Skip to content

Mikä on Tizen OS?

7 de heinäkuu de 2021

Tizen OS on Linux-käyttöjärjestelmä. Sitä ylläpitää Linux Foundation ja ensisijaisesti Samsung. Koska Tizen OS on avoimen lähdekoodin, kehittäjät voivat käyttää sitä luoda yhteensopivia sovelluksia ja sisällyttää sen kolmansien osapuolten laitteisiin, kuten älykelloihin ja älytelevisioihin.

Mitkä laitteet käyttävät Tizen-käyttöjärjestelmää?

Erilaisia ​​laitteita varten on kehitetty useita Tizen-käyttöjärjestelmän muunnelmia. Esimerkiksi Tizen Wearable löytyy useista Samsungin älykelloista, kuten Samsung Galaxy Watch ja Galaxy Gear -sarjat. Tizen Mobile toimii Samsung Z -sarjan budjettisovelluksissa. Muita Tizen-versioita ovat OS IVI (In-Vehicle Infotainment) autoille ja Tizen TV älytelevisioille.

Tizen Wearable OS: Samsung Smartwatches

Vaikka suurin osa Samsungin älypuhelimista toimii muokatulla Android-versiolla, sen älykellot toimivat Tizen Wearable -sovelluksella, jolla on erillinen sovellusten ekosysteemi Wearista (aiemmin Android Wear). Tizen Storessa on pienempi valikoima sovelluksia verrattuna Weariin. Siinä on kuitenkin paljon kellotauluja. Samsungin älykelloissa on myös Gear-sovellus, joka yhdistää puettavan älypuhelimeen ja rakentaa sillan Tizen-sovellusten ja Android-käyttöjärjestelmän välille. Tizen OS toimii Samsungin älykellojen pyörivän kehyksen kanssa, joten ilmoitusten tarkastelu ja asetusten ja muiden käyttöliittymän osien selaaminen on helppoa. Samsungin mukaan Tizen-käyttöjärjestelmä on optimoitu pidentämään akun käyttöikää.

Tizen älytelevisioissa, autoissa ja älykkäissä kodin laitteissa

Tizen-käyttöjärjestelmää käytetään myös joukossa ajoneuvoja viihteen ja navigoinnin hallintaan. Löydät sen myös Samsungin älytelevisioista ja muista älylaitteista, mukaan lukien jääkaapit, pesukoneet ja kuivausrummut, termostaatit ja lamput. Televisioissa Tizen on käyttöliittymä, jota käytät suoratoistosovellusten, kuten Netflixin, käyttämiseen. Tizen mahdollistaa myös älykkään pesukoneen lähettämään sinulle tekstin, kun ohjelma on valmis. Älylaitteet muodostavat yhteyden Samsung SmartThings -mobiilisovellukseen, jotta voit käyttää älypuhelinta niiden hallintaan.

Tizen vs. Wear

Wear-kelloja on enemmän kuin Samsung-kelloja, koska Google toimii monien valmistajien kanssa. Kaikissa Samsung-kelloissa on pyörivä kehys navigointia varten, jota monet käyttäjät suosivat toistuvasti pyyhkäisemällä ylös ja alas ja sivulta toiselle. Joissakin Wear-kelloissa on pyörivät kehykset, mutta monissa ei. Google kannustaa kehittäjiä lisäämään Wear-tuen Play Kaupan sovelluksiin, joten käytettävissä on laajempi valikoima sovelluksia. Samsung-kelloissa on joukko sisäänrakennettuja Samsung-sovelluksia, mutta kolmansien osapuolten sovelluksia on vähemmän. Yritys on tehnyt yhteistyötä joidenkin kolmansien osapuolten yritysten kanssa luomaan Tizen-ystävällisiä sovelluksia, kuten Spotify ja Flipboard. Toinen tärkein ero on sisäänrakennettu virtuaalinen avustaja äänikomennoille. Nykymuodossaan Wear-kellojen Google Assistant on suositumpaa kuin Samsung Bixby, mutta molemmat alustat parantuvat jatkuvasti ajan myötä. Mobiilimaksamiseen Wear käyttää Google Payta, kun taas Samsungin kelloissa on Samsung Pay.

Tizen-sovelluskaupassa on kaksi riviä sovelluksia ja hakupalkki