Skip to content

Mikä on Tessellation?

6 de heinäkuu de 2021

Tessellation ei ole uusi kuuma grafiikkatekniikka, joka se oli aiemmin – jätä se säteiden jäljittämiseen – mutta se on silti yksi tärkeimmistä peleissä käytetyistä tekniikoista, jotta heidän virtuaalimaailmansa tuntuisivat todellisemmilta ja elävämmiltä. Se tekee sen laatoittamalla tasaisia ​​geometrisia muotoja, joissa ei ole päällekkäisyyksiä tai aukkoja, jotta esineisiin ja hahmoihin lisätään paljon enemmän syvyyttä ja että kaikki tuntuu 3D: stä ja mukaansatempaavammaksi. Se voi myös tehdä kehitysprosessista helpompaa.

Tessellointi ja työskentely kolmioiden kanssa

DirectX11: n mukana tullut Tessellation on itsessään menetelmä yksityiskohtien lisäämiseksi kohtauksessa jakamalla kolmioverkot, jotka muodostavat esineitä ja hahmoja pelimaailmassa. Tessellation sallii näiden kolmioiden massiivisen jakamisen, jolloin jokainen puolittaminen (tai kaksinkertaistaminen, näkökulmastasi riippuen) luo yhä hienompia yksityiskohtia, koska reunat ovat vähemmän karkeita ja mallit vivahteikkaampia. Pelkästään tämä ei aiheuttaisi huomattavasti parempaa vaikutusta. Ehkä lisäämällä kerroksen yksityiskohtia kuvaan, jota ei muuten ollut, mutta taiteellinen tekstuuri yksin voi tehdä sen. Tessellation on erityinen, koska se on yhdistetty siirtymäkartoitukseen (se eroaa hieman kolhukartoista). Eli käytännöllisesti katsoen tekstuuri, joka voi tallentaa tietoja sen korkeudesta – kuinka pitkälle se työntyy pohjasta. Tessellaatiopelit ja vertailuarvot hyödyntävät tätä luomaan esineitä ja maisemia paljon syvemmällä. Vaikka sitä käytetään tyypillisesti yhdessä muiden visuaalisten tekniikoiden kanssa, Unigine Heaven-vertailuarvo antaa selkeän muistutuksen siitä, kuinka voimakas tessellointi voi olla oikeissa olosuhteissa.

Yllä olevasta kuvasta näet, että portaat, jotka olivat aiemmin tasainen ramppi, jossa oli portaiden muotoinen rakenne, muuttuvat 3D-esitykseksi portaasta, jossa tessellation. Tämä on äärimmäinen tapaus – yksikään pelikehittäjä ei voi luottaa yksinomaan tessellointiin tällaisen tärkeän visuaalisen ominaisuuden suhteen – mutta se osoittaa, miten tessellillä voi olla vaikutusta oikeissa olosuhteissa.

Miksi käyttää Tessellation-grafiikkaa?

Niin paljon kuin Unigine Heavenin kaltaisten vertailuarvojen tessellaatioefekti on kaunis, se ei todellakaan ole hämmästyttävän niin – varsinkin vuonna 2020. Mutta se ei myöskään ole ainutlaatuinen. Ei ole mitään syytä, että tällaista 3D-visuaalista vaikutusta ei voida saavuttaa luomalla tämän syvyyden ja mittakaavan malli ja kuvioimalla se asianmukaisesti. Joten miksi käytämme tessellation-grafiikkaa sen sijaan? Lopullinen syy on, koska se on helpompaa ja halvempaa. Ei dollarin kustannusten, vaan järjestelmän resurssien kannalta. On paljon helpompaa luoda matalan yksityiskohdan malli, johon on sovellettu korkealaatuista tekstuuria ja siirtymäkarttaa, kuin luoda erittäin yksityiskohtainen malli tekstuurin kanssa. Tämä tekee kehittäjälle paljon helpompaa luoda yksityiskohtaisia ​​kohtauksia tessellationin avulla

Tesellation Games: Mikä vaikutus on?

Kun Tessellationilla on kyky vaikuttaa äärimmäisen tehokkaasti grafiikkaan, vaikka se ei aina toteudu yhtä suuressa määrin, mitä vaikutusta sillä on peleihin? Säiliö tessellation päälle valitsemassasi pelissä kehysnopeutesi? Ei tyypillisesti. Head to head -testit suosituissa peleissä, joissa käytetään tessellointia, kuten GTA V, ehdottaa, että vaikutus on minimaalinen, menettää vain muutaman kuvan sekunnissa vaativimmissakin tapauksissa, joissa pelaaminen on voimakasta. SapphireNationin perusteellinen analyysi osoittaa, että HDR: n ja terävyysalueiden kaltaisilla vaikutuksilla voi olla paljon suurempi vaikutus suorituskykyyn kuin mikään tessellointi vaatii.