Skip to content

Mikä on System32 Windowsissa?

4 de heinäkuu de 2021

System32 on Windows-käyttöjärjestelmän käyttämän kansion nimi. Hakemistossa on tärkeitä tiedostoja, jotka ovat välttämättömiä Windowsin normaalille toiminnalle, joten sitä ei pitäisi koskaan poistaa. Kaikki system32-kansion muodostavat tiedostot ja alikansiot kopioidaan kiintolevylle Windowsin alkuperäisen asennuksen aikana, yleensä C: Windows System32 . Tämä pätee sekä 32-bittisiin että 64-bittisiin Windows-versioihin. Jotkut system32-tiedostoista ovat ohjelmia, joita saatat olla tottunut käyttämään, mutta useimmat ovat sovellustiedostoja, joita käytetään eri tarkoituksiin, mutta joita et ole itse avaanut manuaalisesti. Koska monet tärkeistä Windows-järjestelmätiedostoista ovat system32: ssä, virheilmoitukset liittyvät usein tämän kansion tiedostoihin, erityisesti DLL-virheisiin. Se on myös ainoa paikka, josta löydät tiedoston dasHost.exe, jota käytetään yhteyden muodostamiseen langallisiin ja langattomiin oheislaitteisiin, kuten hiireen tai näppäimistöön.

Mitä System32 sisältää?

System32-kansio voi olla niin suuri kuin useita gigatavuja, joten siinä on aivan liian monta kohdetta luetteloitavaksi. Saatat kuitenkin olla yllättynyt tietäessäsi joitain asioita, jotka sillä on. On satoja EXE-tiedostoja, tuhansia DLL-tiedostoja ja muita asioita, kuten Ohjauspaneelin sovelmat, MS-DOS-sovellukset, DAT-tiedostot ja paljon muuta. Esimerkiksi kun avaat komentokehotteen, olet todella käynnissä cmd.exe kansiosta system32. Tämä tarkoittaa, että voit todella mennä C: Windows System32 -kansioon ja avaa useita tällaisia ​​ohjelmia, kuten Järjestelmän palauttaminen rstrui.exe-ohjelman kautta, Muistio ja notepad.exejne. Useimmissa tietokoneissa järjestelmäkäyttöasemansa on liitetty kirjaimeen C, mutta sinun saattaa olla erilainen. Toinen tapa avata system32-kansio aseman kirjaimesta riippumatta on suorittaminen % WINDIR% system32.

Mikä toimii System32: ssä?

Myös muut tavalliset ohjelmat suoritetaan tästä kansiosta, kuten Ohjauspaneeli, Tietokoneen hallinta, Levynhallinta, Laskin, PowerShell, Tehtävienhallinta ja levyn eheytys. Nämä ovat Windowsin mukana tulevia sovelluksia, joiden katsomme olevan osa käyttöjärjestelmää, koska ne on tallennettu system32-kansioon. MS32: n kaltaiset MS-DOS-sovellukset diskcomp.com, diskcopy.com, format.comja lisää.com – käytetään taaksepäin yhteensopivuuteen vanhempien ohjelmistojen kanssa. Tärkeitä palveluita ja prosesseja pidetään myös system32: ssa, kuten conhost.exe, svchost.exe, lsass.exe ja dashost.exe. Jopa kolmannen osapuolen ohjelmat voivat laittaa tiedostoja system32: een, kuten Dropbox service DbxSvc.exe. Jotkut system32: n alikansioista ovat konfig joka sisältää useita Windowsin rekisteritiedostoja, Kuljettajat – joka tallentaa laiteohjaimet ja isäntätiedoston ja oobe Windowsin aktivointitiedostoille.

Mitä tapahtuu, jos poistat System32: n?

Älä poista sitä pitäisi olla ainoa tarvitsemasi vastaus! Jos joku käski sinua poistamaan system32 korjaamaan jotain tai koska se on viruskansio tai jostain syystä, tiedä se monet asiat lakkaavat toimimasta jos poistat Windows system32-kansion. System32 on tärkeä kansio, joka tallentaa paljon tiedostoja, joista osa on aina aktiivisia ja käynnissä, jotta eri asiat toimisivat sujuvasti. Tämä tarkoittaa, että monet tiedostoista on lukittu eikä niitä voi poistaa normaalisti.

Windows 10: n System32-kansion kansioiden käyttö estetty -viesti

Ainoa varma tapa poistaa system32 olisi Windowsin ulkopuolelta, kuten pelastus / korjauskäynnistyslevyltä. FalconFourin Ultimate Boot CD on yksi esimerkki työkalusta, joka voi poistaa system32: n suojausrajoitukset ja antaa sinun poistaa kaikki tiedostot. Kuitenkin, vaikka sinäkin voisi poistaa helposti koko Windows system32-kansion, tietokoneesi ei toimi kuten sen pitäisi. Windows saattaa aloittaa korjausprosessin yrittänyt ladata puuttuvat tiedostot, tai se saattaa kysyä, haluatko käyttää kehittyneitä korjaustyökaluja. Seuraavassa olisi pitkä järjestelmävirhe, kun tietokone hitaasti hajoaa.

Windows 10: n automaattinen korjausnäyttö

Porrastetut komplikaatiot puuttuvasta järjestelmästä32

Ensinnäkin, olettaen, että Windows antaa sinun kirjautua sisään, saatat kohdata ” windows system32 ” – tiedostoon liittyviä perusvirheitä, jotka selittävät, että tiettyjä asioita ei voi suorittaa tai viestiä kunnolla, koska niitä ei löydy. Monia näistä ei ”löydy” tai ”puuttuu” DLL-virheitä. Esimerkiksi ajurien puuttuminen tekisi Windowsin mahdottomaksi kommunikoida tietokonelaitteistojen kanssa. Tämä voi sisältää näppäimistön ja hiiren, näytön, kiintolevyn jne. On vaikea tehdä paljon tietokoneellasi, kun laitteistoa, jota tarvitset vuorovaikutuksessa Windowsin kanssa, ei voida tunnistaa. Koska useita tärkeitä järjestelmäprosesseja poistettaisiin yhdessä system32: n kanssa, normaalit toiminnot lakkaavat toimimasta. Tämä saattaa vaikuttaa Internetin käyttöösi, työpöytä ei välttämättä näytä asioita kunnolla, ja saatat huomata, että jotain niin yksinkertaista kuin tietokoneen sammuttaminen ei toimi niin kuin pitäisi … ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Monet Windowsin tiedostot luottavat muihin tiedostoihin, joten jos edes osa system32: sta poistettiin, muut tiedot kansion sisällä ja ulkopuolella, jotka vaativat kyseisiä poistettuja kohteita, lakkaavat toimimasta ja johtavat todennäköisesti virheilmoituksiin. Kaikki edellä olettaen, että Windows pystyy lataamaan ollenkaan. Rekisterissä, jonka olisit poistanut system32: lla, on paljon ohjeita siitä, miten asiat toimivat, joten tietojen poistuessa yhdessä puuttuvien DLL-tiedostojen ja käyttöjärjestelmätiedostojen (ja nyt poistetun winlogon.exe-prosessin, jota käytetään kirjautumiseen) kanssa sisään), on erittäin epätodennäköistä, että näet koskaan kirjautumisnäytön.

Hal DLL-virhe Windows XP: ssä

Hal.dll-virhe Windows XP: ssä.
Näiden ongelmien lisäksi on suurin ongelma puuttuvasta winload.exe-tiedostosta, jota useimmat Windows-versiot käyttävät. BOOTMGR: n on ladattava tiedosto avaamaan muita asioita, joita käyttöjärjestelmän on toimittava, kuten ntoskrnl.exe, toinen tärkeä järjestelmätiedosto, jota käytetään muistin ja prosessien hallintaan. Muuten, ntoskrnl.exe olisi myös poistetaan, jos system32 poistettiin. Sen pitäisi olla jo selvää: system32: n poistamista ei ehdottomasti suositella eikä sitä pidä suorittaa. Vaikka luulet, että system32 on haittaohjelmien tartuttama, realistisempi puhdistusmenetelmä olisi haittaohjelmien skannaus tai Windowsin korjaaminen. Jos system32-kansio onnistuu poistumaan osittain tai kokonaan tai tartunnan saamiseksi liian korjattavaksi, paras tapa on asentaa Windows uudelleen.