Skip to content

Mikä on PEF-tiedosto?

18 de heinäkuu de 2021

PEF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Pentax Raw Image -tiedosto, joka tarkoittaa Sähköinen Pentax-tiedosto. Se on pakkaamaton ja muokkaamaton valokuva, joka on otettu Pentax-digitaalikameralla. Kuvaa ei ole vielä käsitelty millään tavalla – se edustaa kaikkia kameran ottamia raakatietoja.

Muut PEF-tiedostot

Muut PEF-tiedostot voivat sen sijaan olla Portable Embosser Format -tiedostoja; niitä kutsutaan joskus PEF-pistekirjatiedostoiksi. Tämäntyyppiset PEF-tiedostot käyttävät XML-muotoa fyysisten pistekirjojen esittämiseen. Pentax Raw Image -tiedostot ovat joskus PTX-muodossa. Sekä PEF- että PTX-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin muut kuvatiedostomuodot, joita digitaalikamerat käyttävät muokkaamattomien tietojen tallentamiseen, kuten Nikonin NEF, Canonin CR2 ja CRW, Sonyn ARW ja SRF, Panasonicin RW2 ja Olympuksen ORF.

Kuinka avata PEF-tiedosto

Pentax-kameran PEF-tiedostot avautuvat digitaalikameran mukana tulevalla ohjelmistolla, samoin kuin Able RAWer, UFRaw, Windows Live Photo Gallery, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements ja todennäköisesti jotkut muut suositut valokuva- ja grafiikkatyökalut. Jos et voi avata PEF-tiedostoa Windowsissa Windows Live Photo Gallery -sovelluksella, sinun on ehkä asennettava Microsoft Camera Codec Pack. Pistekirjoitusohjelmat avaavat PEF-pistekirjoitustiedostot. Nämä tiedostot avautuvat myös iOS-laitteella (iPhone, iPad, iPod touch) PEF Viewer -sovelluksella. Katso joitain muita ohjelmia, jotka käyttävät PEF-tiedostoja, tästä ohjelmaluettelosta osoitteesta pef-format.org. Jotkut näistä ohjelmista voivat kuitenkin vain luoda pistekirjoitustiedostot, mutta eivät pysty avaamaan niitä. Jos tiedosto ei avaudu käyttämällä yllä olevia ehdotuksia, on mahdollista, että luet tiedostotunnistetta väärin. Vaikka niiden tiedostotunnisteet näyttävät samanlaisilta, PEF-tiedostoilla ei ole mitään tekemistä PDF-, PEM- tai PEG (Peggle Replay) -tiedostojen kanssa. Joten jos olet tekemisissä jonkin näistä tiedostoista, sinun on todennäköisesti käytettävä eri ohjelmistoja sen avaamiseen.

Kuinka muuntaa PEF-tiedosto

Jotkut ilmaiset kuvamuunnin-työkalut muuntavat PEF-tiedostot eri kuvamuotoon. Zamzar on yksi esimerkki – se on verkossa PEF-muunnin, mikä tarkoittaa, että sinun on ensin ladattava PEF-tiedosto Zamzariin ja valittava sitten ulostulomuoto, jolla se muunnetaan, ja ladattava sitten muunnettu tiedosto takaisin tietokoneellesi ennen kuin voit käyttää sitä. Zamzar muuntaa PEF-tiedostot JPG-, PNG-, BMP-, PDF-, TIFF-, TGA- ja muiksi vastaaviksi muodoiksi. Adobe DNG Converter muuntaa PEF-tiedoston DNG: ksi Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmissä.