Skip to content

Mikä on SMTP?

5 de heinäkuu de 2021

SMTP tai yksinkertainen postinsiirtoprotokolla on yksi toisiinsa yhdistetyistä online-protokollista ja -standardeista, joka tukee modernia Internetiä. Aivan kuten HTTPS mahdollistaa turvallisen selaamisen ja TCP pakettipohjaisen viestinnän, SMTP mahdollistaa sähköpostin lähettämisen Internetin kautta. Yhdistettyjen samoja sääntöjä noudattavan sähköpostipalvelimien verkon ansiosta sähköpostit löytävät tiensä laajemman Internetin kautta ja saapuvat luotettavasti vastaanottajansa postilaatikoihin vain silloin, kun ne lähetetään. SMTP on keskeinen osa online-infrastruktuuria, integroituna nykyaikaiseen viestintään kuten tekstiviestit ja solutornit. Samojen standardien yleinen soveltaminen varmistaa, että Internet voi toimia suunnitellusti.

Kuinka SMTP toimii?

SMTP on järjestelmä, jota käytämme lähettämään sähköposteja tehokkaasti. Sähköpostipalvelimilla on erityiset SMTP-palvelimet, jotka yleensä osoitetaan nimellä smtp.mailserver.com, jotka hallitsevat sähköpostin lähettämistä useille osoitteille samanaikaisesti. Sähköpostiosoitteen muoto on osa SMTP: n perussääntöjä. Vastaanottajan SMTP-palvelin löytyy sähköpostin verkkotunnuksen perusteella ja näkyy @ -merkin jälkeen. Palvelimen postilaatikko löytyy nimestä ennen @ -merkkiä. SMTP on vastuussa palautusosoitteen liittämisestä kaikkiin sähköposteihin, mutta se on luotettavuuteen perustuva protokolla. Jos lähettäjä huijaa sähköpostiosoitettaan, SMTP: llä ei ole tapaa pysäyttää tai havaita sitä.

Sähköpostimatkan kartoitus SMTP: llä

SMTP on vastuussa sähköpostisi siirtämisestä Lähtevät-kansiosta vastaanottajan Saapuneet-kansioon järjestelmällä nimeltä ”tallenna ja välitä”. Viestit lähetetään välipalvelimille, joita kutsutaan solmuiksi, ja sitten ne järjestetään ja välitetään tarvittaessa. Tämä tuottaa paikkaketjun, johon viesti voidaan tallentaa väliaikaisesti, kun se hyppää solmusta toiseen. Näiden välisolmujen ansiosta SMTP-verkko on viive suvaitsevainen, mikä tarkoittaa, että se voi hallita ajoittaisia ​​yhteyksiä palveluun. Se ei myöskään vaadi suoraa yhteyttä lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Suurin osa postipalveluista käyttää samanlaista järjestelmää ja lähettää postia välikeskuksiin tehokkaimpaan lajitteluun ja jakeluun. Käyttäjä kirjoittaa sähköpostin haluamaansa sähköpostiohjelmaan, nimeltään Mail User Agent (MUA). Se lähetetään MSA: lle, joka voi ilmoittaa tai korjata pienet virheet viestissä. MSA lähettää viestin postinsiirtoagentille (MTA), joka etsii DNS-järjestelmää vastaanottajan sähköpostiosoitteen verkkotunnukseen liittyvän Mail Exchange (MX) -palvelimen osoitteen. Sitten MX-palvelin käyttää sisäisiä tietueitaan viestin lähettämiseen MDA: lle (Mail Delivery Agent), joka lopulta välittää viestin vastaanottajan postilaatikkoon.

Jos sähköpostia lähetetään samassa toimialueessa, kuten saman yrityksen työntekijöiden välillä, viesti ei ehkä tarvitse MX-palvelinta. Kaikki sähköpostit eivät noudata kaikkia näitä vaiheita, mutta suurin osa viesteistä lähetetään tällaisen viestintäketjun kanssa.

Miksi SMTP-protokollalla on merkitystä?

Miksi yhteensopivat standardit ovat niin tärkeitä? Ajattele vertailua analogiseen maailmaan muotoon, jolla osoitteet kirjoitetaan kirjeeseen. Jokaisella maalla on oma järjestelmä, ja muodot eivät ole helposti yhteensopivia. Jos et tiedä osoitteen muotoa, sinun on ensin muunnettava osoite ymmärrettävään muotoon. Kuka tahansa, joka on tosiasiallisesti työskennellyt kansainvälisen postin kanssa, voi kertoa kuinka monimutkaiseksi se tulee, mikä voi johtaa virheisiin, viivästyksiin ja kadonneisiin viesteihin. Koska SMTP on yleinen standardi, muuntamista tai kääntämistä ei tarvita, jotta viestit toimitetaan oikein ilman viivytyksiä tai vaurioita.