Skip to content

Mikä on SIP ja miten se toimii?

5 de heinäkuu de 2021

SIP (Session Initiation Protocol) on VoIP-viestinnässä käytettävä protokolla, jonka avulla käyttäjät voivat soittaa ääni- ja videopuheluita, enimmäkseen ilmaiseksi.

Miksi käyttää SIP: tä?

SIP antaa ihmisten ympäri maailmaa kommunikoida tietokoneidensa ja mobiililaitteidensa avulla Internetin kautta. Se on tärkeä osa Internet-puhelintoimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää VoIP (Voice over IP) -palvelun etuja tarjoamalla rikkaan viestintäkokemuksen. SIP: n mielenkiintoisin etu on se, kuinka se vähentää viestintäkustannuksia. SIP-käyttäjien väliset puhelut (ääni tai video) ovat ilmaisia ​​maailmanlaajuisesti. Ei ole rajoja eikä rajoittavia lakeja tai maksuja. Jopa SIP-sovellukset ja SIP-osoitteet saadaan ilmaiseksi.

SIP protokollana on myös tehokas ja tehokas. Monet organisaatiot käyttävät SIP: tä sisäiseen ja ulkoiseen viestintään keskitetysti PBX: n ympärille.

Kuinka SIP toimii

Saat SIP-osoitteen, saat SIP-asiakkaan tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi sekä mitä muuta tarvitaan (katso alla oleva luettelo). Sitten sinun on määritettävä SIP-asiakkaasi. Haluat myös, että SIP-tunnuksesi ovat käteviä.

Mitä vaaditaan?

Jos haluat kommunikoida SIP: n kautta, tarvitset seuraavaa:

  • SIP-osoite / tili. Tämän saa ilmaiseksi palveluntarjoajilta, ja voit rekisteröityä verkossa. Tässä on linkkejä, joiden avulla saat ilmaisen SIP-tilin.
  • Mikä on SIP-osoite?
  • Ilmaisten SIP-osoitteiden tarjoajat
  • Rekisteröityminen SIP-osoitteeksi
  • SIP-asiakas. Tämä on ohjelma, jonka asennat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Se sisältää softphone-toiminnot ja joitain muita ominaisuuksia ja tarjoaa käyttöliittymän kommunikointiin. SIP-asiakkaita on erityyppisiä. Yleisimpiä ovat sovellukset, joita VoIP-palveluntarjoajat tarjoavat ilmaiseksi käytettäviksi VoIP-palvelujensa kanssa. Jotkut heistä tukevat SIP: tä, mutta on myös asiakkaita, jotka on rakennettu SIP: tä varten ja jotka eivät ole riippuvaisia ​​mistään palvelusta. Voit käyttää niitä minkä tahansa SIP-tilin kanssa ja PBX-ympäristössä. Voit tarkistaa luettelomme markkinoiden suosituimmista ilmaisista SIP-asiakkaista.
  • Internet-yhteys. Tarvitset riittävän kaistanleveyden ääni- ja videoviestintää varten. Ääniyhteydelle ei vaadita paljon, varsinkin jos käytät parannettuja koodekkeja matalalle kaistanleveydelle, mutta tarvitset vakaata kaistanleveyttä videoviestintään.
  • Kuulo- ja puhelaitteet. Kuulokkeet, kuulokkeet, mikrofoni ja verkkokamera videoviestintää varten ovat kaikki hyväksyttäviä.
  • Kaverit puhua. Ehkä tämä on luettelon ensimmäinen kohde, joka on tarkistettu. Sinulla voi olla ystäviä, mutta heidän on käytettävä myös SIP: tä, jos haluat puheluiden olevan ilmaisia. Jaa SIP-osoitteet samalla tavalla kuin puhelinnumerot.

Entä Skype ja muut VoIP-palveluntarjoajat?

SIP on yksi VoIP: n pilareista. Mutta SIP: n ohella IP-verkkojen ääni- ja videoviestinnässä käytetään muita merkinantoprotokollia. Esimerkiksi Skype käyttää omaa P2P-arkkitehtuuriaan, kuten jotkut muut palveluntarjoajat. Suurin osa VoIP-palveluntarjoajista tukee SIP: tä sekä palveluissaan että tarjoamissaan VoIP-asiakasohjelmissa. SIP-osoitteiden tarjoajia ja asiakkaita on niin paljon, että Skype ei ole välttämätön SIP-viestintään.