Skip to content

Mikä on Sonos-kotimusiikin suoratoistojärjestelmä?

6 de heinäkuu de 2021

Sonos on langaton monihuoneinen musiikin kuuntelujärjestelmä, joka suoratoistaa digitaalista musiikkia valikoiduista suoratoistopalveluista sekä kotiverkkoon kytkettyjen tietokoneiden musiikkikirjastoista. Lisäksi jotkut Sonos-tuotteet voivat myös käyttää musiikkia fyysisen yhteyden kautta, kuten CD-soittimesta, iPodista tai muusta lähteestä, ja suoratoistaa sitä kotisi muihin Sonos-laitteisiin. Sonos antaa sinun luoda ”vyöhykkeitä” kotiisi musiikin kuuntelua varten. Vyöhyke voi olla yksi ”pelaaja” huoneessa, tai se voi olla kotiisi alue tai se voi olla mikä tahansa pelaajien yhdistelmä kotona. ”Vyöhyke” luodaan, kun valitset yhden tai useamman soittimen toistamaan samaa musiikkia samanaikaisesti. Jos sinulla on useampi kuin yksi Sonos-pelaaja, voit ryhmitellä kaikki pelaajat tai valita minkä tahansa pelaajayhdistelmän luomaan vyöhykkeen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, keittiöön, luolaan tai jopa ulkona. Tai jos haluat, voit toistaa samaa musiikkia kaikilla vyöhykkeilläsi samanaikaisesti.

SONOS-tuotteiden esimerkit.

Kuinka Sonos-järjestelmä suoratoistaa musiikkia

Sonos vastaanottaa suoratoistamansa musiikin kotiverkon ja / tai Internetin kautta. Tämä tarkoittaa, että Sonos-soitin on kytkettävä kotiverkon reitittimeen. Jos Sonos vain yhdistää langalliseen tai langattomaan kotiverkkoon kuten mikä tahansa muu mediastreamer, tämä olisi keskustelun loppu. Sonos-järjestelmä toimii kuitenkin eri tavalla, koska Sonosin idea on, että sinulla voi olla koko kotijärjestelmä, joka toimii yhdessä sen sijaan, että suoratoistettaisiin vain yhteen laitteeseen.

Sonos-verkon luominen

Jotta voit luoda koko kodin musiikkijärjestelmän käyttämällä Sonos-verkkoa, sinun on aloitettava vähintään yksi Sonos-laite, joka on kytketty kotisi laajakaistareitittimeen, jotta voit käyttää musiikin suoratoistolähteitä. Kytketty laite luo sitten erillisen Sonos-verkon, jossa kaikki lisäämäsi Sonos-laitteet voivat olla yhteydessä toisiinsa ja Sonos-sovellukseen (lisää myöhemmin). Sonos-laite voidaan liittää kotiverkkoreitittimeen Ethernet-kaapelilla tai WiFi-yhteydellä. Minkä tahansa laitteen valitsetkin, ensimmäisestä yhdistetystä Sonos-soittimesta tulee portti kaikille muille soittimille musiikin vastaanottamiseksi. On huomattava, että Sonos-verkko on suljettu järjestelmä. Toisin sanoen vain Sonos-tuotteet ovat yhteensopivia Sonos-verkon kanssa. Et voi käyttää Sonosia musiikin suoratoistoon Bluetooth-kaiuttimiin tai musiikin suoratoistamiseen älypuhelimesta Bluetoothin kautta Sonos-soittimiin. On kuitenkin tapoja integroida Airplay Sonosiin lisäämällä siihen AirPort Express tai Apple TV -laite.

Kuinka Sonos-verkko toimii

Sonos käyttää ”verkkoa” (Sonosnet). Tämän tyyppisen verkkoasetuksen käytön etuna on, että se ei häiritse tai hidasta Internet-yhteyttä tai mahdollisuutta suoratoistaa ääni- / videosisältöä älytelevisioihin, tietokoneisiin tai muihin kodin ympärillä oleviin laitteisiin, jotka eivät ole osa Sonos-asetuksia . Tämä johtuu siitä, että Sonos-järjestelmän langaton signaali toimii eri kanavalla kuin muu kotiverkon Wi-Fi. Sonos-verkko määrittää kanavan automaattisesti, mutta sitä voidaan muuttaa, jos häiriöitä esiintyy. Toinen etu on, että kaikki Sonos-verkon laitteet ovat täydellisessä synkronoinnissa, mikä on tärkeää, jos sinulla on useita soittimia tai vyöhykkeitä. Jokainen Sonos-verkon laite toistaa reitittimeen kytketyn yhdyskäytävän soittimen vastaanottaman signaalin. Tätä kutsutaan yleisesti ”tukiasemaksi” – laitteeksi, joka voi vastaanottaa signaalin langattomalta reitittimeltä ja vahvistaa sitä, jotta muiden laitteiden on helpompi muodostaa yhteys reitittimeen.

Sonos-järjestelmän asentaminen

Voit asettaa Sonos-järjestelmän tai lisätä pelaajia yksinkertaisesti käyttämällä iOS: lle ja Androidille saatavilla olevaa Sonos-sovellusta (alias Sonos Controller -sovellusta) ja noudattamalla näitä ensimmäisiä vaiheita:

 1. Kytkeä Sonos Player / kaiutin.

 2. Lataa Sonos-sovellus kotiisi yhdistettyyn puhelimeesi, tablet-laitteeseesi tai tietokoneeseesi WiFi verkkoon.

 3. Avaa Sonos-sovellus ja valitse Määritä uusi järjestelmä.

 4. Sinulla on mahdollisuus valita Vakio ja Boost perustaa, valitse Vakio. Joissakin tilanteissa tarvitaan kuitenkin Boost-asetukset.

 5. Noudata lisäohjeita painettaessa Sonos-laitteen painikeyhdistelmää.

Siinä on kaikki: Verkko on perustettu vain sovelluksella ja ainakin yhdellä Sonos-soittimella.

Sonos-soittimen tai -järjestelmän hallinta

Lukuun ottamatta äänenvoimakkuuspainikkeita ja mykistyspainiketta, useimmissa Sonos-soittimissa ei ole ohjauspainikkeita. Pelaajia ohjataan kokonaan etänä. Ohjausvaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti. Sonosia voidaan ohjata tietokoneella olevalla ohjelmalla (sovellus), sovelluksella iPadille, iPodille, iPhonelle, Android-puhelimille ja tableteille. Sovelluksen avulla voit valita toistettavan musiikin ja missä haluat toistaa sitä. Sovelluksen hallintavaihtoehtojen avulla voit suoratoistaa musiikkia Sonos-palvelun suoratoistopalveluista tai muista yhteensopivista lähteistä mihin tahansa Sonos-soittimeen. On tärkeää olla tietoinen siitä, että vaikka jotkut suoratoistopalvelut ovat ilmaisia, monet vaativat tilaus- tai kuuntelumaksua. Vaikka voit aloittaa musiikin soittamisen välittömästi millä tahansa yksittäisellä soittimella, ohjainsovelluksella on helppo ryhmitellä kaikki soittimien yhdistelmät toistaa samaa musiikkia samanaikaisesti useammalla kuin yhdellä soittimella. Soita musiikkia yhdestä palvelusta tai lähteestä keittiössä ja toimistossa yläkerrassa, kun soitat eri lähdettä tai palvelua makuuhuoneessasi. Määritä ohjainsovelluksella hälytykset ja ajastimet musiikin toistamiseksi mille tahansa soittimellesi. Makuuhuoneen soitin voi herättää sinut musiikkiin aamulla, ja keittiön soitin voi toistaa internet-radiota joka päivä, kun valmistaudut töihin. Sonos-soitinta voidaan ohjata mistä tahansa talostasi. Jos sinulla on älypuhelin, jolla on Sonos-ohjainsovellus, voit toistaa musiikkia millä tahansa soittimella milloin tahansa. Jokaisella yhteensopivalla Android- tai iOS-laitteella voi olla Sonos-ohjainsovellus, joten jokainen kotitalouden jäsen voi hallita mitä tahansa soitinta. Jos haluat erillisen kaukosäätimen, Sonos-ohjaus on yhteensopiva Logitech Harmony -kaukosäätimien kanssa ja Sonos PlayBar ja PlayBase ovat yhteensopivia valittujen TV-, kaapeli- ja yleiskauko-ohjainten kanssa.

Sonos-pelaajat

Jotta voit kuunnella musiikkia Sonos-järjestelmällä, tarvitset yhden Sonos-soittimen, joka voi käyttää ja toistaa suoratoistettavaa musiikkia.

Sonos-soittimien tyypit

 • PELAA: 1, PELAA: 3, PELAA: 5, yksi SL ja yksi: Nämä soittimet ovat langattomia kaiuttimia, jotka on helppo sijoittaa talon ympärille, joten voit toistaa musiikkia missä tahansa huoneessa. Ne voidaan myös määrittää stereopareina, jos haluat. Voit käyttää myös kahta PLAY: 1: tä tai One: ta surround-parina käytettäessä Sonos PlayBaria tai PlayBasea (lisätietoja näistä tuotteista lisää tässä artikkelissa).
 • Jos sinulla on Amazon Echo -laite, voit käyttää Alexaa ohjaamaan musiikin toisto-ominaisuuksia Play: 1, Play: 3, Play: 5 ja One SL -laitteissa.
 • Sonos One vie asiat ylöspäin sisäänrakennetulla Alexa-ääniohjauksella (ei tarvitse olla myös kaikua). Se tarjoaa ääniohjauksen molemmille kaiuttimien ydintoiminnoille, kuten äänenvoimakkuudelle, sekä suoran pääsyn ja online-musiikkipalvelujen, kuten Amazon Music and Music Unlimited, Tunein, Pandora, iHeartRadio, SiriusXM, Spotify (päivityksen kautta), suoran pääsyn ja hallinnan. kuten Alexa Skills, joka mahdollistaa pääsyn uutisiin, tietoihin, ostoksiin ja älykkään kodin hallintaominaisuuksiin.

Sonos lopetti Play: 3: n 31. heinäkuuta 2018. Päivityksiä ja tuotetukea tarjotaan edelleen.

 • KYTKEÄ: Tässä Sonos-soittimessa ei ole sisäänrakennettuja kaiuttimia, mutta se liitetään sen sijaan olemassa olevaan stereo- tai kotiteatterijärjestelmään. Voit joko suoratoistaa musiikkia CONNECTiin ja / tai kytkeä siihen muita lähteitä. CONNECT toistaa sitten musiikkilähteen stereo- tai kotiteatterijärjestelmän kautta. Tämä on loistava tapa lisätä suoratoisto vanhempaan stereo- tai kotiteatterivastaanottimeen. Stereo- tai kotiteatterivastaanottimen on oltava päällä, jotta CONNECT voi toistaa sen kautta.
 • Sonosin satama: Portti on Connectin seuraaja, joka sisältää samat ominaisuudet pienemmässä tilassa. Sisältää myös räätälöityjä asennuksia varten räätälöityjä ominaisuuksia.
 • LIITÄ: AMP: Tämä on soitin, joka kytketään suoraan kaiuttimiin eikä vaadi liitäntää stereo- tai kotiteatterijärjestelmään. Toisin sanoen, voit suoratoistaa musiikkia verkon kautta suoraan CONNECT: AMP: hen ja liittää siihen myös fyysisesti muita lähteitä. Musiikin kuulemiseksi sinun tarvitsee vain kytkeä kaikki perinteiset langalliset kaiuttimet siihen, istua alas ja nauttia.
 • Sonos-vahvistin: Sonos Amp on Connect: Amp -konseptin kehitys. Sen avulla käyttäjät voivat integroida langalliset kaiuttimet langattomaan Sonos-järjestelmään, jossa on voimakas 125 wpc -kanavan teholähtö, mutta sisältää myös sekä HDMI-ARC- että digitaaliset optiset digitaaliset äänitulot joustavampaan liittämiseen televisioihin ja kotiteatterijärjestelmiin. Sitä voidaan käyttää myös langattomana surround-vahvistimena Sonos-kotiteatteriasetuksissa. Aivan kuten muidenkin Sonosin langattomien kaiuttimien kanssa, se toimii myös Alexan kanssa Echo tai Dot. Sonos Amp on musta viimeistely.
 • Sonos PlayBar ja PlayBase: Sonos PlayBar ja PlayBase voidaan liittää suoraan televisioon digitaalisen optisen kaapelin kautta äänen parantamiseksi paremman television kuuntelun takaamiseksi. Voit myös lisätä langattoman Sonos Sub -alustan ja kaksi langatonta Play: 1-kaiutinta täydelliseen tilaäänikokemukseen. Kuitenkin, kun ei katsella televisiota, PlayBar ja Play Base voivat myös toistaa suoratoistettua musiikkia aivan kuten muita Sonos-soittimia.
 • Sonos-palkki: Pienempi versio Sonos PlayBarista, joka tarjoaa langattomat surround- ja subwoofer-liitäntämahdollisuudet ja sisältää myös sisäänrakennetun Alexa-ääniohjauksen (tulossa Google Assistant ja Siri-ohjaus).

Bottom Line

Sonos on käytännöllinen järjestelmä, joka mahdollistaa monihuoneisen musiikin asettamisen sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Vaikka se ei ole ainoa langaton äänivaihtoehto – kilpailijoihin kuuluu: MusicCast (Yamaha), HEOS (Denon / Marantz) ja Play-Fi (DTS), siinä on runsaasti ominaisuuksia, ja se voi suoratoistaa useista online-musiikkipalveluista . Voit aloittaa vain yhdellä pelaajalla ja lisätä lisää pelaajia ja huoneita budjettisi mukaan.