Skip to content

Mikä on tietosuunnitelma?

1 de toukokuu de 2021

Datasuunnitelma on osa palvelua, jonka matkapuhelinoperaattorit tarjoavat sinulle yhteyden kaikkialla taivaan alla. Avainsana tässä on liitettävyys. Haluat pääsyn Internetiin missä tahansa, älypuhelimellasi tai muulla mobiililaitteella. Tietosuunnitelmaan kuuluu yhteyden muodostaminen 3G-, 4G-, 5G- tai LTE-verkkoon.

Tarvitsenko tietosuunnitelman?

He kutsuvat sitä datasuunnitelmaksi, koska toisin kuin perinteinen GSM-palvelu, joka tarjoaa vain puhetta ja yksinkertaista tekstinsiirtoa, se tarjoaa tiedonsiirron IP-verkon kautta ja lopulta yhteyden Internetiin, johon pääsee multimediaresursseihin. Ota jonkin verran aikaa suunnitellaksesi ennen sopimuksen allekirjoittamista. Tarvitset tietosuunnitelman, jos esimerkiksi

  • Sinulla on oltava jatkuva pääsy sähköpostiisi liikkeellä ollessasi;
  • Haluat käyttää VoIP: tä laajasti;
  • Sinulla on oltava pääsy sosiaalisen verkostosi tiliin liikkeellä ollessasi;
  • Sinun on voitava jakaa teksti- ja multimediatiedostoja missä tahansa;
  • Käytät pilvipalvelua ja tarvitset pääsyn mistä tahansa;
  • Et vain voi voittaa tätä tarvetta pelata online-pelejä;
  • Haluat suoratoistaa musiikkia ja videoita liikkeellä ollessasi.
  • Haluat vain tuntea yhteyden.

Jotkut ihmiset ovat tyytyväisiä Wi-Fi-hotspotiin kotona, työpaikalla tai julkisilla paikoilla eivätkä tarvitse liikkuvuutta kaikkialla.

Mitä tietosuunnitelma maksaa?

Datasuunnitelmien kustannukset vaihtelevat kuukausittain ostamasi kaistanleveyden määrän mukaan. Se riippuu myös sopimuksesta, jonka teet ostaessasi älypuhelinta, sillä useimmat tietosuunnitelman palveluntarjoajat niputtavat palvelunsa uusilla laitteilla, joita myydään paljon halvemmalla, kun ne myydään liitteenä yhden tai kahden vuoden palvelusitoumuksella. Keskimääräinen tietosuunnitelma maksaa noin 25 dollaria kuukaudessa 2 gigatavun kuukausirajalle, joka lasketaan sekä ylös- että alaspäin. Tämän lisäksi maksat noin 10 senttiä jokaisesta käyttämästäsi megatavusta.

Kuinka paljon tietoja kuukaudessa?

Tyypilliset paketit tietosuunnitelmille ovat (esimerkkinä) 200 Mt, 1G, 2G, 4G ja rajoittamattomat. Mitä pidempi raja, sitä enemmän kuukausimaksusi on, mutta mitä enemmän siirryt yli, sitä pienemmät kustannukset megatavua kohden ovat. Arvioi tietojesi käyttö kuukaudessa, jotta vältät maksamasta liikaa tietoja tai tuhlaamasta käyttämättömiä tietoja. Online-tiedonsiirtolaskurit auttavat tässä.

Tietosuunnitelman käytön hallinta

Kuten edellä mainittiin, sinun on kiinnitettävä huomiota käyttämääsi dataan, jos tietosuunnitelmasi ei ole rajoittamaton. Luetteloon lisättäviin kohteisiin kuuluvat lähetetyt ja vastaanotetut sähköpostit (koska myös vastaanotetut tiedot laskevat), musiikin ja videoiden suoratoisto, katsotut tarkastellut verkkosivut, sosiaalisen median käyttö, videoneuvottelut ja VoIP. Voit arvioida VoIP-käytön. Internetissä on lukuisia työkaluja, joiden avulla voit hallita ja seurata tietojesi käyttöä ilmoittamalla ylitetyistä kynnysarvoista ja ilmoittamalla käytetyistä määristä. Androidilla, BlackBerryllä, iPhonella ja Nokialla on sovelluksiaan kolmannen osapuolen kehittäjiltä.