Skip to content

Mikä on sosiaalinen kirjanmerkki?

5 de heinäkuu de 2021

Sosiaaliset kirjanmerkit ovat tapa, jolla käyttäjät voivat hakea, hallita, järjestää ja tallentaa hyödyllistä verkkosisältöä, jonka he haluavat tarkastella uudelleen ja jakaa muiden kanssa. Koska sosiaaliset kirjanmerkkisivustot ovat verkkopalveluja, voit käyttää kirjanmerkkejäsi milloin tahansa, millä tahansa laitteella. Tässä on katsaus sosiaalisiin kirjanmerkkeihin, miksi ne ovat hyödyllisiä ja miten ne eroavat kirjanmerkin tallentamisesta selaimeesi. Sosiaalisista kirjanmerkkisivustoista on kehittynyt sitoutuneita verkkoyhteisöjä, joissa käyttäjät paitsi jakavat verkkosisältöä myös liittyvät keskustelufoorumeihin yhteisten etujensa perusteella.

Kuinka sosiaalinen kirjanmerkki toimii

Sosiaaliset kirjanmerkkipalvelut ovat keskitettyjä verkkopalveluja, joihin käyttäjät voivat tallentaa ja jakaa verkkolinkkejä tai kirjanmerkit, muiden yhteisön jäsenten kanssa. Nämä sivustot tarjoavat yleensä yhdistelmän organisatorisia ja sosiaalisia työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat merkitä ja luokitella kirjanmerkkinsä sekä kommentoida ja keskustella aiheista muiden kiinnostuneiden käyttäjien kanssa.

Sosiaaliset kirjanmerkit vs. selaimen kirjanmerkit

Kirjanmerkkeihin lisätään verkkosivustoja tai linkkejä selaimissamme, jotta voimme käyttää niitä helposti uudelleen, mutta sosiaalinen kirjanmerkki ylittää tämän yksinkertaisen hakutoiminnon. Sosiaalisen kirjanmerkin avulla et vain tallenna suosikkisivustoja, vaan voit lähettää ne ystäville, nähdä, mitä muut ihmiset pitävät mielenkiintoisina, selata suosittuja linkkejä ja luokkia ja paljon muuta. Useimpien sosiaalisten kirjanmerkkisivustojen avulla voit etsiä kirjanmerkillä varustettuja linkkejä aiheista, jotka vaihtelevat ostoksista, tekniikasta ja politiikasta bloggaamiseen, uutisiin ja urheiluun. Useimmat tarjoavat hakutyökaluja, joissa voit etsiä muiden käyttäjien kirjanmerkkeihin kirjoittamalla hakutermisi. Koska sosiaalisiin kirjanmerkkityökaluihin pääsee verkossa, niin kauan kuin olet kirjautunut sosiaaliseen kirjanmerkkitiliisi, sinulla on viimeisin päivitetty versio kaikista kirjanmerkeistäsi ja muita muokattavia tietoja.

Suositut sosiaalisen kirjanmerkin sivustot

Evernote

Evernote on suosittu sosiaalisen kirjanmerkkipalvelu, joka toimii muistiinpanosovelluksena, joka on suunniteltu erilaisten mediatiedostojen luomiseen, järjestämiseen ja tallentamiseen. Se on loistava työkalu tietojen keräämiseen ja arkistointiin.

Tasku

Pocket on toinen sosiaalinen kirjanmerkkipalvelu, joka on suunniteltu käyttäjille omien tilojen kuratoimiseksi artikkeleilla, videoilla ja tarinoilla mistä tahansa julkaisusta, sivulta tai sovelluksesta. Pocketin maksullisen version avulla käyttäjät voivat merkitä, korostaa ja lisätä muistiinpanoja.

Digg

Digg on enemmän sosiaalinen uutissivusto, jonka artikkelit kattavat laajan valikoiman ajankohtaisia ​​tapahtumia. Tykkää, lisää kirjanmerkkeihin tai jaa Digg-sisältöä sosiaalisessa mediassa tai julkaise omia artikkeleitasi Diggissa jakamiseksi muiden käyttäjien kanssa.

Pinterest

Pinterest on sosiaalinen verkosto, jossa on sosiaalisia kirjanmerkkejä. Luo Pinterest-levyjä ja tallenna sisältöä jakamista ja paluuta varten myöhemmin. Ole vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien kanssa, jotka ovat kiinnostuneita samoista aiheista.

Sekoita

Mix kutsuu itseään ”henkilökohtaiseksi löytöalustaksi”. Valitse sinua kiinnostavat aiheet ja sekoita sisältöä, johon voit palata myöhemmin. Seuraa muita Mix-käyttäjiä nähdäksesi heidän tallennetun sisällön syötteessäsi. Tämä on hyvä tapa kollegoille jakaa resursseja.

Kauhaise sitä

Scoop.it on saatavana yksityishenkilöiden ilmaisena versiona sekä maksettu yritysversio. Palvelu löytää sinulle kiinnostuksen kohteitasi vastaavan sisällön useissa WordPress-blogeissa, ja voit jakaa kyseisen sisällön verkkoosi.

Keskitaso

Medium on blogiympäristö ja sosiaalinen kirjanmerkkisivusto, jossa käyttäjät voivat julkaista ja tallentaa sisältöä myöhempää lukemista varten. Delicious oli sosiaalisten kirjanmerkkisivustojen isoisä, mutta se lopetettiin vuonna 2017, kun Pinboard osti sen.

Kuinka voin hyötyä sosiaalisista kirjanmerkeistä?

Sosiaalisten kirjanmerkkisivustojen avulla ihmiset voivat seurata trendien uutisia ja tapahtumia kuratoidulla ja merkityksellisellä tiedolla. Ammattilaisille ne ovat loistava tapa säästää artikkeleita ja resursseja, jotka voivat parantaa taitojasi ja tietopohjaa. Yrityksille osallistuminen sosiaalisiin kirjanmerkkisivustoihin voi lisätä tuotemerkkitietoutta ja verkkoliikennettä antamalla käyttäjille pääsyn sisältöön.