Skip to content

Mikä on TDMA ja mitä se tekee?

5 de heinäkuu de 2021

Time Division Multiple Access (TDMA) on langaton tekniikka, jota matkapuhelinoperaattorit käyttävät puheluiden yhdistämiseen 2G-verkossa. Yhdysvaltojen matkapuhelinpalvelujen tarjoajat ovat poistamassa 2G: tä, mikä tarkoittaa, että 2G-puhelimet eivät enää toimi Yhdysvalloissa. Jos etsit halpaa matkapuhelinta tai tuotua langatonta laitetta, sinun on kiinnitettävä huomiota mobiiliverkkoihin, joita nämä laitteet tukevat. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää matkapuhelintekniikoista, jotta voit ostaa luotettavan langattoman laitteen, joka toimii Yhdysvalloissa.

Miksi solujen tarjoajat vaihtavat tekniikkaa?

Matkapuhelinoperaattorit päivittävät jatkuvasti laitteitaan ja kehittävät uutta tekniikkaa matkapuhelupalvelujensa laadun parantamiseksi. Samaan aikaan kuluttajien kysyntä datalle ja solujen peittävyydelle kasvaa edelleen, mikä lisää matkapuhelintarjoajille kohdistuvaa painetta sijoittaa enemmän käyttäjiä ja kapasiteettia kanaviinsa. Yksi uusimmista tekniikoista on 5G. Kirjaimessa ”5G” oleva ”G” viittaa langattoman tekniikan sukupolveen. 5G on yksinkertaisesti yksi monista päivityksistä, jotka alkoivat 1G: llä, ennen kuin siirryimme 2G, 3G ja sitten 4G. Jokainen seuraava sukupolvi tukee enemmän käyttäjiä tehokkaammin.

TDMA ja matkapuhelimesi

TDMA on yksi monista menetelmistä, joita matkapuhelinoperaattorit käyttävät tiedonsiirtoon, ja sitä käytetään 2G: ssä globaalina matkaviestintäjärjestelmänä (GSM). AT&T ja T-Mobile käyttävät GSM: tä, kun taas Sprint & Verizon käyttää Code Division Multiple Accessia (CDMA) verkkojensa ylläpitoon. TDMA: ta käytti Western Union alun perin vuonna 1979 Westar 3 -viestintäsatelliittiinsa. TDMA: n etuna on, että tämä tekniikka jakaa signaalit eri aikaväleihin. Puheluja soitettaessa kukin puhelu käyttää erillistä aikaväliä, jolloin useat asemat voivat jakaa saman radiotaajuuden käyttäessään vain osan kanavansa kapasiteetista. GSM-puhelimissa on irrotettava SIM-kortti, joka yhdistää puhelimen tiettyyn matkapuhelinoperaattoriin ja pitää tilaajan tilaustiedot. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa SIM-kortti ulos ja laittaa se toiseen puhelimeen, jolla on nyt uusi puhelinnumero.

Miksi puhelinoperaattorit luopuisivat GSM-palvelusta?

Suurimmilla matkapuhelinpalvelujen tarjoajilla on Federal Trade Commissionin (FTC) lisenssi, joka antaa heille pääsyn taajuuksien lohkoihin eri puolilla maata. Nämä tehtävät rajoittavat jokaisen operaattorin tiettyyn taajuuksien tilaan, jota he voivat käyttää asiakkailleen. Pyrkiessään vapauttamaan tilaa rajoitetulla taajuusalueella, operaattorit poistavat vanhemmat tekniikat, kuten GSM, jotta tilaa tehokkaammille ja vankemmille tekniikoille, kuten 5G. TDMA: ta hyödyntävä GSM on suunniteltu yksinomaan 2G: lle, eikä sillä ole kapasiteettia 3G: lle, 4G LTE: lle tai 5G: lle. Tämän seurauksena puhelinoperaattorit sammuttavat 2G: n, jotta tilaa uudemmille ja tehokkaammille verkoille. Jotkut ovat jo sulkeneet 2G-palvelunsa; pian 2G GSM-puhelimet eivät toimi Yhdysvalloissa.

Mikä on rajoitetun GSM-kattavuuden vaikutus?

Jokainen matkapuhelinoperaattori on ilmoittanut suunnitelmistaan ​​sulkea 2G-verkkonsa Yhdysvalloissa:

  • AT&T sulki 2G-verkon vuonna 2017.
  • Sprint aloittaa 2G- ja 3G-verkon sulkemisen vuonna 2021.
  • Verizon on sulkenut 2G-verkkonsa vuoden 2019 lopussa.
  • T-Mobile on suunnitellut 2G-sammutuksensa lopettamisen vuodelle 2020.

Keskeiset takeawayt TDMA: n suhteen

Langattomat laitteet, jotka käyttävät 2G-verkkoa, ovat halpoja, mutta niillä on yleensä hitaampi tiedonsiirtonopeus, mikä tekee niistä ihanteellisen lapsille tai ihmisille, jotka yrittävät säästää rahaa matkapuhelimen kustannuksissa olematta käyttämättä puhelinta dataan. Nämä halvemmat laitteet eivät enää toimi Yhdysvalloissa, kun 2G-verkon sammutus jatkuu. Kun ostat uutta matkapuhelinta, älä osta matkapuhelinta tai Yhdysvaltojen ulkopuolella valmistettua matkapuhelinta, joka käyttää GSM-verkkoja, koska Yhdysvaltojen verkkotaajuudet eivät tue niitä. Jos sinulla on jo 2G-laite, on aika päivittää uudempaan laitteeseen, joka käyttää 4G- tai 5G-tekniikkaa.