Skip to content

Mikä on taggaus verkossa?

4 de heinäkuu de 2021

Merkintä on avainsanojen käyttö digitaalisessa omaisuudessa tulevaisuuden sisällön löytämisen helpottamiseksi. Suurin osa online- ja graafisesta sisällöstä tukee tunnisteita – esimerkiksi valokuva, twiitti tai video. Jopa blogikirjoitusten kaltaiset asiat tukevat nyt tunnisteita. Adoben Photoshop Album -digitaalivalokuvien järjestäjä toi tunnisteiden konseptin digitaalisen valokuvauksen valtavirtaan, ja suosittu online-valokuvien jakamispalvelu Flickr auttoi myös kannustamaan trendiä. Nyt monet valokuvien järjestämisohjelmat käyttävät tunnistemetaforia, mukaan lukien Corel Snapfire, Googlen Picasa, Microsoft Digital Image ja Windows Photo Gallery Windows Vistassa. Valokuvien tunnisteet edustavat kehitystä tyypillisessä menetelmässä järjestää kuvakokoelmat.

Vanha tapa: kansiot

Kansiokäsitettä käytettiin aikoinaan tapana ryhmitellä ja järjestää digitaalista dataa, mutta sillä oli rajoituksia. Merkittävin, etenkin digitaalisten valokuvien järjestämisen kannalta, oli, että kohde voitiin sijoittaa vain yhteen kansioon, ellet kopioi sitä. Esimerkiksi, jos napsautit digitaalisen valokuvan auringonlaskusta, joka otettiin lomallasi Indian Rocks Beachillä Floridassa, sinulla oli dilemma siitä, asetetaanko se auringonlaskujen, rantakuvien tai lomasi kansioon. Sijoittaminen kaikkiin kolmeen kansioon aiheuttaisi levytilan tuhlausta ja aiheuttaisi paljon hämmennystä, kun yritit seurata useita kopioita samasta kuvasta. Mutta jos laitat valokuvan vain yhteen kansioon, sinun on päätettävä, mikä sopii parhaiten.

Uusi tapa: koodaus

Kirjoita tunniste. Auringonlaskun kuvan luokitteleminen on paljon vähemmän dilemma tämän käsitteen kanssa: Sinä vain merkitset sen sanoilla auringonlasku, Indian Rocks Beach, loma tai muilla sopivilla sanoilla. Tunnisteiden todellinen voima paljastuu, kun on aika löytää valokuvasi myöhemmin. Sinun ei enää tarvitse muistaa, mihin panit. Sinun tarvitsee vain miettiä valokuvan joitain näkökohtia, joita olet ehkä käyttänyt tagissa. Kaikki tähän tagiin liittyvät valokuvat voidaan näyttää, kun haet sitä. Tunnisteet ovat erityisen hyödyllisiä tunnistamaan valokuvissasi olevat ihmiset. Jos merkit jokaisen kuvan jokaiselle kasvolle kuuluvilla nimillä, voit löytää kaikki tietyn henkilön kuvasi hetkessä. Voit myös yhdistää ja sulkea pois tunnisteita tarkentaaksesi hakutuloksiasi. Haku Suzi ja pentu näyttää kaikki kuvat Suzista pentun kanssa. Sulje pois syntymäpäivä samasta hakulausekkeesta ja löydät kaikki kuvat Suzista ja pennusta paitsi merkityt syntymäpäivä.

Tunnisteiden lisääminen ja kansiot täydellisessä harmoniassa

Merkinnällä on myös joitain haittoja. Tunnisteiden käytöstä voi tulla hankala ilman hierarkiaa. On myös houkutus luoda paljon tunnisteita tai hyvin erityisiä tunnisteita, joten satojen niiden hallinnasta tulee yhtä paljon vaivaa kuin itse kuvien hallinnasta. Mutta yhdessä kansioiden, kuvatekstien ja luokitusten kanssa tunnisteet voivat olla tehokas työkalu. Merkitseminen merkitsee merkittävää muutosta tapassa, jolla digitaalista tietoa lajitellaan, tallennetaan, haetaan ja jaetaan.