Skip to content

Mikä on Trello ja miten se toimii?

4 de heinäkuu de 2021

Trello on ilmainen tuottavuuden ja tehtävienhallintasovellus, jonka Fog Creek Software loi vuonna 2011. Palvelu myytiin Atlassianille vuonna 2017, ja sillä on lokakuusta 2019 lähtien yli 50 miljoonaa käyttäjää Windowsissa, macOS: ssa, iOS: ssä, Androidissa ja verkkosovellukset.

Kuinka Trello toimii?

Toisin kuin perinteinen tehtäväluettelosovellus, joka näyttää tehtävät, jotka voidaan tarkistaa, kun ne on suoritettu, Trello sisältää sarakkeiden käytön seuratakseen toimintojen etenemistä niiden eri vaiheiden läpi. Trellon sarakekokoelmaan viitataan tauluna. Esimerkiksi ensimmäisessä sarakkeessa voidaan kerätä suoritettavia tehtäviä, kun taas toisessa voidaan luetella jo aloitettuja tehtäviä. Kolmas sarake käytettäisiin sitten valmiiden tehtävien näyttämiseen, ja mahdollinen neljäs sarake voisi olla valmiiden tehtävien sijoittaminen, jotka tarvitsevat tarkistuksia tai toisen kollegan tai ystäväsi lausunnon. Jokainen yksittäinen tehtävä voidaan mukauttaa omalla nimellä, kuvauksella, eräpäivällä ja värillisellä tarralla tai kategorialla, kun taas muut Trello-käyttäjät voidaan määrittää manuaalisesti tiettyihin tehtäviin. Trellon avulla käyttäjät voivat luoda niin monta levyä ja saraketta kuin he haluavat ilmaiseksi. Edistymisen seuraamisen lisäksi Trello-levyn sarakkeita voidaan käyttää muistiinpanojen jättämiseen muille käyttäjille, tärkeiden ilmoitusten korostamiseen ja linkkien tarjoamiseen online-resursseihin.

Mihin Trelloa käytetään?

Monet organisaatiot käyttävät Trelloa hallitsemaan sekä suuria että pieniä ryhmähankkeita sovelluksen helposti ymmärrettävän visuaalisen käyttöliittymän ansiosta, joka näyttää tehtävien eri vaiheet ja kuka niiden kanssa työskentelee. Yksilöt voivat käyttää Trelloa myös henkilökohtaisten ja ammatillisten aikataulujen hallintaan, tapahtumien järjestämiseen ja edistymisen seuraamiseen. Trello on myös suosittu organisaation työkalu opiskelijoille.

Tässä on joitain Trellon käyttöesimerkkejä:

 • Kielentutkimuksen edistymisen seuraaminen.
 • Suunnittelu häät tai syntymäpäiväjuhlat.
 • Tehtävien osoittaminen työntekijöille.
 • Joululahjaostosten ja postikulujen hallinta.
 • Taloudellisten tavoitteiden visualisointi.
 • Salausvaluuttaostosten seuranta.
 • Kodin kunnostustehtävien järjestäminen.
 • Valmistautuminen lomalle tai matkalle.
 • Jakaminen ämpäri luettelo ystävien kanssa.
 • Sosiaalisen median kampanjan luominen.
 • Opetussuunnitelman jakaminen opiskelijoille.
 • Henkilöstön vuorojen esittely ja hallinta.

Trellon käyttämiselle tai mihin sitä voi todella käyttää. Trelloa voidaan käyttää perustehtävien seurantaan vain yksinkertaisilla tehtäväluetteloilla ja valmiilla sarakkeilla tai monimutkaisemmille tehtäville ja projekteille, joissa on useita vaiheita tai vaiheita.

Kuinka käyttää Trelloa henkilökohtaiseen tehtävien hallintaan

Trellon käyttö projektinhallinnassa henkilökohtaisessa elämässä voi olla todella tehokasta, koska sovellukset voivat näyttää, kuinka paljon olet edistynyt, mitä on tehtävä ja mitä tehtäviä on ehkä muutettava. Yleisin tapa käyttää Trelloa henkilökohtaiseen tehtävien hallintaan on suosittu edistymissarakkeessa käytetty menetelmä, joka alkaa Tehtävät-sarakkeella, joka on täynnä tehtäviä Trello-taulun vasemmalla puolella ja lisä sarakkeita kullekin valmistumisvaiheelle. Trello-levyt voivat synkronoida Trello-sovelluksen eri versioiden välillä, jotta voit tehdä tehtäviisi muutoksia älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella milloin tahansa. Tehtävien edetessä vedät ne yksinkertaisesti oikealla oleviin sarakkeisiin, kunnes Tehtävät-sarake on täysin tyhjä. Toinen yleinen tapa käyttää Trello-sovelluksia henkilökohtaiseen projektinhallintaan on käyttää taulua viikoittaisena aikatauluna ja luoda sarake jokaiselle viikonpäivälle.

Trelloa käytettiin kalenterina.

Kun olet luonut, voit aloittaa tehtävien määrittämisen jokaiselle päivälle ja vetää ne vapaasti muihin päiviin, jolloin aikataulusi alkaa muuttua tai ristiriitoja syntyy.