Skip to content

Mikä on UltraFlix?

1 de heinäkuu de 2021

UltraFlix on videoiden suoratoistoalusta, joka tarjoaa tilaajille tuhansia tunteja 4K UHD -sisältöä – tarkkuusstandardi, joka on parempi kuin perinteinen HD-sisältö. (4K-tarkkuus on 3840×2160 pikseliä, kun taas Full HD on 1920×1080.) Noin 100 tuntia tätä sisältöä on saatavilla ilmaiseksi, kun taas 4K-kokoinen kirjasto vie kaikkea dokumenttielokuvista Hollywoodin menestystarinoihin. UltraFlix väittää olevansa suositeltava 4K STB (digiboksi) ja Smart TV -sovellus useille televisioiden valmistajille, mukaan lukien Hi-Sense, Samsung, Sony ja Vizio.

Suoratoistoluettelo

Juuri nyt on sanottava, että UltraFlixin sisältöä hallitsee suhteellisen vanha ja kapealla kiinnostava materiaali. Se aiheutti kuitenkin hiljattain hämmennystä varmistamalla oikeudet suoratoistaa menestyneitä osumia Interstellarille ensin 4K UHD: ssä, ja se tuki äskettäin tämän alkuperäisen sopimuksen Paramountin kanssa paljon suuremmalla sopimuksella, joka antaa sille oikeuden lähes 1000 studion elokuvakirjastoon. Muiden 4K-kohokohtien joukossa ovat tällä hetkellä Sademies, Fargo, Hyvät pahat ja rumat, Rockyja Robocop, sekä joukko konserttivideoita ja 40 IMAX-nimikettä. Luettelo korkean profiilin 4K-nimikkeistä kasvaa tasaisesti, ja UltraFlix menee jopa niin pitkälle kuin omistaa 4K-jälkituotantostudion, jotta se voi muuntaa vanhemmat elokuvat 4K-muotoon vastineeksi suoratoisto-oikeuksien yksinoikeudelle.

UltraFlix

UltraFlix.

UltraFlixin kustannukset

Toisin kuin Netflix ja Amazon, UltraFlix ei tällä hetkellä tarjoa tilauspalvelua (vaikka se ei ole sulkenut pois mahdollisuutta tulevaisuudessa). Sen sijaan maksat jokaisesta nimikkeestä joko vuokra- tai ostoperiaatteella. Tarkka summa, jonka maksat jokaisesta elokuvasta, riippuu sisällön viimeaikaisuudesta ja mahdollisesti käytetyn 4K-videosiirron ’arvosanasta’, vuokrahinnat vaihtelevat 2-10 dollaria 48 tunnin vuokra-aikoina. Käytetyt 4K-arvosanat ovat hopea (jossa 4K-siirto on saavutettu päivittämällä alkuperäinen HD-siirto), kulta (jossa 4K-versiot on johdettu vanhoista elokuvalle alun perin ammuttuista nimikkeistä) ja Platinum, joissa sisältö tehtiin alun perin todellisessa 4K-muodossa .

Laajakaistanopeus

Yksi UltraFlix-alustan silmiinpistävimmistä teknisistä väitteistä on sen kyky virrata 4K-tekniikkaa vain 4Mbps: n laajakaistanopeudella. Tätä verrataan Netflix- ja Amazon 4K-suoratoistopalvelujen vähimmäisvaatimuksiin 15 Mbps: llä ja tuo 4K mahdollisesti ihmisten ulottuville, joilla ei ole kuituja laajakaistayhteyksiä. Vaikka väistämättä kaikki yritykset toimittaa 4K-lähde niin kapealla laajakaistaputkella riippuvat suurista puristusmääristä, jotka todennäköisesti eivät tuota niin tyydyttäviä tuloksia kuin nopeampi 4K-virta. Nopeammasta 4K-virrasta puhuen UltraFlix tarjoaa ainutlaatuisen 100Mbps-suoratoistovaihtoehdon ihmisille, joilla on nopeimmat laajakaistayhteydet, ja tuottaa kuvanlaadun tason, jonka UltraFlix väittää olevan verrattavissa Ultra HD Blu-ray -muodosta saataviin kuviin. UltraFlix lisäsi äskettäin myös tuen High Dynamic Range -suoratoistolle nimikkeiden valitsemiseksi. UltraFlix on kirjoitushetkellä saatavana vain Yhdysvalloissa (vaikka yrityksellä on väistämättä katse globaaliin laajentumiseen). Se on kuitenkin saatavana kohtuullisen laajaan laitevalikoimaan. Siellä on Android-sovellus, mutta hyödyllisemmäksi ihmisille, jotka haluavat kokea 4K-tarkennuksensa kokonaan, sovellus on saatavana myös sisäänrakennettujen sovellusten kautta useisiin Sonyn, Samsungin, Hisensen ja Vizion 4K UHD -televisioihin. Nanotech tarjoaa myös ulkoisen ratkaisun, joka mahdollistaa UltraFlix-toiston kaikilla Ultra HD TV -merkeillä, hintaan 299 dollaria NanoTech Nuvola NP-1 Player.