Skip to content

Mikä on USB 2.0?

1 de heinäkuu de 2021

USB 2.0 on Universal Serial Bus (USB) -standardi. Lähes kaikki USB-ominaisuuksilla varustetut laitteet ja melkein kaikki USB-kaapelit tukevat vähintään USB 2.0. USB 2.0 -standardia noudattavilla laitteilla on mahdollisuus lähettää tietoja enintään 480 Mbps: n nopeudella. Tämä on nopeampi kuin vanhempi USB 1.1 -standardi ja paljon hitaampi kuin uudempi USB 3.0 -standardi. USB 1.1 julkaistiin elokuussa 1998, USB 2.0 huhtikuussa 2000 ja USB 3.0 marraskuussa 2008.

USB 2.0: ta kutsutaan usein nimellä Nopea USB.

USB 2.0 -liittimet

Pistoke on sille annettu nimi Uros USB 2.0 -kaapelin tai flash-aseman liitin, kun astia on sille annettu nimi Nainen USB 2.0 -laitteen tai jatkojohdon liitin.

  • USB-tyyppi A: Näitä liittimiä kutsutaan teknisesti USB 2.0 Standard-A: ksi, ja ne ovat täydellisen suorakaiteen muotoisia USB-liittimiä, jotka löydät useimmista ei-mobiililaitteista. USB 2.0 Type A -liittimet ovat fyysisesti yhteensopivia USB 3.0: n ja USB 1.1: n kanssa.
  • USB Type B: Näitä liittimiä kutsutaan teknisesti USB 2.0 Standard-B: ksi, ja ne ovat neliönmuotoisia lukuun ottamatta pientä lovi päällä. USB 2.0 Type B -liittimet ovat fyysisesti yhteensopivia USB 3.0- ja USB 1.1 Type B -liitäntöjen kanssa, mutta USB 3.0 Type B -liittimet eivät ole taaksepäin yhteensopivia USB 2.0 Type B -liitäntöjen kanssa.
  • USB Micro-A: Nämä liittimet, erityisesti liittimet, näyttävät pienoiskoossa USB 2.0 Type A -liittimistä. USB 2.0 Micro-A -liittimet ovat yhteensopivia sekä USB 2.0 Micro-AB -liitäntöjen että USB 3.0 Micro-AB -liitäntöjen kanssa. Uudemmat USB 3.0 Micro-A -liittimet eivät kuitenkaan sovi USB 2.0 Micro-AB -liitäntöihin.
  • USB Micro-B: Nämä liittimet ovat pieniä ja suorakaiteen muotoisia, mutta kaksi kulmaa toisella puolella on vinossa neliön sijasta. USB 2.0 Micro-B -liittimet ovat yhteensopivia neljän liitännän kanssa: sekä USB 2.0- että USB 3.0 Micro-B- ja Micro-AB-liittimien kanssa. Uudemmat USB 3.0 Micro-B -liittimet eivät ole taaksepäin yhteensopivia kummankin USB 2.0 -mikroliittimen kanssa.
  • USB Mini-A: Nämä liittimet ovat pieniä ja enimmäkseen suorakulmaisia, ja niiden yksi sivu on hyvin pyöristetty. USB 2.0 Mini-A -liittimet ovat yhteensopivia vain USB 2.0 Mini-AB -liitäntöjen kanssa.
  • USB Mini-B: Nämä liittimet ovat pieniä ja enimmäkseen suorakaiteen muotoisia, ja lyhyillä sivuilla on huomattavia sisennyksiä. USB 2.0 Mini-B -liittimet ovat yhteensopivia USB 2.0 Mini-B- ja USB 2.0 Mini-AB -liittimien kanssa.

Vain USB 2.0 tukee USB Mini-A-, USB Mini-B- ja USB Mini-AB -liittimiä. Saatat haluta tutustua USB-fyysisen yhteensopivuuden kaavioon saadaksesi lisätietoja siitä, mikä sopii mihin.

Yhdistetyt laitteen nopeudet

Vanhemmat USB 1.1 -laitteet ja -kaapelit ovat suurimmaksi osaksi fyysisesti yhteensopivia USB 2.0 -laitteiston kanssa. Ainoa tapa saavuttaa USB 2.0 -siirtonopeus on kuitenkin, jos kaikki toisiinsa liitetyt laitteet ja kaapelit tukevat USB 2.0 -yhteyttä. Jos sinulla on esimerkiksi USB 2.0 -laite, jota käytetään USB 1.0 -kaapelin kanssa, 1,0-nopeutta käytetään riippumatta siitä, että laite tukee USB 2.0 -kaapelia, koska kyseinen kaapeli ei tue uudempia ja nopeampija nopeuksia. USB 2.0 -laitteet ja kaapelit, joita käytetään USB 3.0 -laitteiden ja -kaapeleiden kanssa, olettaen, että ne ovat fyysisesti yhteensopivia, toimivat pienemmällä USB 2.0 -nopeudella. Toisin sanoen siirtonopeus laskee vanhempaan tekniikasta. Tämä on järkevää, koska et voi vetää USB 3.0 -nopeuksia pois USB 2.0 -kaapelista, etkä voi saada USB 2.0 -siirtonopeuksia USB 1.1 -kaapelilla.

USB-tien päällä (OTG)

USB On-the-Go julkaistiin joulukuussa 2006 USB 2.0: n jälkeen, mutta ennen USB 3.0: ta. USB OTG: n avulla laitteet voivat tarvittaessa vaihtaa isäntänä ja alaisena toimimisen välillä, jotta ne voidaan yhdistää suoraan toisiinsa. Esimerkiksi USB 2.0 -älypuhelin tai -tabletti voi pystyä vetämään tietoja pois flash-asemasta isäntänä, mutta siirtymään sitten alamoodiin, kun se on kytketty tietokoneeseen, jotta siitä voidaan ottaa tietoja. Virtaa syöttävää laitetta (isäntä) pidetään OTG A -laitteena, kun taas virtaa kuluttavaa laitetta (alaista) kutsutaan B-laitteeksi. Alainen toimii oheislaitteena tämän tyyppisessä asennuksessa. Roolien vaihtaminen tapahtuu käyttämällä Host Negotiation Protocol (HNP) -protokollaa, mutta fyysisesti sen USB-laitteen valitseminen, jota pidetään oletusarvoisesti alaisena tai isäntänä, on yhtä helppoa kuin valita, mihin kaapelin päähän laite on kytketty. Toisinaan HNP-kysely isäntä järjestää selvittääkseen, pyytääkö alainen isäntää, jolloin he voivat vaihtaa paikkoja. USB 3.0 käyttää myös HNP-kyselyä, mutta sitä kutsutaan Role Swap Protocol (RSP).