Skip to content

Mikä on Spotify ja miten se toimii?

5 de heinäkuu de 2021

Spotify on äänen suoratoistopalvelu, joka lanseerattiin Euroopassa vuonna 2008 ja on sittemmin laajentunut useimmille tärkeimmille markkinoille, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada ja Australia. Musiikin suoratoiston lisäksi se toimii myös työkaluna podcastien kuluttamiseen.

Kuinka Spotify toimii?

Spotify on laillinen tapa suoratoistaa musiikkia verkossa ja kuunnella podcasteja. Yhtiö lisensoi kappaleita suurilta ja pieniltä levy-yhtiöiltä laajaan musiikkikirjastoonsa. Se maksaa oikeudenhaltijoille julkistamattoman määrän sen mukaan, kuinka monta kertaa ihmiset kuuntelevat kutakin kappaletta. Musiikin kuuntelu Spotifyssa on täysin ilmaista, mutta näet bannerimainoksia virallisissa sovelluksissa ja kuulet satunnaisen äänimainoksen kappaleiden välillä kompromissina. Voit kuunnella kokonaisia ​​albumeja Spotifyssa Spotify-henkilökunnan, taiteilijoiden ja muiden käyttäjien kuratoimien soittolistojen lisäksi. Samoin voit luoda Spotify-soittolistoja ja jakaa niitä. Jos haluat poistaa mainoksia, voit maksaa Spotify Premiumista, maksetusta jäsenyydestä, joka poistaa kaiken mainonnan sovelluksista, mahdollistaa kappaleiden lataamisen offline-kuuntelua varten ja muusta.

Spotify Free vs. Spotify Premium

Spotifyn ilmaisen version käyttö on täysin laillinen vaihtoehto useimmille ihmisille, jotka nauttivat musiikin suoratoistosta ja eivät välitä satunnaisesta kaupallisesta soittamisesta kappaleiden välillä. Mutta Spotify Premiumilla on muutamia etuja, jotka saattavat tuntua houkuttelevilta, mukaan lukien:

 • Parannettu äänenlaatu: Ilmainen suoratoisto toistaa jopa 160 kt / s kappaleita, kun taas Premium tarjoaa laadukkaamman toiston jopa 320 kbit / s.
 • Ei mainoksia: Spotify Premium -kokemus poistaa ääni- ja bannerimainokset.
 • Offline-kuuntelu: Spotify Premium -käyttäjät voivat ladata kappaleita offline-kuuntelua varten.
 • Showtime-tilaus: Spotify Premium for Students -sopimus sisältää pääsyn Showtime-kaapelikanavaan ja suoratoistosovelluksiin kaikkien yllä olevien etujen lisäksi.
 • Kuuntelevat osapuolet. Premium-käyttäjät voivat kuunnella Spotifyä jopa viiden ystävän kanssa ja valita kappaleita vuorotellen Group Session -ominaisuuden avulla.

Spotify Premium maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa, kun taas Spotify Premium opiskelijoille -vaihtoehto maksaa 4,99 dollaria kuukaudessa. Tavallinen Spotify Premium -tilaus tarjoaa ilmaisen 30 päivän kokeilujakson, joka on erinomainen tapa kokeilla etuja maksamatta mitään etukäteen. Spotify Premium for Family -maksuvaihtoehto on saatavana myös hintaan 14,99 dollaria kuukaudessa. Tämä tilausmalli antaa jopa viidelle yhdessä asuvalle henkilölle täyden pääsyn kaikkiin Spotify Premium -eduihin kaikilla tileillään. Spotify Duo -sopimus sisältää kaksi Premium-tiliä hintaan 12,99 dollaria kuukaudessa.

Spotify podcastereille

Spotify for Podcasters -ohjelma tarjoaa sisällöntuottajille mahdollisuuden tavoittaa maailmanlaajuinen yleisö. Palvelu on ilmainen podcastersille, mikä tarkoittaa, että heidän on pidettävä lähes kaikki tilaajansa tulot. Spotifyn Anchor-podcast-julkaisualustan avulla sisällöntuottajat voivat lisätä videoita podcasteihinsä, luoda kyselyjä ja olla yhteydessä tilaajiin muilla tavoin.

Kuinka luoda Spotify-tili

Suoratoistopalvelua varten sinun on luotava Spotify-tili. Voit tehdä tämän Spotify-verkkosivuston tilinluontisivulla tai napauttamalla Kirjaudu Vapaa avattuasi Spotify-sovelluksen mobiililaitteellasi.

Tilin luomiseksi sinun on annettava kelvollinen sähköpostiosoite, tilin salasana, käyttäjänimi, syntymäpäiväsi ja sukupuolesi. Koko prosessi kestää noin minuutin. Jos sinulla on Facebook-tili, voit kirjautua Spotifeen sitä käyttämällä. Kun kirjaudut sisään Facebookiin, sinun ei tarvitse huolehtia salasanan muistamisesta. Se lisää myös joitain sosiaalisia ominaisuuksia, kun käytetään Windows 10 Spotify -sovellusta.

Kuinka voin kuunnella Spotify-musiikkia?

Voit kuunnella Spotifyä missä tahansa tietokoneen tai älypuhelimen verkkoselaimessa virallisen Spotify-verkkosoittimen kautta tai lataamalla virallisen Spotify Music -sovelluksen iOS- tai Android-älypuhelimelle tai -tablet-laitteelle, Windows 10 -laitteelle, Mac OS -tietokoneelle tai Xbox Onelle tai PlayStation 4 -konsoli. Samsung Smart TV, Android TV, Amazon Fire TV ja Google Chromecast tukevat Spotifyä Sonos-, Amazon Alexa-, Google Home-, Denon-, Bose- ja Chromecast Audio -älykaiuttimien lisäksi. Joissakin automalleissa on myös Spotify Music-suoratoisto-yhteys. Vaikka verkkosoitin toimii täysin hyvin Windows 10 -tietokoneessa, paras Spotify-työpöytäkokemus on helposti virallinen Windows 10 Spotify Music -sovellus, joka sisältää paljon enemmän toimintoja, kuten offline-toiston. Albumeja on mahdollista ladata Spotify for Windows -sovellukseen, mutta vain jos olet Spotify Premium -tilaaja.

Kuinka löytää ystäviä Spotifysta

Voit seurata muita Spotifyn käyttäjiä nähdäksesi, mitä he suoratoistavat. Jos käytät Windows 10 -sovellusta, näet live-syötteen siitä, mitä kaikki ystäväsi kuuntelevat reaaliajassa, mikä tekee kuuntelukokemuksesta paljon sosiaalisemman. Näin löydät ystäväsi Spotifysta: Jos yhdistät Facebook-tilisi Spotifyssa, Spotifyn kanssa yhteyden muodostavien Facebook-ystäviesi tulisi jo seurata sinua ja päinvastoin.

 1. Valitse Hae.

 2. Kirjoita etsimäsi ystävän nimi hakupalkkiin. Jos et löydä ystävääsi, tarkista heiltä, ​​mitä nimeä he käyttävät Spotifyssa. He voivat käyttää lempinimeä tai aliasta.

 3. Vieritä näytön alareunaan ja valitse Katso kaikki profiilit.

  Ystävien etsiminen iOS Spotify Music -sovelluksessa.

 4. Selaa hakutulosluetteloa ja valitse ystäväsi nimi.

 5. Kun olet ystäväsi profiilissa, valitse Seuraa seurata niitä.

Kuinka ladata kappaleita Spotifysta

Jos maksat Spotify Premium -palvelusta, voit ladata kappaleita offline-kuuntelua varten. Valitettavasti yksittäistä kappaletta ei voi ladata itsestään. Voit ladata kappaleen vain osana albumia tai soittolistaa. Jos haluat ladata soittolistan tai albumin Spotifyssa, avaa se ja valitse ladata vaihtaa. Koko soittolistan tai albumin pitäisi nyt ladata älypuhelimeesi tai tablet-laitteeseesi.

Musiikkisoittolistan lataaminen Spotify-sovellukseen iPhonessa.

Jos haluat todella ladata vain yhden raidan, voit kiertää tämän rajoituksen luomalla uuden soittolistan, jossa on vain kyseinen kappale. Näin:

 1. Avaa ladattava kappale ja valitse oikean yläkulman ellipsi.

 2. Valitse Lisää soittolistaan > Uusi soittolista.

 3. Kirjoita uuden soittolistasi nimi ja valitse Luoda.

  Voit ladata yhden kappaleen Spotifyssa lisäämällä sen soittolistaan

 4. Valitse Kirjastosi alivalikosta.

 5. Valitse Soittolistatja valitse sitten uuden soittolistasi nimi.

 6. Valitse viereinen kytkin ladata.