Skip to content

Mikä on oopperaselain?

7 de heinäkuu de 2021

Opera on ilmainen Internet-selain, joka on saatavana matkapuhelimille ja tietokoneille. Opera-selain on saatavana Windowsille, macOS: lle ja Linuxille, ja siinä on mobiilisovelluksia Androidille ja iOS: lle. Opera Touchin yhden käden älypuhelinkäyttöön suunniteltu mobiiliversio Opera Touch on saatavana myös Androidilla ja iOS: llä, samoin kuin nopeampi, säästävä kohdennettu Opera Mini.

Mikä on ooppera?

Alkuperäinen Opera-verkkoselain julkaistiin vuonna 1995 norjalaisen teleyrityksen tutkimusprojektin tuloksena. Siitä lähtien selain on saanut lukuisia päivityksiä vastauksena uusiin innovaatioihin ja pysyäkseen tahdissa uusien teknologisten innovaatioiden kanssa. Operalla on nopea kehitysjakso, ja se kokeilee uusia ominaisuuksia ja päivityksiä kahden viikon välein.

Oopperan tärkeimmät toiminnallisuuden ominaisuudet

Operalla on monia erinomaisia ​​ominaisuuksia, mutta yksi parhaista on Operan akkua säästävä tekniikka. Operan testien mukaan selain ”toimii jopa 35% pidempään, kun virransäästö on päällä, verrattuna muihin selaimiin, kuten Google Chrome ja Microsoft Edge”. Kannettavan tietokoneen tyypistä ja spesifikaatiosta riippuen tämä voi antaa sinulle ylimääräisen tunnin akun käyttöikää. Mobiililaitteilla Opera pakkaa sisältöä niin, että sivut latautuvat nopeasti myös hitaalla internetyhteydellä, mikä tarkoittaa vähemmän aikaa sivun lataamisen odottamiseen. Oopperassa on myös useita lisäominaisuuksia.

Opera-selain eliminoi ponnahdusikkunamainokset

Yksi syy siihen, että Opera-selain on niin tehokas, johtuu sisäänrakennetusta mainosten estosta, joka estää mainoksia ponnahdusikkunoiden selaamisen aikana, jolloin sivut latautuvat nopeammin. Mainosten esto on ilmainen, ei vaadi erityisiä lisäosia, latauksia tai laajennuksia, ja se toimii työpöydällä ja mobiiliversiossa. Operan testien mukaan Opera lataa sisällörikkaat sivut jopa 90% nopeammin, kun mainosten esto on käytössä, vaikka voit vapauttaa mainosten eston mille tahansa valitsemallesi verkkosivustolle.

Opera-mainosten esto

Lyhytvalinta: Avaa verkkosivu kirjoittamatta

Operan lyhytvalinta tulee näkyviin aloitusnäyttöön, ja siinä on pikkukuvakkeet suosikkisi tai vierailemillesi verkkosivuille. Valitse vain kuvake avataksesi sivun kirjoittamatta.

Opera-pikavalinta

Voit valita, mitkä verkkosivustot näkyvät pikavalinnassa, ja muokata pikkukuvassa näkyvää kuvaa. Operassa on myös ominaisuus, jonka avulla voit tuoda kirjanmerkkisi automaattisesti Google Chromesta, Mozilla Firefoxista tai Internet Explorerista, kun taas kotisivulla on uutissyöte, jolla on ilmainen pääsy uutiskanaville. muokkaa syötteesi, tilaa suosikkisi ja tallenna tarinoita myöhempää lukemista varten.

Opera synkronoi laitteiden välillä

Luo ilmainen Opera-tili, joka sisältää ilmaisen Opera-sähköpostitilin, jotta voit synkronoida laitteiden välillä. Kirjaudu kuhunkin laitteeseen, ja pikavalintanäppäimet, kirjanmerkit ja kaikki avoimet välilehdet synkronoidaan kaikilla laitteilla. Opera’s Flow yhdistää tietokoneiden Opera-selaimen ja Opera Touch mobiililaitteella -palvelun pitääkseen videot, linkit, kuvat ja muistiinpanot yhdessä paikassa. Flow ei vaadi tiliä tai kirjautumista, vain skannaa QR-koodi tietokoneeltasi puhelimellasi.

Operalla on suojattu, yksityinen selausominaisuus

Opera on valmiiksi rakennettu ilmaisella virtuaalisella yksityisverkolla (VPN), joka toimii yksityisellä ja julkisella ilmaisella internetillä ja suojaa sijaintiasi hakkereilta. Kun käytät julkista Internetiä, Operan VPN estää sijaintisi tarjoamalla ylimääräisen suojan haittaohjelmilta ja petoksilta. VPN estää myös useimmat seurantaevästeet. Opera tarjoaa myös yksityisen selausvaihtoehdon, joka ei tallenna Internet-historiaasi.

Opera VPN

Windowsille saatavilla oleva kannettava Opera-selain tallentaa selaushistorian, kirjanmerkit, laajennukset ja muut yksityiset tiedot kannettaviin tallennuslaitteisiin, kuten USB-asemaan, varmistaen, että mitään ei tallenneta paikallisesti tietokoneelle.

Innovatiivinen Opera-lompakko

Opera-lompakko on saatavana Opera Androidille -käyttöjärjestelmässä, ja se tukee Web 3: ta, erityisesti mobiilimaksuja ja kryptovaluuttamaksuja varten Operan beeta- ja kehittäjäversiot tarjoavat pääsyn Ethereum Dappsiin ja Web 3: een. Opera-lompakko on erittäin turvallinen, ja sillä on varojen ja kerättävien avainten täydellinen hallinta, jotka on linkitetty Androidin turvalliseen järjestelmän lukitukseen, jolloin PIN-koodien ja salasanojen tarvetta ei tarvita.

Keskustele ja selaa samanaikaisesti

Opera tarjoaa helpon sivupalkin pääsyn Facebook Messengerin, VKontakten ja WhatsAppin verkkoversioihin työpöydältä. Kiinnitä tärkeät viestit, jotta ne pysyvät päällä, ja mukauta ilmoituksesi mykistys- ja uloskirjautumisasetuksilla suoraan selaimessa. Voit seurata jopa mobiililaitteesi keskusteluja ilmoituspalkin kautta.

Oopperan erikoisnäyttöominaisuudet

Opera mobiililaitteille sisältää nopean toiminnan painikkeen, jonka avulla on helppo surffata verkossa yhdellä kädellä. Mobiiliversio sisältää älykkään yötilan helpottamiseksi yöllä lukemisen sekä hakutoiminnon. Opera for Android sisältää zoomaustoiminnon, joka helpottaa pienikokoisten tekstien lukemista, jolloin teksti kiertyy automaattisesti ja sopeutuu näytön poikki. Ne, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan uusimpia uusia ominaisuuksia, voivat ladata Opera Beta- tai Developer Browsers -sovelluksen. Opera-kehittäjävirta saa varhaisia ​​kokeiluja, ja kun ne ovat vakaampia, siirry Opera-betaan. Kun päivitykset ovat vakaita, niistä tulee osa Operan tavallista selainpäivitystä.