Skip to content

Mikä on Siri ja miten Siri voi auttaa minua?

5 de heinäkuu de 2021

Tiesitkö, että iPadisi mukana tulee henkilökohtainen avustaja? Siri voi ajoittaa tapahtumia, asettaa muistutuksia, asettaa ajastimia ja jopa varata varauksia suosikkiravintoloistasi. Virtuaaliassistentti laajentaa paljon iPadin toimintoja äänellesi, mukaan lukien kyky ohittaa kirjoittaminen näppäimistöllä ja ottaa sen sijaan äänidiktaatio.

Kuinka Siri kytketään päälle tai pois päältä?

Siri on todennäköisesti jo päällä laitteellasi. Jos ei, voit aktivoida tai muokata Siriä avaamalla iPadin Asetukset-sovelluksen ja valitsemalla Kenraali vasemmanpuoleisesta valikosta ja valitse sitten Siri yleisistä asetuksista. Voit myös kytkeä virran päälle Hei Siri, jonka avulla voit aktivoida Sirin sanomalla ”Hei Siri” sen sijaan, että painat kotipainiketta. Joillakin iPadeilla ”Hei Siri” toimii vain, kun liität iPad virtalähteeseen, ja joillakin vanhemmilla malleilla ei ole lainkaan pääsyä Hey Siriin. Voit myös käyttää Sirin asetuksia muuttamaan Sirin äänen naisesta mieheksi. Voit jopa muuttaa sen korostusta tai kieltä.

Kuinka voin käyttää Siriä?

Voit aktivoida Sirin pitämällä Home-painiketta alhaalla iPadissasi. Kun olet painanut muutaman sekunnin ajan, iPad antaa sinulle äänimerkin ja näyttö muuttuu Sirin käyttöliittymäksi. Tämän käyttöliittymän alaosassa on monivärisiä viivoja, jotka osoittavat Sirin kuuntelevan. Esitä kysymys aloittaaksesi.

Mitä minun pitäisi kysyä Siriltä?

Siri on ihmiskielen henkilökohtainen avustaja, joten sinun pitäisi puhua sen kanssa aivan kuin se oli ihminen, ja jos se voi tehdä mitä pyydät, sen pitäisi toimia. Voit kokeilla kysymällä melkein mitä tahansa. Saatat olla yllättynyt siitä, mitä Siri voi ymmärtää, tai jopa joihinkin hauskoihin kysymyksiin, joihin se voi vastata. Tässä on muutamia perusasioita:

  • Löydä läheisiä ravintoloita ja tapahtumia: Sano tai kysy: ”Etsi lähellä olevaa pizzaa” tai ”Mitä elokuvia toistetaan?”
  • Aseta muistutus: Sano: ”Muistuta minua viemään koira kävelylle klo 21.00.”
  • Aseta ajastin: Sano ”Ajastin 30 sekuntia”. Tämä on hieno ruoanlaittoon.
  • Tarkista sää: Sano yhdellä sanalla ”Sää”.
  • Päivitä sosiaalisen median tila: Jos sanot ”Päivitä Facebook-tilani tilaan Vain katsellut Lääkäri ja rakastin sitä”, se tekee juuri sen. Siri voi myös twiitata.
  • Laske vinkki: ”Mikä on tippi kaksikymmentä dollaria ja seitsemäntoista senttiä?” Siri antaa sinulle vihjeen määrän 15 prosentilla, 18 prosentilla ja 20 prosentilla.
  • Vastaa monimutkaisiin kysymyksiin ja tee hakuja verkosta: ”Kuka kirjoitti Harry Potterin?”
  • Avaa sovelluksia ja toista musiikkia: ”Toista Ed Sheeran” toistaa suosittuja Ed Sheeran -kappaleita, jotka sinulla on iPadilla. Ja jos sinulla on Apple Music, se toistaa valinnan suoratoistopalvelusta. Voit jopa pyytää sitä ”soittamaan suosittuja kappaleita 60-luvulta”.

Lue lisää siitä, kuinka Siri voi tehdä sinusta tuottavamman lukemalla Sirin tuottavuusominaisuuksista.

Kuinka voin käyttää Siriä äänidiktaatioon?

IPadin näppäimistössä on avain, jossa on mikrofoni. Jos napautat tätä mikrofonia, otat iPadin ään saneluominaisuuden käyttöön. Tämä ominaisuus on käytettävissä milloin tahansa, kun käytät tavallista näyttönäppäimistöä. Ja sanelu ei lopu sanoilla. Voit lisätä pilkun sanomalla ”pilkku” ja jopa komentaa iPadin ”aloittamaan uuden kappaleen”.

Kuinka Siri toimii?

Siri lähettää lähettämällä äänesi Applen palvelimille tulkitsemaan ja muuttamaan tulkinnan sitten toiminnaksi. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että Siri ei toimi, jos olet offline-tilassa. Yksi merkittävä etu äänesi lähettämisestä Applelle on, että äänikomentoja tulkitseva moottori on paljon tehokkaampi kuin mitä iPadissa voisi olla. Se voi ”oppia” äänesi poimimalla aksenttisi ymmärtämään paremmin, mitä sanot, sitä enemmän käytät palvelua. Voit jopa saada Macin aktivoimaan Sirin äänellä, jos haluat.

Onko Siri parempi kuin Google Personal Assistant, Microsoft Cortana tai Amazon Alexa?

Apple tunnetaan trendien asettamisesta, eikä Siri ole erilainen. Google, Amazon ja Microsoft ovat kaikki kehittäneet puheentunnistusavustajia. Ei ole helppoa tapaa arvioida kumpi on parempi, ja suurimmaksi osaksi ei ole todellista syytä asettaa heitä toisiaan vastaan. ”Paras” henkilökohtainen avustaja on se, jota voit käyttää. Jos käytät pääasiassa Applen tuotteita, Siri voittaa. Se on sidottu Apple-kalenteriin, muistiinpanoihin, muistutuksiin ja muihin iOS-sovelluksiin. Toisaalta, jos käytät pääasiassa Microsoftin tuotteita, Cortana voi toimia paremmin sinulle. Ehkä merkittävin tekijä on laite, jota käytät tuolloin. Et aio käyttää Siriä etsimään Windows-pohjaista tietokonetta. Ja jos sinulla on iPad käsissäsi, Google-sovelluksen avaaminen tekemään äänihaku on yksi askel liikaa, kun voit kysyä Siriltä.