Skip to content

Mikä on taitettava puhelin?

3 de toukokuu de 2021

Taitettava puhelin on älypuhelin, jossa on erityinen näyttö, joka voidaan taittaa kahtia, aivan kuten paperiarkki. Vuonna 2011 Samsung alkoi ensin puhua näistä taitettavista näytöistä, jotka voidaan taittaa tai rullata, mutta vasta taitettava puhelin paljastettiin vasta vuonna 2018. Joustavat näytöt eivät ole uusia. Olemme yhdessä katsoneet niitä vuosia, haaveillessamme siitä päivästä, jolloin meillä voisi olla laitteita, jotka hyötyvät tästä joustavuudesta. Mutta on kulunut vuosia nähdä edes pieni osa tekniikan sallimista ominaisuuksista.

Taitettavat puhelimet eivät ole uusia

Kun käytät termiä ”taitettava puhelin ” mikä todennäköisesti tulee mieleen, on vanhan puhelimen puhelin. Ne simpukkalaitteet, joiden toisella puolella oli näppäimistö ja toisella pieni näyttö. Nämä olivat alkuperäisiä taitettavia puhelimia. Mutta olemme 2000-luvulla, joten olisi järkevää, että tekniikan pitäisi tarttua nykyisiin kykyihimme.

ZTE Axon M.
ZTE-mobiililaitteiden ystävällisyys
Jossakin määrin sillä on. Otetaan esimerkiksi ZTE Axon M.Se on taitettava puhelin, mutta siinä on kaksi näyttöä vastakkain, ja ne on erotettu keskellä olevalla kehyksellä. Siinä ei ole yhtä joustavaa näyttöä, joka taittuu saumattomasti, mutta huhujen mukaan tämäntyyppiset näytöt (ja laajennuksena todella taitettavat puhelimet) ovat horisontissa.

Microsoftin taitettava puhelin: Surface Duo

Lokakuussa 2019 Surface-tapahtuman aikana Microsoft esitteli taitettavan Android-puhelimen Surface Duo, joka käynnistettiin vuoden 2020 lopussa.

Microsoft Surface Duo -älypuhelin.

Microsoft
Toisin kuin Galaxy Fold, Duo on kahden näytön laite, joka avautuu ja sulkeutuu kuin kirja. Se tukee myös kynää.

Samsungin taitettava puhelin: Galaxy taitettava

Yksi merkittävä taitettava puhelinilmoitus tuli 7. marraskuuta 2018, kun Samsung ilmoitti ensimmäisestä taitettavasta puhelimestaan, Galaxy Foldista.

Suunnittelupiirrokset Samsungin taitettavasta puhelimesta, joka näkyy näytöllä Samsungin kehittäjien konferenssissa 2018

Samsungin ystävällisyys
Ilmoitus tuli Samsung Developers Conference -kokouksen aikana lyhyen, hämärän videon muodossa, jossa näytettiin laatikkomainen laite, jonka sisätiloissa oli paitsi saumaton 7,3 tuuman taitettava näyttö – nimeltään Ääretön näyttö – mutta myös täysin toimiva 4,5 tuuman etunäyttö, jonka avulla käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa laitteen kanssa suljettuna. Puhelimen paksuus oli pettymys käyttäjille, jotka myöhemmin oppivat Samsungin peittävän puhelimen piilottamaan todellisen muodon.

Royole-taitettava puhelin

Yleinen väärinkäsitys on, että Samsung piti ensimmäisen ilmoituksen tällaisesta puhelimesta. Todellisuudessa suhteellisen nuori kiinalainen yritys Royole ilmoitti oman taitettavan puhelimensa, Royole FlexPain, julkaisemisesta lokakuussa 2018. Royole aloitti niiden toimittamisen toisen sukupolven laitteeksi joulukuussa 2018.

Royole FlexPai taitettava älypuhelin.

Royole Corporationin ystävällisyys
FlexPai-laitetta voidaan käyttää taitettuna älypuhelimena tai se voi avautua 7,8 tuuman tablet-laitteeksi, jossa on Water OS. Valitettavasti laitteen varhaiset tarkastelut väittivät, että se oli kooltaan kookas, eikä se ollut täysin luotettava käytettäessä.

Taivutettavien puhelimien haasteet

Taitettavan puhelimen käsite on futuristinen unelma pienestä, ohuesta laitteesta, joka taittuu sopivaksi taskuusi. Taitettuna sitä voidaan käyttää älypuhelimena; auki, se käyttäytyy enemmän kuin tabletti. Tällaisen laitteen todellisuus aiheuttaa kuitenkin monitahoisia haasteita, joita valmistajien on voitettava:

  • Näyttö: Oikean materiaalin löytäminen kokoontaitettavan ja tukevan näytön rakentamiseksi on osoittautunut vaikeammaksi kuin useimmat valmistajat tajusivat. Tästä syystä Samsung on kehittänyt taitettavaa puhelinta vuodesta 2011. Käyttäjät ovat tottuneet vahvaan, kauniiseen, lasiset kosketusnäytöt löytyvät useimmista älypuhelimista. Nämä näytöt kestävät sormenpäiden syötön painetta ja ovat jopa kestävyydeltään kestäviä, jotta ne eivät naarmuta jatkuvasta käytöstä ja kynän syötöstä. Taitettavalla puhelimella ei ole näitä ominaisuuksia. Puhelimen luonteen vuoksi taivutettavan näytön on oltava joustava, mikä tarkoittaa polymeerimuoveilla tehtyjä malleja, jotka voivat naarmuuntua ja naarmuuntua.
  • Akku: Suurempi näyttö tai jopa kaksoisnäyttö tarkoittaa dramaattisesti lisääntynyttä virrankulutusta, mikä voi olla haaste nykyisille älypuhelinten akuille. Akkuvirrassa ja käyttöiässä on tapahtunut useita parannuksia viime vuosina, mutta on todennäköistä, että tarvitaan lisää parannuksia toimivan tablet-laitteen ja älypuhelimen yhdistelmän tehontarpeiden huomioon ottamiseksi.
  • Käyttöjärjestelmä: Nykyiset käyttöjärjestelmät on suunniteltu joko älypuhelimelle tai tablet-laitteelle, mutta eivät molemmille. Taitettava puhelin tarvitsee kokonaan uudistetun käyttöjärjestelmän (ja siihen sopivat sovellukset), joka voi sopeutua jatkuvasti muuttuvaan näytön kokoon. Googlen Android-käyttöjärjestelmä näyttää olevan paras vastaus ongelmaan, koska Android on jo pitkään vaadittu toimimaan saumattomasti useissa kaikenkokoisissa ja toiminnallisissa laitteissa. Tätä varten Google ilmoitti Samsung Developers Conference -konferenssissa tekevänsä tiivistä yhteistyötä Samsungin kanssa kehittääksesi uudelle muodolle sopivan käyttöjärjestelmän. Yhtiö on jopa mennyt niin pitkälle, että julkisesti ilmoittaa tulevasta Android-versiosta – Android 10 (aiemmin tunnettu nimellä Q) – tukee sisäänrakennettavia puhelimia.
  • Valmistusprosessi: Uusi muotokerroin tarkoittaa aivan uutta valmistusprosessia. Nykyinen älypuhelinten valmistus on vakiintunutta, mutta taitettavien puhelimien suunnittelu tarkoittaa muutakin kuin vain muutosta näytössä. Se tarkoittaa myös näiden näyttöjen koteloiden, valmistusprosessissa käytettyjen liimojen ja monien puhelimen komponenttien vaihtamista. Tähän tilaan siirtyvien yritysten on oltava valmiita investoimaan voimakkaasti valmistuskustannuksiin uuden tyylisen puhelimen rakentamiseksi. Tietysti suuri osa kustannuksista siirtyy kuluttajille laitteiden hinnoissa. Royole FlexPai myy vähittäismyyntihinnalla noin 1300 dollaria Yhdysvaltoihin, mikä tekee siitä markkinoiden kalleimman puhelimen, mutta käyttäjien ollessa jo valmiita maksamaan noin 1000 dollaria älypuhelimesta, valmistajien ei välttämättä ole niin venytettyä pyytää korkeampia hintoja.

Taitettavat puheluhuhut

Taitettavat puhelinmarkkinat ovat hyvin nuoria, ja sinänsä Internetissä on paljon huhuja. Tässä on näyte näistä huhuista: Pidämme tämän ajan tasalla, joten tarkista tilanne säännöllisesti saadaksesi tietää, mitä uutta näillä markkinoilla on.

  • Huawei taitettava puhelin: Syyskuussa 2018 Huawei antoi lausunnon, jonka mukaan he työskentelevät taitettavan puhelimen parissa, jonka pitäisi vapautua vuoden kuluessa. Internetissä on huhuja siitä, että Huawei kiirehtii yrittämään vapauttaa laitetta kilpailijansa Samsungin edessä.
  • Applen taitettava puhelin: Yhtiön luonteensa mukaisesti Apple ei ole edes tunnustanut taitettavaa puhelinta, eikä yhtiöltä ole tullut mitään suunnitelmista julkaista tällaisia ​​laitteita ennen vuotta 2020. Apple kuitenkin odottaa, että kaikki muut tekevät, ennen kuin julkaisevat jotain. joka puhaltaa ovet markkinoilta, joten kuka tietää, mitä tulevaisuus voi odottaa tämän yrityksen taivutettavassa puhelimen etuosassa.
  • Intel-taitettava puhelin: Intel, kuten ZTE, on työskennellyt kaksoisnäyttölaitteella, ja huhujen mukaan se voi olla ensimmäinen askel kohti taitettavaa laitetta, mutta mitään konkreettista ei ole jaettu julkisesti.

Xiaomi, Lenovo ja LG taitettavat puhelimet ovat myös huhujen mukaan.