Skip to content

Mikä on SIP-osoite?

5 de heinäkuu de 2021

Session Initiation Protocol helpottaa puheluja Internetissä ja muissa IP-verkoissa. Puhelinnumeron tavoin SIP-osoite on yksilöllinen tunniste jokaiselle käyttäjälle globaalissa puhelinverkossa tai sähköpostiosoitteelle. Se tunnetaan myös nimellä SIP Uniform Resource Identifier. Saat SIP-osoitteen, kun rekisteröidyt SIP-tilille, ja se toimii viestintäkahvana, jota ihmiset käyttävät ottaakseen sinuun yhteyttä. SIP-osoitteet voidaan kääntää puhelinnumeroiksi, joita on helpompi jäljittää yhteystunnuksina kuin SIP-osoitteita. SIP-tilillä saavutettavissa olevat säästöt ovat 40 prosenttia kotimaan puheluissa ja 90 prosenttia ulkomaan puheluissa.

Miksi hankkia SIP-tili?

Määritä SIP-tilillä VoIP-pöytäpuhelimet, pehmeät puhelimet ja matkapuhelimet. SIP-tili avaa oven ilmaisiin videopuheluihin ja teräväpiirtopuheluihin monilla alustoilla, mukaan lukien Windows- ja Mac-tietokoneet sekä iOS- ja Android-mobiililaitteet. Kahden SIP-osoitteen välillä Internetin kautta soitetut SIP-SIP-puhelut ovat melkein aina ilmaisia. Yrityksille, joilla on paljon kansainvälisiä kontakteja, SIP tarjoaa valtavia säästöjä. Koska kyseessä on VoIP-palvelu, jossa on vähän laitteistohankintoja ja alhaiset ylläpitokustannukset, se maksaa nopeasti asennuksen ja käyttöönoton työvoiman toimesta. Vaikka tämä kaikki saattaa kuulostaa hämmentävältä, SIP-puhelut ovat käyttäjäystävällisiä vain lyhyen harjoittelun jälkeen. Useimmissa tapauksissa äänenlaatu on parempi kuin langallisella puhelinpalvelulla. Pienet yritykset ja aloittelijat käyttävät SIP-tilejä välttääkseen langallisten puhelinlinjojen edellyttämät laitteiston hankinnat ja asennukset.

SIP-osoitteen rakenne

SIP-osoite muistuttaa sähköpostiosoitetta. Rakenne on: sip: user @ domain: port

type = ”code”> Tämä on esimerkiksi SIG-osoite, joka saadaan rekisteröimällä Ekiga: sip: [email protected]

type = ”code”> Tässä esimerkissä siemailla tarkoittaa protokollaa eikä muutu. Se alkaa jokaisesta SIP-osoitteesta. Jotkut SIP-osoitteet välitetään ilman sip-osaa, koska se ymmärretään muodoksi. Käyttäjänimi on osa, jonka valitset rekisteröidessäsi SIP-osoitteeseen. Se voi olla merkkijono numeroita tai kirjaimia. Tässä esimerkissä käyttäjäosa on nadeem.u. Muissa osoitteissa se voi olla puhelinnumero (kuten PBX-järjestelmien SIP-kanavointiin) tai mikä tahansa muu kirjainten ja numeroiden yhdistelmä. At-symboli (@) on pakollinen käyttäjän ja verkkotunnuksen välillä, kuten sähköpostiosoitteen tapauksessa. Rekisteröityneesi palvelun verkkotunnus näkyy heti At-symbolin jälkeen. Se voi olla täysin pätevä toimialue tai IP-osoite. Tässä esimerkissä verkkotunnus on ekiga.net. Muita esimerkkejä ovat sip.mydomain.com ja 14.18.10.23. Et hallitse verkkotunnusta käyttäjänä. Portti on valinnainen, eikä sitä ole SIP-osoitteissa suurimman osan ajasta, koska niiden läsnäololle ei ole teknistä syytä monissa tapauksissa. Kun portti tulee näkyviin, se tarkoittaa porttia, johon pääsy välityspalvelimella tai muulla SIP-toiminnolle omistetulla palvelimella. Esimerkkejä SIP-osoitteista ovat:

SIP-osoite eroaa puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta, koska se on liitetty käyttäjään eikä palveluntarjoajaan. Se seuraa sinua missä tahansa ja ei ole sidottu palveluun, kuten puhelinnumero.

Mistä saada SIP-osoite

Voit hankkia ilmaisia ​​SIP-osoitteita useilta palveluntarjoajilta verkossa.

Kuinka käyttää SIP-osoitetta

Määritä SIP-asiakas käyttämällä SIP-osoitettasi. Sitten annat SIP-osoitteen ystävillesi ja asiakkaillesi, jotka käyttävät SIP: tä, jotta sinun ja heidän välillä olisi ilmainen ääni- ja videoviestintä. Yritykset käyttävät palvelua järjestelmän luomiseen ja SIP-osoitteen antamiseen jokaiselle työntekijälle. Voit myös käyttää SIP-osoitettasi ottaaksesi yhteyttä ihmisiin, jotka eivät käytä SIP: tä lankapuhelimessa tai matkapuhelimessa. Tämä edellyttää maksullista palvelua puhelun lopettamiseksi IP-verkosta puhelinverkkoon. Älä unohda siellä olevia VoIP-palveluja. Ihmiset, jotka käyttävät tavallisia puhelimia, voivat myös soittaa sinulle SIP-osoitteeseesi, mutta sinulla on oltava SIP-osoitteeseen liitetty puhelinnumero, joka on heidän käsityksensä sinulle. Internetin välisessä viestinnässä SIP on mielenkiintoinen, ja ääni- ja videopuheluihin liittyy monia ominaisuuksia, joihin usein liittyy useita osapuolia. Valitse sitä varten hyvä SIP-asiakas ja nauti.