Skip to content

Mikä on taggaus Facebookissa?

5 de heinäkuu de 2021

”Tunnisteiden lisääminen” on sosiaalinen ominaisuus, joka alkoi Facebookissa. Siihen liittyy ystävän nimen ja profiilin linkittäminen sosiaalisen verkoston valokuvaan, viestiin tai kommenttiin.

Tunnisteiden selitys

Alussa Facebook-koodaus voitiin tehdä vain valokuvilla. Tänään voit kuitenkin sisällyttää koodauksen lähes mihin tahansa Facebook-viestiin. Tunniste on lähinnä napsautettava nimi, joka näkyy valokuvan otsikossa. Kun viet kursorin kuvan päälle, joka on merkinnyt siihen käyttäjät, näet näiden käyttäjien nimet näkyvän kuvan päällä (usein heidän kasvojensa päällä). Tällä oli paljon järkeä silloin, kun se oli tarkoitettu yksinomaan valokuville, koska kuka tahansa, joka latasi valokuvia, voi merkitä niissä esiintyneet ystävänsä nimeämään jokaiselle kasvolle. Tunnisteiden lisääminen löytyy nyt kaikenlaisista muista sosiaalisista verkostoista, kuten Instagram, Tumblr, Twitter, LinkedIn ja paljon muuta.

Kuinka taggaus toimii Facebookissa

Kun merkitset jonkun viestiin, luot ”erityyppisen linkin”, kuten Facebook sanoo. Se todella linkittää henkilön profiilin viestiin, ja valokuvaan merkitylle henkilölle ilmoitetaan siitä aina. Jos koodatun käyttäjän yksityisyysasetukset on asetettu julkisiksi, viesti näkyy hänen omassa henkilökohtaisessa profiilissaan ja heidän ystäviensä uutisvirrassa. Se voi näkyä heidän aikajanallaan joko automaattisesti tai heidän hyväksyntänsä mukaan, riippuen siitä, miten heidän tagiasetuksensa on määritetty, josta keskustelemme seuraavaksi.

Tagin asetusten määrittäminen

Facebookissa on koko osio, joka on tarkoitettu aikajanan ja tunnisteiden asetusten määrittämiseen. Etsi vähän tietoa Facebook.com-profiilisi yläosasta alanuoli -kuvake Koti-painikkeen vieressä oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitä. Valita asetukset ja napsauta sitten Aikajana ja tunnisteiden lisääminen vasemmassa sivupalkissa. Näet täällä useita määritysvaihtoehtoja, jotka voit määrittää.

Kuka voi nähdä viestejä, joihin sinut on merkitty aikajanallasi ?: Jos asetat tämän arvoksi Kaikki, niin jokainen käyttäjä, joka tarkastelee profiiliasi, voi nähdä sinusta merkityt kuvat, vaikka et olisikaan heidän ystäviään. Vaihtoehtoisesti voit valita Mukautettu vaihtoehto, jotta vain läheiset ystävät tai jopa sinä yksin näkisit tagitut valokuvasi.

Kun sinut merkitään viestiin, ketkä haluat lisätä yleisöön, jos he eivät vielä ole siinä ?: Ihmiset, joille on merkitty tunniste, voivat nähdä viestin, mutta muut henkilöt, joita ei ole merkitty, eivät välttämättä näe sitä. Jos haluat, että kaikki ystäväsi tai mukautettu ystäväryhmä näkevät muiden kavereidesi viestit, joihin sinut on merkitty, vaikka heitä ei ole merkitty niihin, voit määrittää tämän tällä vaihtoehdolla.

Tarkastele viestejä, joihin ystäväsi merkitsevät sinut ennen kuin ne näkyvät aikajanallasi ?: Aseta tämä arvoksi Päällä jos et halua, että valokuvat, joihin sinut on merkitty, julkaistaan ​​omalla aikajanallasi ennen kuin hyväksyt jokaisen niistä. Voit hylätä tunnisteen, jos et halua, että sinut merkitään. Tämä voi olla hyödyllinen ominaisuus välttääksesi imartelemattomia valokuvia näkymästä profiilissasi yhtäkkiä kaikkien ystäviesi nähtäväksi.

Tarkista, mitä muut ihmiset näkevät aikajanallasi: Valitse Näytä tarkastella profiiliasi käyttäjänä, joka ei ole ystäviä tai yhteydessä sinuun millään tavalla. Asetuksistasi riippuen voit nähdä, näkyvätkö taggaamasi valokuvat täällä vai eivät.

Tarkistustunnisteet, jotka ihmiset lisäävät omiin viesteihisi ennen kuin tagit näkyvät Facebookissa ?: Ystäväsi voivat merkitä itsesi tai sinut valokuviin, jotka kuuluvat omiin albumeihisi. Jos haluat pystyä hyväksymään tai hylkäämään ne ennen kuin ne tulevat näkyviin ja näkyvät aikajanallasi (samoin kuin ystäviesi uutisissa), voit tehdä tämän valitsemalla Päällä.

Kuinka merkitä joku valokuvaan tai viestiin

Valokuvan merkitseminen on erittäin helppoa. Noudata vaiheita 1–4 oppiaksesi merkitsemään jonkun valokuvaan, tai siirry vaiheeseen 5 oppiaksesi merkitsemään jonkun viestissä tai kommentissa.

  1. Kun katsot valokuvaa Facebook.com-sivustossa, etsi Merkitse valokuva vaihtoehto alareunassa ja valitse se.

    Kuvakaappaus Facebook.comista.

  2. Aloita merkitseminen napsauttamalla kuvaa (kuten ystäväsi kasvot).

  3. Avattavan ruudun, jossa on ystäväluettelosi, pitäisi tulla näkyviin, joten voit valita kaverin tai kirjoittaa hänen nimensä löytääksesi heidät nopeammin.

  4. Valitse Valmis koodaus kun olet merkinnyt kaikki valokuvassa olevat ystäväsi. Voit lisätä vaihtoehdon sijainnin tai muokata milloin haluat.

  5. Jos haluat merkitä jonkun tavalliseen Facebook-viestiin tai jopa postikommenttiin, sinun tarvitsee vain kirjoittaa @ -symboli ja ala sitten kirjoittaa käyttäjänimi, jonka haluat merkitä, suoraan symbolin viereen ilman välilyöntejä. Samoin kuin valokuvien merkitsemisessä, kirjoittamalla ”@nimi” tavalliseen viestiin, näkyviin tulee avattava ruutu, jossa on luettelo tagien ehdotuksista. Voit tehdä tämän myös viestien kommenttiosissa. On syytä huomata, että Facebook antaa sinun merkitä ihmisiä, joiden kanssa et ole ystäviä, jos keskustelet kommenteissa ja haluat heidän näkevän kommenttisi.

Valokuvatunnisteen poistaminen

Voit poistaa tunnisteen, jonka joku antoi sinulle katsomalla valokuvaa ja valitsemalla Vaihtoehdot alaosassa ja valitse sitten Ilmoita / poista tunniste. Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Haluan poistaa tunnisteen: Valitse tämä ruutu poistaaksesi tunnisteen profiilistasi ja valokuvastasi.

Pyydä valokuvan poistamista Facebookista: Jos tämä valokuva on mielestäsi sopimaton millään tavalla, voit ilmoittaa siitä Facebookille, jotta he voivat päättää, onko se poistettava.

Postitunnisteen poistaminen

Jos haluat poistaa tunnisteen viestistä tai sen kommentista, jonka jätit siihen, voit tehdä sen yksinkertaisesti muokkaamalla sitä. Valitse vain nuoli alaspäin -painiketta viestisi oikeassa yläkulmassa ja valitse Muokkaa viestiä muokata sitä ja ottaa tunniste pois alla. Jos kyseessä on kommentti, jonka jätit viestiin ja josta haluat poistaa tunnisteen, voit tehdä saman valitsemalla kommentin oikeassa yläkulmassa olevan alanuolen ja valitsemalla Muokata. Lisätietoja Facebookin valokuvien merkitsemisestä on käymällä Facebookin virallisella ohjesivulla, joka voi auttaa sinua vastaamaan kaikkiin valokuvien merkitsemistä koskeviin kysymyksiisi.