Skip to content

Mikä on ORF-tiedosto?

17 de heinäkuu de 2021

ORF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Olympus Raw Image -tiedosto, joka tallentaa käsittelemättömät kuvatiedot Olympuksen digitaalikameroista. Niitä ei ole tarkoitettu tarkasteltaviksi tässä raakamuodossa, vaan niitä on muokattu ja käsitelty yleisempään muotoon, kuten TIFF tai JPEG. Valokuvaajat käyttävät ORF-tiedostoa kehittäessään kuvaa käsittelyohjelmiston avulla säätämällä esimerkiksi valotusta, kontrastia ja valkotasapainoa. Jos kamera kuitenkin kuvaa ”RAW + JPEG” -tilassa, se tekee sekä ORF- että JPEG-version, jotta sitä voidaan helposti katsella, tulostaa jne. Vertailun vuoksi ORF-tiedosto sisältää 12, 14 tai enemmän bittiä pikseliä kohti kuvan kanavaa kohti, kun taas JPEG: ssä on vain 8.

ORF on myös Vamsoftin kehittämän Microsoft Exchange Serverin roskapostisuodattimen nimi. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän tiedostomuodon kanssa, eikä se avaa tai muunna ORF-tiedostoa.

ORF-tiedoston avaaminen

Paras veto ORF-tiedostojen avaamiseen on käyttää Olympus Workspace -ohjelmaa, Olympuksen ilmaista ohjelmaa, joka on heidän kameroidensa omistajille. Se toimii sekä Windowsissa että Macissa. Sinun on syötettävä laitteen sarjanumero lataussivulle, ennen kuin saat Olympus Workspacen. Sivulla on kuva, joka näyttää kuinka löytää numero kamerastasi. Olympus Master toimii myös, mutta se toimitettiin kameroilla vuoteen 2009 asti, joten se toimii vain kyseisillä kameroilla tehtyjen ORF-tiedostojen kanssa. Olympus ib on samanlainen ohjelma, joka korvasi Olympus Masterin; se toimii vanhempien lisäksi myös uudempien Olympus-digitaalikameroiden kanssa. Toinen Olympus-ohjelmisto, joka avaa ORF-kuvat, on Olympus Studio, mutta vain E-1 – E-5 -kameroille. Voit pyytää kopion lähettämällä sähköpostia Olympukselle. ORF-tiedostot voidaan avata myös ilman Olympus-ohjelmistoa, kuten Able RAWer, Adobe Photoshop, Corel AfterShot ja luultavasti muut suositut valokuva- ja grafiikkatyökalut. Windowsin oletusvalokuvien katseluohjelman pitäisi pystyä avaamaan myös ORF-tiedostot, mutta se saattaa edellyttää Microsoft Camera Codec Packia. Koska ORF-tiedostoja voi avata useita ohjelmia, tietokoneellasi saattaa olla useita. Jos huomaat, että ORF-tiedosto avautuu ohjelmalla, jonka kanssa et halua käyttää sitä, voit helposti muuttaa ORF-tiedostoja avaavan oletusohjelman.

ORF-tiedoston muuntaminen

Lataa Olympus Workspace ilmaiseksi, jos haluat muuntaa ORF-tiedoston JPEG- tai TIFF-muotoon. Voit myös muuntaa ORF-tiedoston verkossa käyttämällä Zamzarin kaltaista verkkosivustoa, joka tukee tiedoston tallentamista JPG-, PNG-, TGA-, TIFF-, BMP-, Adobe Illustrator -tiedostoihin (AI) ja muihin muotoihin. Voit muuntaa ORF: n DNG: ksi Adobe DNG Converterilla Windows- tai Mac-tietokoneella.

Etkö vieläkään pysty avaamaan tiedostoa?

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, jos tiedosto ei avaudu yllä mainittujen ohjelmien kanssa, on tarkistaa tiedostotunniste uudelleen. Jotkut tiedostomuodot käyttävät tiedostopääte, joka on hyvin samanlainen kuin ”ORF”, mutta se ei tarkoita, että niillä on jotain yhteistä tai että ne voivat työskennellä samojen ohjelmistojen kanssa. Esimerkiksi OFR-tiedostot voidaan helposti sekoittaa ORF-kuviin, mutta ne ovat tosiasiallisesti OptimFRONG-äänitiedostoja, jotka toimivat vain muutaman ääniohjelmaan, kuten Winamp (OptimFROG-lisäosan kanssa). Tiedostosi voi sen sijaan olla ORA-tiedosto, WRF-tiedosto tai jopa RadiantOne VDS Database Schema -tiedosto, jonka ORX-tiedostotunniste avautuu RadiantOne FID: llä. ORF-raporttitiedosto saattaa kuulostaa siltä, ​​että sillä on jotain tekemistä ORF-kuvatiedoston kanssa, mutta se ei ole. ORF-raporttitiedostot päättyvät PPR-tiedostotunnisteeseen ja luodaan Vamsoft ORF-roskapostisuodattimella. ERF-tiedostot ovat samanlaisia; ne ovat Epson-kameroiden luomia kuvatiedostoja. Kaikissa näissä ja todennäköisesti monissa muissa tapauksissa tiedostolla ei ole mitään tekemistä Olympus-kameroiden käyttämien ORF-kuvien kanssa. Tarkista, että tiedostopääte todella lukee ”.ORF” tiedoston lopussa. Mahdollisuudet ovat, että jos et voi avata sitä jollakin yllä mainituista kuvankatseluohjelmista tai muuntimista, et todellakaan ole tekemisissä Olympus Raw Image -tiedoston kanssa. UKK

  • Mitä ovat raakakuvat?

    Raakakuvatiedostot sisältävät vähän käsiteltyjä tietoja, jotka on kaapattu digitaalikameran tai filmiskannerin kuvakennosta. Muita raakakuvaformaatteja ovat Canonin CIFF, Fujin RAF, Nikonin NEF ja Sonyn ARW.

  • Voiko GIMP avata ORF-tiedostoja?

    Ei. Et voi avata raakakuvatiedostoja GIMP: ssä. Jos haluat avata ORF-tiedoston GIMP: ssä, sinun on ensin muunnettava yhteensopivaan muotoon, kuten JPG.