Skip to content

Mikä on sosiaalinen verkostoituminen?

6 de heinäkuu de 2021

Sosiaalisesta verkostoitumisesta on tullut jokapäiväinen, yleinen tapa käyttää Internetiä. Sosiaalinen verkostoituminen tarkoittaa sosiaalisen median verkkosivustojen ja sovellusten, kuten Facebook, Instagram ja Twitter, käyttöä yhteydenpitoon perheen, ystävien ja kiinnostuksen kohteidesi kanssa. Sosiaalinen verkostoituminen on yleistä kaikkialla maailmassa, varsinkin nuorten keskuudessa, mutta kaikki eivät ymmärrä tarkalleen, mitä se tarkoittaa. Tässä on yksinkertainen erittely sosiaalisen verkostoitumisen käytöstä, komponenteista ja yleisistä termeistä. Osoittaakseen, kuinka yleistä sosiaalinen verkostoituminen on, Emarketerin mukaan 90,4% Millennialla olevista, 77,5% X-sukupolvesta ja 48,2% vauvan ikäluokista on aktiivisia sosiaalisen verkostoitumisen käyttäjiä.

Sosiaaliset verkostot selitetty

Jos osallistut sosiaaliseen verkostoitumiseen, se tarkoittaa, että käytät sosiaalisen median sivustoja, jotka tunnetaan myös nimellä sosiaaliset verkostot, yhteyden muodostamiseen muihin. Jotkut suosituimmista sosiaalisen median sivustoista ovat Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, LinkedIn ja Pinterest. Vaikka erilaiset sosiaalisen median sivustot houkuttelevat tietyntyyppisiä käyttäjiä, Facebook on hyvä esimerkki yleisestä sosiaalisesta verkostosta. Kun liityt Facebookiin, saatat tuntea joitain muita ihmisiä, jotka käyttävät sivustoa ja lisäävät heidät ystäviksi. Kun käytät alustaa enemmän, voit lisätä ystäviä, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi, tai löytää tuntemiasi ihmisiä ja lisätä heidät myös. Muut ihmiset saattavat löytää sinut Facebookista ja yrittää olla yhteydessä sinuun. Mitä enemmän olet tekemisissä sosiaalisen median sivustojen, kuten Facebook, kanssa, sitä enemmän ystäväsi ja kiinnostuksen kohteesi kasvavat. Se muistuttaa verkostoitumista tosielämässä, esimerkiksi yrityskonferenssissa. Mitä enemmän olet tekemisissä muiden ihmisten kanssa ja löydä yhteisiä ystäviä ja kiinnostuksen kohteita, sitä laajemmaksi piirisi laajenee. Omnicoren mukaan kaikista aktiivisesti Internetiä käyttävistä ihmisistä 83% naisista ja 75% miehistä käyttää Facebookia.

Yhteiset sosiaalisen verkostoitumisen ehdot ja elementit

Jokaisella sosiaalisen verkostoitumisen sivustoilla ja sovelluksilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja näkökulmia, mutta useimmilla on yhteisiä elementtejä. Olitpa aloittamassa Facebook Twitteriä tai uutta sivustoa, kohtaat nämä ehdot.

Julkinen profiilisi

Profiilisi sisältää perustiedot sinusta, mukaan lukien valokuva, lyhyt elämäkerta, kaupunki, jossa asut, ja joskus enemmän henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten syntymäpäiväsi, missä olet käynyt yliopistossa ja mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi. Voit yleensä tehdä profiilistasi niin henkilökohtaisen tai epämääräisen kuin sinulle sopii. Tiettyyn teemaan, kuten musiikkiin tai elokuviin, omistetut sosiaaliset verkostot saattavat tarvita lisätietoja aiheesta. Esimerkiksi treffisivustot ovat sosiaalisia verkostoja, jotka keskittyvät rakastamaan otteluita, joten sinun on oltava selvä kuka olet ja mitä etsit, jotta voit löytää yhteensopivan henkilön.

Ystävät ja seuraajat

Ystävät ja seuraajat ovat sosiaalisen verkostoitumisen sydän ja sielu lisäämällä sosiaalinen komponentti. Ystävät ja seuraajat ovat ihmisiä, joille annat pääsyn profiilisi. He voivat nähdä kaikki tekemäsi kuvat ja viestit ja olla vuorovaikutuksessa kanssasi kommenttien ja ”tykkäysten” kautta (lisätietoja tästä myöhemmin). Voit myös nähdä heidän viestinsä ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Jotkut ihmiset nauttivat saavansa mahdollisimman paljon ystäviä ja seuraajia, kun taas toiset haluavat pienemmän, intiimimmän ystävien ja seuraajien ryhmän olla tekemisissä. Jotkut ihmiset jopa asettavat profiilinsa ”julkiseksi”, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa haluaa voi seurata heitä tai tulla heidän kanssaan ystäviksi. Tätä käytetään usein markkinointivälineenä. Kaikki sosiaalisen median sivustot eivät käytä termejä ”ystävät” tai ”seuraajat”. Esimerkiksi LinkedIn viittaa ”yhteyksiin”. Riippumatta termistä, jota he käyttävät, kaikilla sosiaalisilla verkostoilla on tapa nimetä luotettavia jäseniä, joilla on pääsy profiiliisi.

Kotisyöte

Useimmissa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa on jonkinlainen kotisivu, jonka näet kirjautumisen yhteydessä. Tämä näyttää yleensä syötteen, joka näyttää ystävien päivitykset. Kotisyötteen selaaminen vie sinut nopeasti kiinni toimintaan, ajatuksiin ja uutisiin, jotka ystävät haluavat jakaa.

Tykkäykset, kommentit ja osakkeet

Palautteen saaminen ja antaminen on valtava osa sosiaalista verkostoitumista. Osoittaakseen, että ystävä tai seuraaja on lukenut ja arvostanut viestiä, useimmilla sivustoilla on jonkinlainen ”tykkää” -painike, ehkä sydän tai peukkua. Facebookissa on joukko kuvakkeita, joiden avulla voit ilmaista reaktiosi viestiin, kuten suru, yllätys tai rakkaus. Ilmaiset itseäsi tarvitsematta sanoa mitään erityistä. Suurin osa sosiaalisen median sivustoista tukee kommentteja viesteissä. Koska sosiaalinen verkostoituminen kukoistaa vuorovaikutuksessa, kommentit ovat tärkeä osa. Kommentoitpa sitten, että jonkun vauva on söpö, tai tekemällä terävän poliittisen havainnon, kommentit luovat keskusteluja ja lisäävät sosiaalisen verkostoitumisen synergiaa. Kun useita ihmisiä kommentoi yhtä viestiä, sitä kutsutaan ketjuksi. Viestiketjut voivat olla lyhyitä tai sisältää satoja tai tuhansia kommentteja.

Ryhmät

Joissakin sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa on ”ryhmä” -elementti, joka auttaa käyttäjiä etsimään ihmisiä, joilla on samanlaisia ​​kiinnostuksen kohteita, tai keskustelemaan tietyistä aiheista. Ryhmä voi olla mitä tahansa ”Johnson High Class of 98” – ja ”People Like Like Books” – ”Doors Fans”. Sosiaalisen verkostoitumisen ryhmät ovat sekä tapa olla yhteydessä samanmielisiin ihmisiin että tapa tunnistaa kiinnostuksen kohteesi.

Hashtagit

Hashtag on sana tai avainsanailmaus, jota edeltää symboli #, jota kutsutaan a hash tai punnan merkki. Käyttäjät lisäävät hashtagin nimen tai lauseen avulla auttaakseen muita, jotka saattavat kiinnostaa sitä, löytämään sen, kun he etsivät avainsanaa tai tiettyä hashtagia. Esimerkiksi, jos lähetät kuvan vauvan söpöistä kasvoista ja lisäät # vauvojenmiljoja, ihmiset voivat löytää sen yhdessä muiden saman hashtagin sisältävien viestien kanssa, jos he etsivät tätä ilmausta. Hashtagit auttavat kiinnittämään huomiota viesteihisi ja kannustavat vuorovaikutukseen. Jotkut käyttäjät harhautuvat ja käyttävät hashtagia parin sanan välein. Yleensä yhdellä tai kahdella hashtagilla on enemmän vaikutusta kuin suurella määrällä niitä.

Merkintä

Tunnisteiden lisääminen on toinen yleinen osa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja, erityisesti Facebook ja Instagram. Jos lähetät valokuvan useista ihmisistä, voit tunnistaa toisen valokuvassa olevan henkilön merkitsemällä heidät yleensä napsauttamalla kuvaa ja lisäämällä heidän nimensä. Tunnisteiden lisääminen on tapa luoda enemmän vuorovaikutusta viesteihisi.

Pitäisikö sinun aloittaa sosiaalinen verkostoituminen?

Sosiaalinen verkostoituminen voi olla nautittavaa ja viihdyttävää. Se on hieno tapa pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen, ja se voi olla tehokas mainostyökalu yrityksille, taiteilijoille tai kaikille, jotka tarvitsevat altistumista. Sosiaalisen verkostoitumisen avulla voimme tavoittaa muita samankaltaisia ​​ihmisiä, kuten kirjoja, televisiota, videopelejä tai elokuvia. Se voi olla hieno työkalu toveruuteen ja vuorovaikutukseen.

Mihin sosiaaliseen verkostoon voin liittyä?

Sosiaalinen verkostoituminen on tarkoitettu sekä nuorille että vanhoille, ja sosiaalisen median sivustot palvelevat kaikkea yleisestä mielenkiinnosta erityisiin harrastuksiin. On olemassa kapealla sosiaalisia verkostoja, jotka keskittyvät tiettyyn teemaan tai lähetystyyliin. Suosituimmat sosiaalisen verkoston sivustot houkuttelevat monenlaisia ​​käyttäjiä. Kokeile sivustoa, joka vetoaa sinuun ja katso, sopiiko se hyvin. Voit aina lähteä ja kokeilla jotain muuta. Sosiaalisen median julkaisutrendit voivat muuttua usein, mutta nykyisiä suosittuja trendejä ovat selfiet, Throwback-torstain viestit ja parodiatilit.