Skip to content

Mikä on OGG-tiedosto?

30 de huhtikuu de 2021

OGG-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Ogg Vorbis Compressed Audio -tiedosto, jota käytetään äänidatan pitämiseen. Ne voivat sisältää artisti- ja kappaletietoja sekä metatietoja. Sana ”Vorbis” liittyy koodausjärjestelmään, jonka OGG-muodon kehittäjät Xiph.org tarjoavat. OGG-tiedostot, joita ei pidetä Vorbiksena, voivat sisältää muita äänenpakkaustyyppejä, kuten FLAC ja Speex, ja voivat käyttää .OGA-tiedostotunnistetta. Jos se ei ole äänitiedosto, OGG-tiedosto voi sen sijaan olla Origin Graph-tiedosto. Tätä tyyppiä ei toisteta mediasoittimessa, vaan se avataan graafiohjelmalla.

Kuinka avata OGG-tiedosto

Paljon musiikkisoittimia ja ääniohjelmistoja voi toistaa OGG-tiedostoja, kuten VLC, Miro, Windows Media Player (Directshow-suodattimella), MPlayer, Xion Audio Player, Audials One ja Adobe Audition. Voit toistaa OGG-tiedostoja myös verkossa Google Driven kautta. Jotkut näistä ohjelmista voivat avata tämän tiedostotyypin myös Mac-tietokoneissa, mukaan lukien Roxio Toast ja Elmedia Player. Ohjelmat, kuten Miro ja VLC, tukevat toistoa Linuxissa sekä Zinf, Totem ja Amarok. GPS-laitteet ja muut mediasoittimet todennäköisesti tukevat tätä muotoa, mutta Apple-laitteet eivät. Tämä tarkoittaa, että sinun on asennettava sovellus, kuten VLC tai OPlayer HD, jotta voit toistaa OGG-tiedostoja iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Jos avaat online-OGG-tiedoston tai vedät paikallisen Chromeen, voit toistaa tiedoston ilman erillisen ohjelman lataamista. Opera ja Firefox voivat myös suoratoistaa OGG-tiedostoja. Origin on ohjelma, jota tarvitaan graafisten tiedostojen OGG-tiedostojen avaamiseen. Origin Viewer on ilmainen yritys, joka kehittää Originia, jonka avulla voit tarkastella ja kopioida tietoja OGG-tiedostoista. Originin modernit versiot (alkavat v2018: sta) tallentavat kuvaajat sen sijaan OGGU-muotoon, mutta sama katseluohjelma, samoin kuin Origin ja Origin Pro, voivat myös avata kyseisen muodon.

Kuinka muuntaa OGG-tiedosto

Joidenkin ilmaisten äänitiedostomuuntimien avulla voit muuntaa OGG-tiedoston MP3-, WAV-, MP4- ja muiksi vastaaviksi muodoiksi. Helpoin tapa on käyttää online-muunninta, kuten FileZigZag tai Zamzar. Esimerkiksi FileZigZagilla voit muuntaa OGG Vorbis Compressed Audio -tiedostot useiksi muodoiksi juuri mainittujen lisäksi, kuten WMA, OPUS, M4R, M4A, AAC ja AIFF. Sitä voidaan käyttää myös OGG-tiedostojen muuntamiseen verkossa, vaikka niitä ei pakattaisikaan Vorbiksella. Zamzar toimii suunnilleen samalla tavalla. Voit myös muuntaa OGG-tiedostot ladattavalla ohjelmalla, jos et halua ladata tiedostojasi verkkoon tai jos haluat muuntaa ne kerralla. Edellä mainitun ilmaisen äänitiedostomuuntimen linkin kautta löydät muuntimia, kuten Free Audio Converter ja MediaHuman Audio Converter. Origin OGG -tiedostot voidaan tallentaa OTP: hen Origin-ohjelmalla Tiedosto > Tallenna malli nimellä. Tämä tuottaa Origin Graph Template -tiedoston.

Lisätietoja OGG Vorbis -tiedostoista

OGG Vorbis toimii myös konttimuotona, joka on tarkoitettu korvaamaan OGG-muoto. Siihen mahtuu ääni-, video- ja tekstitysvirrat tai muu teksti. Tämäntyyppiset multipleksoidut mediatiedostot käyttävät OGX-tiedostotunnistetta. OGG Vorbis Multiplexed Media -tiedostot, ja se voidaan avata VLC: llä, Windows Media Playerilla ja QuickTimellä. .OGM-tiedostotunnistetta käyttävä OGG Media -tiedostomuoto on hieman erilainen kuin muut edellä mainitut tiedostomuodot. Vaikka sitä voidaan toistaa myös VLC: n ja Windows Media Playerin vanhempien versioiden kanssa, Xiph.org ei tue muotoa, koska se ei kuulu OGG-määrityksen rajoihin. MOGG-tiedostotunnistetta käytetään joissakin videopeleissä, kun samaan tiedostoon on tallennettu useita OGG-tiedostoja.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Jos tiedostosi ei avaudu yllä olevilla ehdotuksilla, varmista, että tiedostopääte kertoo .OGG eikä jotain tällaista:

  • OGS (Origons Movie Data): Ant-elokuvaluettelo
  • OGZ (Kuutio 2 kartta): Kuutio 2: Sauerbraten
  • OGF (STALKER-malli): OGF Master

Vaikka nämä, ja luultavasti monet muutkin, jakavat joitain samoja tiedostotunnistekirjaimia kuin OGG-tiedostot, se ei tarkoita, että ne olisivat lainkaan sukulaisia ​​tai että ne voidaan avata tai muuntaa samoilla ohjelmilla. Ne voi pystyy, mutta on hyvät mahdollisuudet, että sinun on tutkittava kyseiset tiedostomuodot nimenomaan, jotta näet, mitkä sovellukset on rakennettu niiden avaamiseksi.