Skip to content

Mikä on ULED ja miten se toimii?

1 de heinäkuu de 2021

ULED on lyhenne, joka tarkoittaa ”ultraviolettisäteitä”, viitaten televisiovalmistajan Hisensen luomaan tekniikkaan.

Yksityiskohdat ovat epämääräisiä

Suurin osa tästä lyhenteestä viittaa ledeihin tai ”valoa emittoiviin diodeihin”, valotekniikkaan, jonka olet todennäköisesti tuntenut. Se on sama LED-tekniikka kuin nykyaikaisissa kodin lampuissa ja autojen ajovaloissa. ULED: n ”Ultra” on markkinointitermi, jonka Hisense on luonut kuvaamaan erilaisia ​​talotekniikoita. Hisense soveltaa termiä vain keskitason ja huipputason LED-televisioihin. ULED kertoo, että katsomasi televisio on yksi parhaista LCD-televisioista. Hisense ULED -linjan televisioihin kuuluvat R8-, R9-, H8- ja H9-sarjat, joita myydään tyypillisesti 450–1250 dollaria.

Koska Ultra on Hisensen luoma markkinointitermi eikä yleisesti hyväksytty nimi tietylle tekniikalle, sen merkitys riippuu yrityksen mielikuvasta. Yleisesti ottaen ULED kuvaa ominaisuuksia, jotka on toteutettu useissa LED-televisioissa monilta valmistajilta. Se sisältää täyden valikoiman paikallisen taustavalon himmennyksen, laajan väriskaalan, parannetun liikenopeuden, korkean kirkkauden, 4K-tarkkuuden ja sisäänrakennetun kuvaprosessorin, joka nostaa alle 4K-sisällön 4K-tarkkuudeksi. ULED ei lupa erityistä vähimmäisvaatimusta näille ominaisuuksille. Siinä ei myöskään määritellä, kuinka monta ominaisuutta televisioon on sisällytettävä ULED-tunnuksen ansaitsemiseksi. ULED: n markkinointi, joka viittaa ”20 kuvapatenttiin”, antaa vaikutelman, että ULED edustaa yksinomaista tekniikkaa tai ominaisuuksia. Voi olla totta, että Hisensen mainitsemat erityispatentit ovat yksinomaisia, mutta ULED-televisioiden ominaisuudet löytyvät kilpailijoiden televisioista. Itse asiassa nämä ominaisuudet ovat yhteisiä kaikkien suurten valmistajien keskitason LED-televisioille. On parasta olla ajattelematta mitä ULED tarkoittaa missään teknisessä mielessä. Ota sen sijaan mitä se on: markkinointimerkki, jota Hisense käyttää auttaakseen huippuluokan LED-televisioitaan erottumaan joukosta. ULED ei kerro sinulle paljon mitään erityistä tekniikkaa televisiossa, mutta se selventää, että televisio on osa Hisensen lippulaiva-LCD-linjaa.

Hisense ei ole ainoa yritys, joka käyttää epämääräisiä termejä

Jos tämä kaikki kuulostaa sekavalta, voit olla varma. Valitettavasti tämä on osa suurempaa suuntausta televisiomarkkinoilla. Huippumerkit käyttävät kaikki epämääräisiä markkinointitermejä, joita on vähän vaikea selvittää. Samsungilla on QLED, joka tarkoittaa ”kvanttipistevaloa tuottavaa diodia”. Quantum Dots on erityinen tekniikka, mutta se ei ole yksinomaan Samsungille. LG käyttää markkinointitermiä NanoCell kuvaamaan tätä tekniikkaa, jota kutsutaan myös yhtiön näytöissä NanoIPS. Mikä pahempaa, LG esitteli QNED: n CES 2021: ssä. QNED tarkoittaa ”kvanttinanoa emittoivaa diodia”, jolloin LG markkinoi uusia MiniLED-televisioitaan. On kyseenalaista, onko ”nanoa lähettävä diodi” asia, vaikka LG: n QNED-televisioiden käyttämät ledit ovat itse asiassa paljon pienempiä kuin tyypillisesti LED.

Mitä muuta tietää ULED: stä

ULED on Hisensen luoma termi kuvaamaan erilaista tekniikkaa joissakin sen LED-televisioissa. Termi ei tarkoita mitään Hisense-television erityispiirteitä, joten ULED-televisiot toimivat eri tavalla niiden ominaisuuksista riippuen. ULED-etiketti löytyy kuitenkin vain yrityksen kalleimmista LED-televisioista. Se erottaa yhtiön ULED-mallit edullisista LED-televisioista.