Skip to content

Mikä on puettava tekniikka?

30 de kesäkuu de 2021

Puettava tekniikka on yksi esineiden internetin hienoimmista alueista. Olet todennäköisesti kuullut FitBitistä, joka seuraa kuntoasi, tai Apple Watchista, jonka avulla voit huomaamattomasti vilkaista saapuvia tekstejä ja sähköposteja suoraan ranteeseesi. Puettava tekniikka ylittää kuitenkin selvästi nämä kaksi laitetta. Tässä on kauhu nykypäivän puettavista, mitä he voivat tehdä ja miksi korkean teknologian vaatteet ovat kuuma suuntaus pitää silmälläsi.

Old School Cool täyttää puettavat tyylit: Levin älykäs takki

Farkkutakit ovat suunnilleen yhtä vanhoja kouluja kuin se saa, mutta ne ovat myös tulossa hip-esineiden ikään. Levin ja Google ovat luoneet älykkäitä työvaatteita, mukaan lukien Levi’s Commuter Trucker -takki, jonka tarkoituksena on virtaviivaistaa päivittäinen työmatka, joten kiireisten ihmisten ei enää tarvitse futz-älypuhelimia päästäkseen tarvitsemiinsa tietoihin ajaessaan pyörällä tai kävellessään kaupungin poikki. Näiden älykkäiden takkien avulla voit soittaa tai napauttaa hihansuitasi musiikin toistamiseksi tai esimerkiksi viestien lukemiseksi ääneen. Sinulla voi olla jopa takkisi kirjanmerkkikohteita, kun ohitat ne, mikä on kätevää, jos asut kaupungissa. Uudemmat mallit jopa värisevät ilmoittaakseen sinulle, kun Uber tai Lyft saapuu. Yksinkertaisella pyyhkäisyllä pääset jopa auton merkkiin ja malliin sekä rekisterikilven numeroon, jolloin puhelinta ei tarvitse avata eikä tietoja tarvitse etsiä.

Joogasta rannalle: Älykkäät vaatteet kuntoiluun ja vapaa-aikaan

Joogahousut ovat suosittuja joogaharrastajien ja vapaa-ajan harrastajien keskuudessa. Nyt heidät on upotettu Bluetooth- ja haptisiin antureihin, joiden avulla he voivat seurata liikkeitäsi edetessäsi posejasi läpi. Älykkäät joogahousut, kuten Nadi X (Nadi tarkoittaa ”virtausta” sanskritiksi) synkronoida Bluetooth-yhteensopivan älypuhelimesi kanssa ja mukana tulee kirjasto, joka sisältää vähintään 30 asentoa ja soittolistaa. Jos alaspäin suuntautuva koirasi on hieman keskustan ulkopuolella, älykkäät joogahousut antavat sinun tietää, mihin sinun on tehtävä säätö tietyllä pulssilla, joka joko korostaa ongelma-alueen tai osoittaa suunnan, johon sinun täytyy siirtyä. Saat tarkempia ohjeita älypuhelimesi mukautetuista ohjeista. Joogafanit, jotka harjoittavat yksin, voisivat löytää tämän ominaisuuden erityisen hyödyllisenä. Se ei kuitenkaan ole kaikki keskittymistä ja namaste. Joskus haluat rentoutua päivä rannalla. Kun pakkaat aurinkovoidetta ja hyvää romaania, voit sisällyttää älykkäät bikinit valmisteluasi varten. Ja tässäkin puettava tekniikka voi tehdä retkestäsi vain hieman sujuvamman. Älykkäät bikinit, kuten Spinali Designin valmistamat, sisältävät älykkäitä vedenpitäviä antureita, jotka mittaavat altistumista auringolle; rantalaiset voivat saada ajoissa ajoissa, kun heidän on käytettävä aurinkovoidetta uudelleen. Tietenkin jotkut ihmiset ovat herkempiä ultraviolettisäteille kuin toiset. Älykkäät bikinit voivat ottaa tämän huomioon ja lähettää heille varoituksen aikaisemmin, jotta he voivat suojautua. Tämä puettava tekniikka ei ole vain naisille – miehet ja lapset voivat myös hyödyntää älykkäitä uimahousuja ja uimapukuja.

Rockabye Baby: Monitorivaatteet lapsille

Elämässämme on jopa älykkäitä vaatteita pienimmille. Älykkäät sukat vauvoille, kuten Owlet-vauvamonitori, käyttävät pulssioksimetriaa antamaan vanhemmille tärkeimmät tiedot heidän terveydestään, kuten syke ja happitaso. Pienet sukkien anturit lähettävät tärkeät tiedot takaisin perheenjäsenten älypuhelimiin, jolloin he voivat nähdä yhdellä silmäyksellä, toimiiko vauva kunnossa. Saatuaan nämä tiedot välittömään käyttöön kiireisillä vanhemmilla voi olla mielenrauhaa lapsensa hyvinvoinnissa, mikä ei olisi ollut mahdollista aikaisemmalla iällä. Jos jotain odottamatonta tapahtuu, he voivat saada varhaisen varoituksen ja vastata heti. Tällä tavoin perheillä ja sairaalan henkilökunnalla on suuremmat mahdollisuudet puuttua sujuvasti ja nopeasti kaikkiin terveysongelmiin heti, kun ne tulevat esiin.

Käytettävä tulevaisuutemme on täällä

Käytettävä tekniikka saattaa tuntua siltä kuin se olisi tullut suoraan science fiction -elokuvasta, mutta siitä tulee hitaasti jokapäiväinen osa elämäämme. Siitä on myös tulossa paljon tyylikkäämpi, kun muotitalot tekevät yhteistyötä Silicon Valley -yritysten kanssa luomaan tyylikäs ja innovatiivinen älykäs kuluminen. Epäilemättä korkean teknologian vaatteet etenevät rohkeasti uudelle rajalle aina älypuhelimista, jotka integroituvat virtuaalisten avustajien kanssa, ja reaaliaikaisen käännöksen tarjoaviin nappikuulokkeisiin. Jotkut näistä älykkäistä vaatteista saattavat olla kalliita juuri nyt, rajoittaen heidän vetovoimaansa varhaisiin käyttöönottajiin ja tekniikan harrastajiin, mutta voit olla varma, että löydämme paljon enemmän heistä hienovaraisesti kudottuina ympäröivään maailmaan hyvin pian.