Skip to content

Mikä on PowerPointin nauha?

6 de heinäkuu de 2021

Nauha on tarrariba, jonka PowerPoint kutsuu välilehdiksi ja joka kulkee PowerPoint-ikkunan yläosassa. Nauhasta pääset kaikkeen, mitä ohjelma tarjoaa. Sinun ei enää tarvitse metsästää loputtomasti valikoiden ja alivalikoiden kautta löytääksesi haluamasi komennot. Ne on ryhmitelty ja sijaitsevat loogisissa paikoissa. Tämän artikkelin tiedot koskevat PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint Microsoft 365: lle ja PowerPoint Online.

Nauhavälilehdet

Jokainen valintanauhavälilehti edustaa joukko työkaluja ja ominaisuuksia, jotka keskittyvät yhteen tarkoitukseen. Päänauhavälilehdet sisältävät:

 • Koti: Koti-välilehti sisältää vaihtoehtoja fontin ja kirjasinkoon muuttamiseksi, kappaleiden muotoilemiseksi sekä dian elementtien kopioimiseksi ja liittämiseksi.

 • Lisää: Lisää-välilehti lisää jotain diaan. Esitykseen lisättäviä elementtejä ovat kuvat, muodot, kaaviot, tekstiruudut, videot ja linkit.

  Lisää välilehti

 • Design: Suunnittelu-välilehdessä on teemoja ja värejä.

  Suunnittelu-välilehti

 • Siirtymät: Siirtymät-välilehti käsittelee, kuinka diat siirtyvät toisesta, ja sisältää asetuksia yksittäisille siirtymille. Esikatsele siirtymiä täältä.

  Siirtymät-välilehti

 • Animaatiot: Näyte Animaatiot-välilehden monista animaatioista, joita voit käyttää dioidesi kohteisiin.

  Animaatiot-välilehti

 • Diaesitys: Määritä Diaesitys-välilehdellä, miten haluat näyttää esityksen yleisöllesi.

  Diaesitys-välilehti

 • Arvostelu: Lisää arvostelu -välilehdellä voit lisätä kommentteja ja suorittaa oikeinkirjoituksen tarkistuksen.

  Tarkista-välilehti

 • Näytä: Näkymä-välilehti näyttää esityksen eri tavoin. Valitse toinen näkymä sen mukaan, missä olet esityksen luomisessa tai pitämisessä.

  Näytä-välilehti

 • Pääset mihin tahansa näistä välilehdistä valitsemalla sen näyttämään kyseiseen välilehteen liittyvät komennot ja asetukset.

Nauhan käyttäminen

Tässä on esimerkki nauhavälilehden käyttämisestä. Jos haluat tehdä jotain esityksen suunnittelusta, siirry osoitteeseen Design nähdäksesi nauhan yli kulkevat osiot, jotka muuttavat esitystyyliä. Voit mukauttaa esitystä muuttamalla dian kokoa tai muotoilemalla taustan. Voit muuttaa esityksen ulkoasua valitsemalla toisen teeman ja valitsemalla sen muunnelman. Jos et tiedä mitä tehdä, käytä Suunnittelijaa saadaksesi suunnitteluideoita.