Skip to content

Mikä on Snapchat? Johdanto suosittuun lyhytaikaiseen sovellukseen

5 de heinäkuu de 2021

Snapchat on sekä viestintäalusta että sosiaalinen verkosto. Sitä ei voi käyttää työpöydältäsi, ja se on käytettävissä vain mobiilisovelluksena, jonka voit ladata iPhone- tai Android-älypuhelimeesi. Pitkän tarinan lyhyt tekeminen on, että Snapchat on sovellus, joka todella muutti ihmisten vuorovaikutusta ystävien kanssa verrattuna muihin suosittuihin sosiaalisiin verkostoihin, kuten Facebook ja Twitter. Kaikki eivät saa sitä – varsinkaan vanhemmat aikuiset -, mutta Snapchat on raivoissaan jopa nuorimpien älypuhelinten käyttäjien keskuudessa, mukaan lukien teini-ikäiset ja nuoret aikuiset. Käyttäjät voivat keskustella ystäviensä kanssa lähettämällä heille valokuvia, lyhyitä, enintään 10 sekunnin pituisia videoita. Ajattele sitä tekstiviestinä kuvien tai videoiden kautta; tekstikeskustelut ja videopuhelut ovat kaksi muuta ominaisuutta, jotka ovat keskeinen osa sovellusta. Koska tästä sosiaalisen median jättiläisestä on niin paljon opittavaa, olemme koonneet tämän artikkelin yhdessä monien muiden kanssa kumppanioppaaksi, joka auttaa sinua käyttämään Snapchattia hauskalla ja turvallisella tavalla. Voit käyttää tätä opasta avaamalla linkit siirtymisruudussa. Näet, että se on jaettu seitsemään eri osioon: Snapchatin perusteet, Napsautusten lähettäminen ja poistaminen, Sitouttaminen muiden käyttäjien kanssa, Tietoja Snapchatin suodattimista, Snapchatin tilinhallinnasta, välttämättömistä Snapchatin tietosuojavinkeistä ja Snapchatin vinkeistä. Jokaisen osan sisällä on useita artikkeleita, jotka ovat täynnä yksityiskohtia tämän sosiaalisen median jättiläisen käytöstä yhteydenpitoon ystävien ja rakkaimpien kanssa.

Kuinka Snapchat eroaa muista sosiaalisista verkostoista

Yksi Snapchatin ainutlaatuisimmista asioista on kaiken sisällön lyhytaikaiset komponentit, jotka jaetaan siinä. Valokuvat ja videot katoavat olennaisesti muutaman sekunnin kuluttua siitä, kun vastaanottajat ovat tarkastelleet niitä. Toisin kuin muut sosiaaliset verkostot, jotka pitävät sisältöäsi verkossa ikuisesti, ellet päätä poistaa sitä, Snapchatin katoava sisältö saa online-vuorovaikutuksen tuntumaan inhimillisemmältä ja hieman maadoitetummalta tällä hetkellä. Täydellisen valokuvan julkaisemisesta ei ole niin paljon huolta, mietitkö kuinka monta tykkäystä tai kommenttia se saattaa saada, koska se katoaa muutaman sekunnin kuluessa ja ainoa vuorovaikutus, jonka saatat saada takaisin, on valokuva, video tai chat-vastaus.

Snapchatin tarinat

Massiivisen menestyksensä pohjalta Snapchat antoi käyttäjille lopulta omanlaisen uutisominaisuuden, johon he pystyivät lähettämään valokuvia ja videoita, joita heidän ystävänsä voivat katsoa tarinaleikkeinä pikemminkin kuin yksityisinä tai ryhmäviestinä. Nämä leikkeet – nimeltään tarinat – lähetetään 24 tunnin ajan vain ennen kuin ne katoavat.

Teini-ikäisten Snapchat-käyttäjät ja seksi

Raskaimmat Snapchatin käyttäjät ovat teini-ikäisiä ja nuoria aikuisia, jotka uppoutuvat sosiaaliseen mediaan ja ovat melko riippuvaisia ​​älypuhelimistaan. Koska Snapchat-valokuvat tuhoavat itsensä automaattisesti, on tullut esiin suuri trendi: sexting Snapchatin kautta. Lapset ottavat periaatteessa provosoivia valokuvia itsestään ja lähettävät ystävilleen / poikaystävilleen / tyttöystävilleen Snapchatin avulla, ja he kokevat sen olevan liberaalimpia, koska tietävät, että nämä kuvat poistetaan muutaman sekunnin kuluttua.

Tallennetaan Snapchat-kuvakaappauksia

Snapchatin viestit näyttävät varmasti yksityisiltä, ​​kun viestit vain yhdelle ystävälle, ja katoava vaikutus saa käyttäjät tuntemaan itsensä hieman rohkeammiksi. Valitettavasti heidän kiistanalaiset valokuvat ja videot voivat silti päätyä jonnekin verkkoon ilman heidän lupaansa. Internetin jakamisen yleissääntö on tältä: jos laitat sen verkkoon, se on siellä ikuisesti – vaikka poistat sen myöhemmin. On rauhoittavaa tietää, että Snapchatin sisältö poistetaan automaattisesti pian sen katselun jälkeen, mutta on vielä tapoja siepata sisältöä ja tallentaa se … ikuisesti. Snapchat-verkkosivuston UKK-osion mukaan käyttäjille ilmoitetaan, jos joku vastaanottajista yrittää ottaa kuvakaappauksen napsautuksistaan. Näyttökuvat voidaan todellakin kaapata, jos käyttäjä tekee sen nopeasti, ja lähettäjälle ilmoitetaan siitä aina heti. Kuvakaappausilmoituksista huolimatta on vielä joitain tapoja kaapata napsautuksia lähettäjät tietämättä. Aiheesta on julkaistu lukemattomia opetusohjelmia verkossa, ja Snapchat on tehnyt oman osansa sovelluksen päivittämisessä jatkuvasti yksityisyyden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Facebook Poke -sovellus jäljittelee Snapchattia

Vuoden 2012 lopulla Facebook ilmoitti, että se oli tulossa sovelluksella kilpailemaan Snapchatin kanssa. Julkaistiin Facebook Poke -sovellus, joka muistutti läheisesti melkein kaikkea Snapchattia. Paljon kulmakarvoja nostettiin pian sen jälkeen, kun Facebook Poke julkaistiin. Monet kritisoivat sosiaalisen verkostoitumisen jättiläistä täydellisen kopion luomisesta niin onnistuneesta sovelluksesta ja herättivät kysymyksiä Facebookin tuotekehitysalueen mahdollisista ongelmista. Kaksi viikkoa Facebook Poke -palvelun käynnistämisen jälkeen se ei koskaan murtautunut iTunesin 100 parhaan sovelluksen joukkoon – kun taas Snapchat pysyi neljänneksi kärjessä. Facebook Poke ei onnistunut vastaamaan Snapchattia vahvan käyttäjäpohjan saamiseksi. Ehkä Zuckerbergin olisi pitänyt pitää kiinni retro-pistotoiminnosta, jonka kanssa meillä kaikilla oli hauskaa Facebook-profiileissamme jo vuonna 2007.

Instagram-tarinat

Vuonna 2016 Instagram julkisti oman Snapchat-tyyppisten tarinoidensa ominaisuuden kilpaillakseen suositun sovelluksen kanssa. Käyttäjät olivat yllättyneitä nähdessään, kuinka kammottavanlainen se oli Snapchatin kanssa, melkein kuin Snapchat itse olisi rakennettu suoraan Instagramiin. Toistaiseksi uusi Instagram näyttää olevan melko suuri menestys. Ihmiset käyttävät sitä, mutta se ei ole ollut tarpeeksi iso menestys vakuuttamaan käyttäjät kokonaan luopumaan Snapchatin tarinoista vielä.

Snapchatin käytön aloittaminen

Nyt kun tiedät, mitä Snapchat on ja mihin varoa turvallisuuden kannalta, tutustu tähän opetusohjelmaan, joka opastaa sinut käyttämään sitä. Sinun on ladattava ilmainen iOS- tai Android-sovellus iTunesista tai Google Playsta tai varmistettava, että sinulla on uusin versio, jos sinulla on jo se. Sovellus pyytää sinua luomaan tilin kirjoittamalla sähköpostiosoitteen, salasanan ja käyttäjänimen. Snapchat kysyy, haluatko tarkistaa, ketkä ystäväsi sosiaalisessa verkostossasi jo käyttävät Snapchattia. Vaikka se muistuttaa meitä paljon tekstiviesteistä, sovellus toimii tietosuunnitelman tai WiFi-yhteyden kanssa, kun lähetät ja vastaanotat Snapchatteja. Muista, että kun Snapchat on vanhentunut, et voi enää katsoa sitä uudelleen.