Skip to content

Mikä on sppextcomobjpatcher.exe-prosessi ja mitä se tekee?

6 de heinäkuu de 2021

Sppextcomobjpatcher.exe on Windows 10 -prosessi, joka liittyy rekisteröintiavaimeen, jota käytit Windowsin kopion aktivoimiseksi. Se ei ole paha ohjelmisto, joten jos näet sen toimivan Tehtävienhallinnassa, sinun ei välttämättä tarvitse paniikkia, että järjestelmäsi on saanut tartunnan. Mutta jos se näkyy haittaohjelmien tarkistuksessa Malwarebytes Antimalware -työkalun kaltaisesta työkalusta, se voi olla syytä tarkastella lähemmin.

Mikä on Sppextcomobjpatcher.exe?

Windows 10: n Sppextcomobjpatcher on osa Microsoftin tuotteiden lisensointiin liittyvää avainhallintapalvelua (KMS). Sen tyypillisin käyttö on Windows 10 -lisenssin hallinta – ellet käytä paljon muita avainta vaativia Microsoft-tuotteita.

Tästä huolimatta, Windowsin halkeamat tai piraattiversiot käyttävät sppextcomobhpatcher.exe-tiedostoa yleisimmin kiertämään Microsoftin lisenssijärjestelmää. On mahdollista, että jos olet törmännyt siihen, se tarkoittaa, että Windows-versiosi on piraatti. Jos et ollut vastuussa Windowsin asennuksesta järjestelmään, sinun kannattaa harkita laillisen kopion ostamista ja rekisteröintiä. Lifewire ei suvaitse laittomasti valmistettujen ohjelmistojen käyttöä ja suosittelee, että päivität Windows-asennuksesi lailliseen. Saatat puuttua tärkeistä päivityksistä tai tietoturvakorjauksista, jotka voisivat suojata järjestelmääsi.

Pitäisikö minun poistaa Sppextcomobjpatcher?

Jos käytät laillista Windowsin kopiota, sinulla on vähän mahdollisuuksia törmätä sppextcomobjpatcheriin, mutta jos et, kannattaa poistaa se, koska se liittyy usein laittomasti ohjelmistoon. Voit tehdä sen suorittamalla haittaohjelmien tarkistuksen (he noutavat sen melkein aina näppäinlukijana) tai poistavat sen manuaalisesti. Se löytyy yleensä yhdestä seuraavista sijainneista: C: Windows Setup Scripts Win32 sppextcomobjpatcher

class = ”ql-syntax”> tai C: Windows Setup Scripts x64 sppExtComObjPatcher

class = ”ql-syntax”> Voit poistaa tämän tiedoston turvallisesti vahingoittamatta järjestelmääsi. Jos käy ilmi, että käytät Windows-laitetta, saatat kuitenkin saada ilmoituksen sellaisenaan, kun käynnistät järjestelmän uudelleen. Jos käytät tarkoituksellisesti Windowsin laittomia versioita, sinun ei tarvitse poistaa sppextcomobjpatcher Windows 10: stä. Se ei vaikuta järjestelmän päivittäiseen toimintaan. Tästä huolimatta olet vaarassa käyttää Windowsin laittomasti versiota. Virustorjunta tunnistaa sppextcomobjpatcher, koska se on mahdollinen haittaohjelmien tunkeutumispiste, jota on ehkä käytetty tartuttamaan järjestelmääsi asennuksen yhteydessä. Turvallisin tapa käyttää Windows 10 on käyttää laillista kopiota uusimpien tietoturva- ja ominaisuuskorjausten kanssa. Se ei ole kallista, ja se voi pitää sinut poissa suurista ongelmista, jos käyttöjärjestelmän laittomasti kopio löydetään.