Skip to content

Mikä on USB 1.1?

1 de heinäkuu de 2021

USB 1.1, joskus kutsutaan Täyden nopeuden USB, on Universal Serial Bus (USB) -standardi, joka julkaistiin elokuussa 1998. Standardi on korvattu USB 2.0: lla ja USB 3.0: lla. USB 1.1 -laitetta voidaan käyttää kahdella eri nopeudella: Pieni kaistanleveys nopeudella 1,5 Mbps tai Koko kaistanleveys nopeudella 12 Mbps. Tämä on huomattavasti hitaampaa kuin USB 2.0: n 480 Mbps ja USB 3.0: n 5,120 Mbps: n suurimmat siirtonopeudet. USB 1.0 julkaistiin tammikuussa 1996, mutta julkaisun ongelmat estivät USB: n laajan tuen. Nämä ongelmat korjattiin USB 1.1: ssä, ja ne ovat standardi, jota useimmat USB-2.0: ta edeltävät laitteet tukevat.

USB 1.1 -liittimet

USB 1.1 -kaapeli (tyyppi A – tyyppi B).

  • USB-tyyppi A: Näitä liittimiä ja virtaliittimiä kutsutaan virallisesti A-sarjan liittimiksi, ja ne ovat yleisesti havaittuja, täysin suorakulmaisia ​​USB-liittimiä. USB 1.1 Type A -liittimet ovat fyysisesti yhteensopivia sekä USB 2.0- että USB 3.0 Type B -liittimien kanssa.
  • USB Type B: Näitä liittimiä ja liittimiä kutsutaan virallisesti B-sarjan liittimiksi, ja ne ovat neliönmuotoisia lukuun ottamatta yläosassa olevaa pyöristystä. USB 1.1 Type B -liittimet ovat fyysisesti yhteensopivia USB 2.0 ja USB 3.0 Type B -liitäntöjen kanssa, mutta USB 3.0 Type B -liittimet eivät ole taaksepäin yhteensopivia USB 1.1 Type B -liitäntöjen kanssa.

Pistoke on USB 1.1: lle annettu nimi Uros liitin ja astia on mitä Nainen liitintä kutsutaan. Katso USB-fyysisen yhteensopivuuden taulukosta yhden sivun viite siitä, mikä sopii mihin. Valmistajan tekemien valintojen mukaan tietty USB 3.0 -laite saattaa toimia tai olla toimimatta kunnolla tietokoneessa tai muussa USB 1.1 -käyttöjärjestelmälle suunnitellussa isännässä, vaikka pistokkeet ja liittimet olisivat fyysisesti yhteydessä toisiinsa. Toisin sanoen USB 3.0 -laitteet ovat sallittu olla taaksepäin yhteensopiva USB 1.1: n kanssa, mutta eivät edellytetään olla niin. Yhteensopimattomien ongelmien lisäksi USB 1.1 -laitteet ja -kaapelit ovat suurimmaksi osaksi fyysisesti yhteensopivia USB 2.0- ja USB 3.0 -laitteiden kanssa, sekä tyypin A että tyypin B. Kuitenkin riippumatta siitä, mitä uudempaa standardia jokin USB-liitetyn järjestelmän osa tukee , datanopeutta ei koskaan saavuteta nopeammin kuin 12 Mbps, jos käytät edes yhtä USB 1.1 -osa.

Lisätietoja USB 1.1: stä

USB 1.1: n käyttöönotto johti tietokoneisiin, joilta puuttui levykeasema ja vanhat portit, joita kutsutaan joskus ”vanhoista tietokoneista”. Pienen kaistanleveyden omaavat laitteet (kuten näppäimistöt ja hiiret) voivat käyttää kaapelia, jonka pituus on 3 metriä, kun taas koko kaistanleveyden omaavien laitteiden kaapelin pituus voi olla 5 metriä.