto on asetettu Kaikki tiedostot), josta voit kopioida sen Android-laitteesi kansioon FTP-yhteyden kautta. Toisin kuin useimmat tiedostot, ei ole mitään syytä yrittää avata NOMEDIA-tiedostoa. Suurin osa niistä on täysin tyhjiä, joten yhden tarkasteleminen tekstieditorissa ei kuitenkaan näytä mitään. Ainoa poikkeus on, jos olet nimennyt valokuvan tai videon uudeksi .nomedia piilottaaksesi kansion. Jos näin on, nimeämällä se takaisin PNG: ksi, JPG: ksi, MP4: ksi jne., Voit käyttää tiedostoa normaalisti uudelleen. UKK

  • Kuinka poistat NOMEDIA-tiedostot?

    Poista tietokoneella NOMEDIA-tiedosto samalla tavalla kuin minkä tahansa tiedoston: valitse tiedosto ja paina Poistaa tai napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poistaa. Androidissa sinun on ladattava tiedostojenhallintasovellus, kuten Nomedia, NOMEDIA-tiedostojen luomiseksi ja poistamiseksi.

  • Voivatko NOMEDIA-tiedostot sisältää viruksia tai voivat olla vaarallisia?

    Ei. Vaikka tiedostopääte tuntuisi oudolta ja ne vievät nolla tavua tilaa, tämä on suunnittelua eikä ole huolenaihe.