Skip to content

Mikä on piilotettu tiedosto?

3 de toukokuu de 2021

Piilotettu tiedosto on mikä tahansa tiedosto, jonka piilotettu määrite on päällä. Aivan kuten odotitkin, tiedosto tai kansio, jolla on tämä ominaisuus kytkettynä, on näkymätön kansioita selattaessa – et näe yhtään niistä sallimatta nimenomaisesti kaikkien näkymistä. Useimmat Windows-käyttöjärjestelmää käyttävät tietokoneet on määritetty oletusarvoisesti siten, että piilotetut tiedostot eivät näy. Jotkut tiedostot ja kansiot merkitään automaattisesti piilotetuiksi, että toisin kuin muut tiedot, kuten kuvat ja asiakirjat, ne eivät ole tiedostoja, joita sinun pitäisi muuttaa, poistaa tai siirtää. Nämä ovat usein tärkeitä käyttöjärjestelmään liittyviä tiedostoja. Sekä Windows- että MacOS-tietokoneissa on piilotettuja tiedostoja.

Kuinka näyttää tai piilottaa piilotettuja tiedostoja Windowsissa

Saatat joutua joskus näkemään piilotettuja tiedostoja, kuten jos päivität ohjelmistoa, joka vaatii sinua valitsemaan tietyn tiedoston, joka on piilotettu normaalinäkymästä, tai jos suoritat vianetsintää tai korjaat tiettyä ongelmaa. Muuten on normaalia olla koskaan tekemisissä piilotettujen tiedostojen kanssa. pagefile.sys tiedosto on yleinen piilotettu tiedosto Windowsissa. Ohjelmoida tiedostoa on piilotettu kansio, jonka saatat nähdä tarkastellessasi piilotettuja kohteita. Vanhemmissa Windows-versioissa yleisesti havaittuja piilotiedostoja ovat msdos.sys, io.sys ja boot.ini. Windowsin määrittäminen näyttämään tai piilottamaan kaikki piilotetut tiedostot on suhteellisen helppo tehtävä. Valitse vain tai poista valinta Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat kansioasetuksista. Katso tarkemmat ohjeet piilotettujen tiedostojen näyttäminen tai piilottaminen Windows-opetusohjelmassa. Muista, että useimpien käyttäjien tulisi piilottaa piilotetut tiedostot. Jos haluat näyttää piilotetut tiedostot jostain syystä, on parasta piilottaa ne uudelleen, kun olet valmis käyttämään niitä. Ilmaisen tiedostohakutyökalun, kuten Kaikki, käyttäminen on toinen tapa tarkastella piilotettuja tiedostoja ja kansioita. Tätä reittiä pitkin sinun ei tarvitse tehdä muutoksia Windowsin asetuksiin, mutta et myöskään näe piilotettuja kohteita tavallisessa Explorer-näkymässä. Sen sijaan vain etsi niitä ja avaa ne kautta hakutyökalu.

Kaikki ohjelma, joka näyttää piilotetut kansiot.

Kuinka piilottaa tiedostot ja kansiot Windowsissa

Tiedoston piilottaminen on yhtä suoraviivaista kuin napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella (tai koskettamalla pitkään kosketusnäytöillä) ja valitsemalla Ominaisuudetja seuraa valintaruutu vieressä Piilotettu että Määritteet -osio Kenraali välilehti. Jos olet määrittänyt piilotetut tiedostot näytettäväksi, näet, että vasta piilotetun tiedoston kuvake on hieman kevyempi kuin piilotetut tiedostot. Tämä on helppo tapa selvittää, mitkä tiedostot on piilotettu ja mitkä eivät. Kansion piilottaminen tapahtuu samalla tavalla Ominaisuudet -valikosta paitsi, että kun vahvistat määritteen muutoksen, sinulta kysytään, haluatko soveltaa muutosta vain kyseiseen kansioon vai kyseiseen kansioon plus kaikki sen alikansiot ja tiedostot. Valinta on sinun ja tulos on yhtä selvä kuin miltä näyttää. Jos valitset piilottaa vain kansion, piilotetaan kansio näkymättä File / Windows Explorerissa, mutta se ei piilota sisällä olevia tiedostoja. Toista vaihtoehtoa käytetään piilottamaan sekä kansio että kaikki sen sisällä olevat tiedot, mukaan lukien kaikki alikansiot ja alikansiotiedostot. Tietyn tiedoston tai kansion piilottaminen voidaan tehdä samoilla yllä mainituilla vaiheilla. Joten jos piilotat piilotettuja kohteita sisältävän kansion ja haluat poistaa piilotetun määritteen käytöstä vain tälle kansiolle, kaikki sen tiedostot tai kansiot pysyvät piilossa. Macissa voit piilottaa kansiot nopeasti chflags piilotettu / polku / tiedostoon tai kansioon komento Terminalissa. Korvata piilotettu kanssa ei piilotettu Näytä kansio tai tiedosto.

Muistettavaa piilotetuista tiedostoista

Vaikka onkin totta, että arkaluontoisen tiedoston piilotetun määritteen ottaminen käyttöön tekee siitä ”näkymättömän” tavalliselle käyttäjälle, sinun ei pitäisi käyttää sitä keinona piilottaa tiedostosi turvallisesti uteliailta katseilta. Piilotetun tiedoston / kansion piilottaminen on helppoa kenellekään, kuten näet yllä. Sen sijaan oikea tiedostosalaustyökalu tai koko levyn salausohjelma on oikea tapa edetä. Vaikka et näe piilotettuja tiedostoja normaaleissa olosuhteissa, se ei tarkoita, etteivät ne yhtäkkiä enää vie levytilaa. Toisin sanoen, voit piilottaa kaikki tiedostot, jotka haluat vähentää näkyvää sotkua, mutta ne vievät silti tilaa kiintolevyllä. Kun käytät dir-komentoa komentoriviltä Windowsissa, voit käyttää / a vaihda piilotettujen tiedostojen ja piilotettujen tiedostojen luetteloon vaikka piilotetut tiedostot ovat edelleen piilossa Explorerissa. Esimerkiksi sen sijaan, että käyttäisit vain ohj komento näyttää kaikki tietyn kansion tiedostot, suorita ohjaaja / a sen sijaan. Vielä hyödyllistä, voit käyttää dir / a: h listata vain piilotetut tiedostot kyseisessä kansiossa.

Piilotetut tiedostot komentokehotteessa

Jotkut virustorjuntaohjelmistot saattavat kieltää kriittisten piilotettujen järjestelmätiedostojen määritteiden muuttamisen. Jos sinulla on vaikeuksia vaihtaa tiedostomääritettä päälle tai pois päältä, voit yrittää poistaa virustentorjuntaohjelman väliaikaisesti käytöstä ja selvittää, ratkaiseeko se ongelman. Jotkut kolmannen osapuolen ohjelmistot (kuten My Lockbox) voivat piilottaa tiedostot ja kansiot salasanan taakse käyttämättä piilotettua määritettä, mikä tarkoittaa, että näissä tilanteissa on turhaa yrittää kytkeä attribuutti pois päältä tietojen näkemiseksi. Tietysti tämä pätee myös tiedostojen salausohjelmiin. Kiintolevyn piilotettua levyä, joka tallentaa salaisia ​​tiedostoja ja kansioita, jotka on piilotettu näkyvistä ja joihin pääsee vain salauksen salasanalla, ei voida avata yksinkertaisesti muuttamalla piilotettua määritettä. Näissä olosuhteissa ”piilotetulla tiedostolla” tai ”piilotetulla kansiolla” ei ole mitään tekemistä piilotetun kanssa määritteen; tarvitset alkuperäisen ohjelmiston, oikean salasanan ja / tai avaintiedoston, jotta pääset piilotettuihin tietoihin.