Skip to content

Mikä on puhelin?

5 de heinäkuu de 2021

Puhelintekniikka on termi, joka tarkoittaa tekniikkaa, joka sallii ihmisten olla kaukopuheluissa. Se tulee sanasta ”puhelin”, joka puolestaan ​​on johdettu kahdesta kreikkalaisesta sanasta ”tele”, joka tarkoittaa kaukaa, ja ”puhelin”, joka tarkoittaa puhetta, joten ajatus puhumisesta kaukaa. Termin soveltamisalaa on laajennettu uusien viestintätekniikoiden myötä. Laajimmassa merkityksessä termit käsittävät puhelinviestinnän, Internet-puhelut, matkapuhelinviestinnän, faksaamisen, puhelinvastaajan ja jopa videoneuvottelut. On vihdoin vaikea piirtää selkeä viiva, joka rajaa puhelinta ja mitä ei. Alkuperäinen idea, johon puhelinliikenne palaa, on POTS (tavallinen vanha puhelinpalvelu), jota teknisesti kutsutaan PSTN: ksi (yleinen puhelinverkko). Tätä järjestelmää haastavat kiivaasti VoIP (Voice over IP) -tekniikka, jota kutsutaan yleisesti myös IP-puhelimeksi ja Internet-puhelimeksi.

Voice over IP (VoIP) ja Internet-puhelin

Näitä kahta termiä käytetään useimmissa tapauksissa keskenään, mutta teknisesti ottaen ne eivät ole aivan sama asia. Kolme toisiinsa kuuluvaa termiä ovat Voice over IP, IP-puhelin ja Internet-puhelin. Ne kaikki viittaavat äänipuheluiden ja puhedatan kanavointiin IP-verkkojen, nimittäin lähiverkkojen ja Internetin kautta. Tällä tavalla olemassa olevia laitteita ja resursseja, joita jo käytetään tiedonsiirtoon, hyödynnetään, mikä eliminoi kalliiden linjaosoitusten kustannukset, kuten PSTN: n tapauksessa. Tärkein etu, jonka VoIP tuo käyttäjille, on huomattava kustannussäästö. Puhelut ovat myös usein ilmaisia. Tämä sekä VoIP: n tuomat lukuisat edut ovat saaneet jälkimmäisestä tärkeän teknologisen elementin, joka on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion ja joka vaati leijonanosan puhelinmarkkinoista. Termi Tietokonepuhelin on tullut esiin ohjelmistopuhelimien myötä, jotka ovat tietokoneeseen asennettuja sovelluksia, jotka jäljittelevät puhelinta ja käyttävät VoIP-palveluja Internetissä. Tietokonepuhelusta on tullut erittäin suosittu, koska useimmat ihmiset käyttävät sitä ilmaiseksi.

Matkapuhelin

Kuka ei nykyään kuljeta puhelinta taskussa? Matkapuhelimet ja matkapuhelimet käyttävät yleensä matkapuhelimia GSM (matkapuhelin) -tekniikan avulla, jotta voit soittaa puheluita liikkeellä ollessasi. GSM-puhelut ovat melko kalliita, mutta VoIP on tunkeutunut myös matkapuhelimiin, älypuhelimiin, taskutietokoneisiin ja muihin matkapuhelimiin, jolloin matkapuhelinkäyttäjät voivat soittaa erittäin halpoja ja joskus ilmaisia ​​paikallis- ja ulkomaanpuheluita. Mobiilin VoIP-yhteyden avulla Wi-Fi, 3G, 4G ja uudemmat tekniikat antavat käyttäjille mahdollisuuden soittaa täysin ilmaisia ​​puheluita, jopa ulkomaille.

Puhelintekniikka ja vaatimukset

Mitä puhelintoiminnalle tarvitaan hyvin yksinkertaisten laitteistojen ja monimutkaisten laitteiden välillä? Pysykäämme asiakaspuolella (asiakkaan puolella) välttääksemme PBX: n, palvelimien ja vaihdon monimutkaisuudet. PSTN-palvelua varten tarvitset vain puhelinsarjan ja seinäpistokkeen. VoIP-palvelun päävaatimus on yhteys joko IP-verkkoon (esim. Ethernet tai Wi-Fi, yhteys LAN: iin), laajakaistainen Internet-yhteys ja matkapuhelimen tapauksessa langaton verkkoyhteys, kuten Wi-Fi , 3G ja joissakin tapauksissa GSM. Laitteet voivat silloin olla yhtä yksinkertaisia ​​kuin kuulokkeet (tietokonepuheluja varten). Niille, jotka haluavat kotipuhelimen mukavuuden ilman tietokonetta, he tarvitsevat ATA: n (kutsutaan myös puhelinsovittimeksi) ja yksinkertaisen perinteisen puhelimen. IP-puhelin on erityispuhelin, joka sisältää ATA: n toiminnot ja monia muita ominaisuuksia ja voi siksi toimia ilman muuta laitetta.

Ei vain ääni

Koska monet mediat sekoittuvat yhdelle kanavalle, faksi ja videoneuvottelut kuuluvat myös puhelinliikenteen alle. Faksaaminen käyttää perinteisesti puhelinlinjaa ja puhelinnumeroita faksiviestien (lyhennetty faksiin) lähettämiseen. IP-faksaus käyttää IP-verkkoja ja Internetiä faksien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Tämä antaa monia etuja, mutta silti on tiettyjä haasteita. Videoneuvottelut toimivat samalla tavalla kuin IP-ääni ja lisätty reaaliaikainen video.